Follow me:

Le Massif du Devoluy: Wintersport voor een spotprijs!

Het is zo’n vijf jaar geleden dat we met een groep naar Le Massif du Devoluy afreisden, één van de zuidelijkste skigebieden van Frankrijk. Die week zaten we voor € 129,00 in een prima appartement, naast de skilift, inclusief skipas voor de hele week! En dat voor een middelgroot gebied..!

Superdevoluy vormt samen met La Joue du Loup het skigebied Le Massif du Devoluy, dat over ca. 100 km. piste beschikt! Toegegeven, na een week heb je het gebied wel een beetje gezien en ski je toch vaak op dezelfde pistes, maar het is toch een heel leuk gebiedje!

Le Massif du Devoluy: Veel kans op zonnig weer

Omdat het gebied zo zuidelijk ligt, is de kans op zonnig weer extra groot, hoewel het gebied ook over sneeuwval niets te klagen heeft! Het is een relatief sneeuwzeker gebied, waarbij ook een aantal kanonnen nog een handje helpt.

De prijzen zijn inmiddels, vijf jaar later, wel iets opgeschroefd maar nog steeds zit je voor € 170 tot € 210 euro een week in dit Zuid-Franse skioord. Maar dan nog liggen ze aanmerkelijk lager dan andere wintersportgebieden. En eerlijk is eerlijk, dat merk je ook wel een beetje aan de toeristen. Echte skicracks hebben in dit gebied wat minder te zoeken, een groot gedeelte van de skiërs zijn de low-budgetzoekers.

Le Massif du Devoluy

Superdevoluy; door sommigen het lelijkste Alpendorp van Frankrijk genoemd!

Superdevoluy

Ik geef toe, het is niet het meest gezellige dorp; de flats verpesten het prachtige Alpenlandschap behoorlijk en Superdevoluy wordt door velen het lelijkste Alpendorp van Frankrijk genoemd. Maar hé, voor dat geld kun je niet teveel eisen stellen, toch?! Het is met name het blokkerige Le Bois d’Aurouze dat het beeld behoorlijk verpest. Van de buitenkant dan, want na een dag skiën is het best leuk om even langs de winkeltjes in dit pompeuze gebouw te slenteren!

Een groot deel van de pistes van dit skigebied liggen in het gebied van Superdevoluy. De pistes linksbovenin het gebied, de Sommarel, vertrekken vanaf een schitterend uitzichtpunt en lopen onder enorme rotspartijen door. Prachtig! In 2010 konden we dit punt enkel bereiken door een extreem lange sleeplift; tegenwoordig gaat er een keurige stoeltjeslift naar toe! Het voordeel van de sleeplift was wel dat je de pistes daar nagenoeg voor jezelf had!

Schitterend uitzicht vanaf het hoogste punt van Superdevoluy!

Schitterend uitzicht vanaf het hoogste punt van Superdevoluy!

Ook de rode pistes rond het Plattes d’Agnieres zijn fantastisch om te skiën! Dat wil zeggen, de afdaling. De sleeplift die je weer omhoog brengt, is enkel geschikt als je wat stevig op je ski’s staat…voor je het weet word je gelanceerd bij vertrek!

Er zijn wel wat restaurantjes in Superdevoluy waar je prima een hapje kunt eten. Ook de restaurants op de piste zijn prima te doen en heel geschikt voor een lunchstop!

La Joue du Loup

Het dorpje aan de andere kant van de berg is kleiner en kent niet de ongezellige torenflats van Superdevoluy. Hier vind je meer lage chalets, wat gelijk een knussere uitstraling heeft.
Twee lange liften brengen de wintersporters vanuit het dorp omhoog richting het centrale punt, waar je ook zo naar Superdevoluy skiet.

Pic de Bure

De enorme Pic de Bure domineert het gebied; wist je dat zich op de flank van deze enorme klif een observatorium met zes grote radiotelescopen (15 meter doorsnee!) bevindt?
Vanuit het skigebied is dat echter niet te zien, maar vormt de Pic wel een heel markant herkenningspunt én een fotogeniek plaatje!

Le Massif du Devoluy

Pic de Bure

Le Massif du Devoluy samengevat

Wil je graag skiën maar wel voor een lage prijs, dan is Devoluy ideaal. Het is wel een flink eind rijden; zo’n 1100 km. vanaf Utrecht, waarvan de laatste 60 km. binnendoor over een slingerende tweebaansweg.
Veel van de pakketten appartement + skipas worden aangeboden door Sunweb. Het is ook mogelijk om daar nog extra’s bij te boeken zoals halfpension of vervoer per bus.

Dit is aflevering 3 in de serie Wintersportbestemmingen

Wil je wel naar Frankrijk maar liever naar een wat groter gebied? Kijk dan of Les Sybelles wat voor je is! 300 km. piste en een hele aantrekkelijke prijs!

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Naomi in Wonderland

    Lijkt me héérlijk. Ik wil echt nog eens graag gaan skiën. Ik heb het nog maar 1x gedaan, maar ik vond het echt zo leuk!

    2 oktober 2015 at 11:36 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge