Follow me:
Kerstmarkt Oberhausen decembermaand

Kerstmarkt Oberhausen: Groots spektakel rond winkelcentrum Westfield CentrO!

Zaterdag reisden we, zoals zovele andere Nederlanders, af naar het Duitse Oberhausen voor de jaarlijkse kerstmarkt. Vanaf half november tot eind december flonkeren hier de talloze lichtjes rondom shoppingcenter Westfield CentrO. Grote drommen mensen schuifelen voetje voor voetje langs de idyllische houten huisjes waar allerhande kerstspul aangeboden wordt. En is het te koud? Dan warm je je op met een glühwein of een bakje warme champignons!

Hoe populair de kerstmarkt is, blijkt als we al op de snelweg stilstaan voor de afrit. We vragen ons af of we überhaupt nog kunnen parkeren in één van de vele grote (gratis) parkeergarages bij Westfield CentrO, maar we hebben geluk. In de eerste de beste garage kunnen we al snel een lege plek vinden. Vanuit de parkeergarage lopen we zo het grote Galeria Kaufhof binnen.

Centro

De kerstmarkt van Oberhausen bevindt zich bij het overdekte winkelcentrum Westfield CentrO.

Westfield CentrO Oberhausen

Het Westfield CentrO is een enorm overdekt winkelcentrum, met zo’n 250 winkels één van de grootste van Europa! Ook zonder kerstmarkt is CentrO zeker een bezoek waard; je kunt hier rustig een hele dag doorbrengen! Rond de kerstperiode is het winkelcentrum echt schitterend versierd, ook het enorme food court ‘CocaCola Oase’ aan het einde. Dit is een overdekt, rond plein met rondom alle mogelijke fastfoodketens die je maar kunt bedenken. Vervolgens kun je op het grote plein een plekje zoeken om te eten, wat nog wel eens een uitdaging is!

Kerstmarkt Oberhausen CentrO

De Coca-Cola Oase in Westfield CentrO

De winkels zijn overwegend kleding- en sportwinkels; de meeste bekende merken kun je hier wel vinden. Er zijn twee warenhuizen, het grote Galeria Kaufhof en het wat outlet-achtige TK Maxx.

Kerstmarkt Oberhausen

De kerstmarkt van Oberhausen is langs de hele lengte van het winkelcentrum opgebouwd. We bereiken het begin van de kerstmarkt via de CocaCola Oase en snuiven direct al de gezellige kerstmarktsfeer op. In veel van de houten huisjes wordt eten verkocht, zoals warme champignons, Reibekuchen (aardappelkoekjes), onvervalste Hollandse poffertjes, Lebkuchen (soort taaitaai, mooi versierd) en deze schattige chocolade-appels.

 

Kerstmarkt Oberhausen DIY Chocoladeappels

Mooi versierde chocolade-appels!

Naast deze snacks worden er ook typische winterse producten verkocht, zoals kerstdecoratie, kaarsen, waxinelichthouders en warme wollen wanten en sjaals. Aan het einde van de markt is er een wintersporthoekje met standhouders van skigebieden. Ook een Bierstube met jodelmuziek mag uiteraard niet ontbreken! De Stube zit overvol als we binnenkomen en aan het gelal te horen, zitten de meesten er al een tijdje!

Voor de kinderen (en stiekem ook voor sommige volwassenen!) is de lange sneeuwglijbaan een belevenis! Met ronde tubes klim je naar boven om vervolgens de glibberige sneeuwbaan naar beneden te glijden. De sensatiebeluste omstanders hopen vooral op de wat zwaardere volwassenen, omdat die met een spectaculaire klap in de zachte boarding eindigen!

Kerstmarkt Oberhausen pop

Deze prachtige pop brengt je helemaal in winterse sferen!

Zum Apotheker

We weten een plekje te bemachtigen op het terras van Zum Apotheker, één van de restaurants die aan de kerstmarkt zit. Vanaf het terras kun je mooi de eindeloze stroom mensen bekijken, altijd leuk! Zum Apotheker blijkt echter niet echt ingesteld te zijn op het succes van deze decembermaand. Niet alleen met onze drankjes gaat het mis, maar ook om ons heen horen we het voortdurend klachten regenen! De traditionele Duitse schnitzels smaken echter uitstekend!

Aanrader of niet?

Het voordeel van de kerstmarkt in Oberhausen is, dat het één grote aaneengesloten kerstmarkt is. Je hoeft niet zoekend van pleintje naar pleintje, zoals in Düsseldorf en Keulen het geval is. Bovendien is het enorme winkelcentrum een extra lokkertje, zeker als je een hele dag naar Duitsland wilt. Daarnaast is het gratis parkeren bij Westfield CentrO natuurlijk fantastisch! 

Het nadeel van de kerstmarkt Oberhausen is, dat het geen gezellige omgeving is. Natuurlijk doet men zijn uiterste best om de kerstmarkt zelf op te leuken met gezellige lampjes en sfeervolle huisjes, maar je kijkt toch voortdurend tegen het ongezellige betonnen gebouw van CentrO aan.

Kerstmarkt Oberhausen

Wat dat betreft zijn mooie steden als Düsseldorf, Aken en Keulen meer geschikt als je echt een romantische kerstmarkt wilt bezoeken. Oberhausen is daarentegen wel weer leuk door de sneeuwglijbaan, vooral als je met kinderen gaat.

Overigens, wat kinderen meenemen betreft: een dringend advies om de kleinere kinderen echt thuis te laten. Het is op weekenddagen zó druk in Oberhausen, dat de kleintjes alleen maar tegen heel veel slenterende benen aankijken, platgedrukt worden en het echt niet naar hun zin hebben. Er is voor hen weinig te zien en we hebben dan ook heel wat kinderen horen jammeren. Hoe leuk en sfeervol het ook lijkt, laat ze lekker thuis tot ze wat ouder zijn!

Centro Oberhausen

Hoewel het heel gezellig is, kan het ook wel erg druk zijn in Oberhausen!

Ook is het goed om rekening te houden met het feit dat de producten op de kerstmarkt niet goedkoop zijn. Als je al iets ziet wat je echt leuk vindt (de Duitsers houden er een wat kitscherige smaak op na!), is het hier behoorlijk aan de prijs!

Desondanks is de kerstmarkt Oberhausen een leuk uitstapje en ideaal om een beetje in de kerststemming te komen! Met een warme glühwein in de hand ben je klaar voor de winter!

Let op: op zondagen is Westfield CentrO gesloten! De kerstmarkt is dan wel geopend.

Kerstmarkt Oberhausen

Overnachten in Oberhausen?

Oberhausen is ook echt een leuke plek om een nachtje over te blijven. Niet alleen kun je dan tot ‘s avonds laat van de gezellige sfeer op de kerstmarkt genieten, ook is er nog veel meer te zien en te doen rondom Westfield CentrO.

Bij Hotel Oberhausen Neue Mitte overnacht je in een fijn hotel bij de kerstmarkt. En extra fijn dat het een heel betaalbaar hotel is. In december kun je namelijk al vanaf zo’n € 83,00 per kamer per nacht hier slapen.

Vanuit Oberhausen kun je natuurlijk ook uitstapjes maken naar de rest van het Ruhrgebied, zoals een dagje skiën in Bottrop, de kerstmarkt van Düsseldorf of het oude centrum van Mühlheim an der Ruhr. Genoeg te doen in dit gebied!


Kerstmarkt Oberhausen
Warme champignons in Oberhausen: een typische lekkernij voor de kerstmarkt!
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Sandra

  Vorig jaar ben ik hier geweest! Ik vond de sfeer erg leuk, maar de drukte 10x niks haha. Ik ben dan ook niet zo’n kerstmarkt-ganger denk ik, maar ik vond dit wel leuk. 🙂 Het is allemaal inderdaad ontzettend duur, maar dat had ik ook wel verwacht eigenlijk!
  Sandra onlangs geplaatst…Blijmakers | Leuke pantoffels & huissokkenMy Profile

  6 december 2016 at 1:33 pm
  • Reply Anne

   Wat leuk dat je er ook geweest bent! Ja, uitgebreid shoppen kun je op de kerstmarkt wel vergeten!😀

   6 december 2016 at 8:32 pm
 • Reply Elke

  Oooh nu wil ik hier zo graag eens naar toe lijkt me enorm leuk en gezellig!
  Elke onlangs geplaatst…Outfit // blending in the woodsMy Profile

  7 december 2016 at 3:11 pm
  • Reply Anne

   Ja is het ook! Je doet wel echt het decembersfeertje op!

   8 december 2016 at 9:11 am
 • Reply Romy

  Wat zijn die versierde appels met chocolade leuk! De markt ziet er op de foto’s gezellig uit, maar ik kan me voorstellen dat de sfeer in bijvoorbeeld Düsseldorf wel fijner is. En iets minder drukte zou niet verkeerd zijn, haha 😉
  Romy onlangs geplaatst…8 redenen om op stedentrip te gaanMy Profile

  7 december 2016 at 7:41 pm
  • Reply Anne

   Ja superleuk zijn die appels! Wil ook echt proberen ze een keer na te maken! 😆

   8 december 2016 at 9:11 am
 • Reply Naomi

  Duitsland is echt de king als op het komt op kerstmarkten ! Ook deze lijkt me echt echt geweldig.
  Naomi onlangs geplaatst…Press day in Antwerp, come and discover some (new) brands!My Profile

  10 december 2016 at 5:16 pm
  • Reply Anne

   Klopt! Het sfeertje in Duitsland is gewoon zo leuk, daar kunnen de Nederlandse markten niet aan tippen!

   12 december 2016 at 9:16 am
 • Reply Daphne | Travelshot.nl

  Leuk! Ik schreef vorig jaar rond deze tijd ook een post over Oberhausen, elk jaar rond deze tijd ga ik namelijk een dagje naar dit fijne winkelcentrum en de leuke markt, echt even helemaal in kerstsferen komen :-). A.s. vrijdag is het weer zo ver, leuk dat jij er ook bent geweest!
  Daphne | Travelshot.nl onlangs geplaatst…Alles over mijn roadtrip door de Balkan!My Profile

  14 december 2016 at 11:44 pm
  • Reply Anne

   O echt, wat grappig! Ga hem morgen even lezen, ben benieuwd wat jij er over schrijft! En alvast heel veel plezier vrijdag maar dat gaat vast lukken!

   15 december 2016 at 1:54 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge