Follow me:

Parijs: Een romantische eerste stedentrip samen!

Parijs is een stad die ik altijd op mijn lijstje had staan om ‘samen’ te doen! Zo’n romantische stad leent zich er echt niet voor om alleen te ontdekken! Dus in 2013 ging onze eerste stedentrip samen naar de stad van de liefde: Parijs! We gingen natuurlijk alle highlights af: de Eiffeltoren, de Notre Dame en de omgeving van het Louvre. Maar vooral was het leuk om te ontdekken hoe gezellig onze eerste stedentrip was! We hadden dezelfde interesses (en desinteresses) en bleken evenveel van dezelfde dingen te genieten.

Waarom ik nooit eerder over Parijs geblogd heb? Dat heeft eigenlijk twee redenen. De belangrijkste reden is dat we in 2013 nog geen goede camera hadden èn het tijdens onze trip erg grijs weer was. Daardoor heb ik nauwelijks goede foto’s van dit weekend en dat hield mij steeds tegen om eens uitgebreid over Parijs te bloggen!

Parijs

Voor de Arc de Triomphe.

De tweede reden is dat we een ontzettend leuk weekend hadden, maar dat Parijs als stad mij niet echt heel erg raakte. Hetzelfde heb ik onlangs met Wenen gehad dus waarschijnlijk ligt het aan de grote grijze steden…! Ik vind Parijs zeker mooi en zou er ook best nog een tweede keer naartoe willen, maar heel hoog op het lijstje staat het niet.

Wat vond ik het leukste in Parijs?

Montmartre en Sacre Coeur

Ons hotel stond in de wijk Montmartre en dat was een uitstekende keuze! Vanuit het hotel liepen we zo de gezellige straatjes van deze kunstenaarswijk in. Het pleintje met de leuke restaurantjes en terrasjes lag op een paar minuten afstand lopen. De levendigheid van deze wijk, in combinatie met de prachtige witte Sacre Coeur-kerk, was voor mij één van de hoogtepunten van Parijs! Ook de straatjes er omheen, met de typische Franse bistros…erg leuk!

Parijs Place du Tertre

Het gezellige Place du Tertre, middenin Montmartre

De ‘suikertaart’ Sacre Coeur met alle levendigheid op de trappen voor de kerk.

Eiffeltoren

We moesten er even voor in de rij staan maar toen gingen we toch de lucht in! Vanaf de top van deze beroemde toren, ooit gebouwd voor de Wereldtentoonstelling, hadden we een prachtig uitzicht over de stad Parijs. Helaas was het een tikje grauwig weer (hoewel het niet koud was), dus zijn ook de foto’s wat grijzig. Wel was het echt mooi om bovenop te staan en de lange wachtrij wel waard!

Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren

Avondrondvaart over de Seine

Wat mij betreft het toppunt van romantiek…’s avonds met een boot over de Seine. Alle bekende gebouwen, zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame, zijn prachtig verlicht om over de talloze bruggen maar niet te spreken. We vertrokken en eindigden bij de Eiffeltoren en voeren tot voorbij de enorme Notre Dame-kathedraal en weer terug. Een prachtige tocht!

Eiffeltoren nacht Parijs

En nu de Eiffeltoren bij nacht…

Opera Garnier

Al zo’n 25 jaar ben ik fan van de musical The Phantom of the Opera, die zich afspeelt in, jawel, de Parijse Opera. Onder dit prachtige gebouw zou een onderaards meer liggen waar een misvormd genie zich verbergt en ondertussen de hele opera terroriseert uit liefde voor een jonge zangeres.
We hebben de Opera Garnier bezocht. Helaas is er nagenoeg niets terug te vinden van dit verhaal, behalve een bordje boven Loge 5, de loge die de ‘Phantom’ voor zich opeiste. Daarnaast is het echter een prachtig gebouw om te bezoeken, met weelderig versierde plafonds en heel veel pracht en praal.

Parijs

De Opera Garnier

Spook Opera Parijs

…met het bordje voor de Phantom!

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette: de Franse tegenhanger van het Britse Harrods… Een enorm chique warenhuis, gevestigd in een prachtig gebouw aan de winkelstraat Boulevard Haussmann. De grote koepel binnenin is erg mooi. Ga ook zeker naar het dakterras, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over Parijs en vooral de Opera Garnier, die vlakbij ligt.

Lafayette Parijs

De koepel van Galeries Lafayette

En het prachtige uitzicht vanaf het dakterras!

Champs Elysees en de Arc de Triomphe

Natuurlijk sla je tijdens een weekend Parijs de Champs Elysees niet over. Deze beroemde straat hebben we al zo vaak op tv gezien tijdens de aankomst van de Tour de France, dus erg leuk om er nu eens echt te lopen. De winkels aan deze boulevard zijn niet bepaald goedkoop maar wel leuk om hier rond te lopen.
De Arc de Triomphe is ook prachtig, vooral omdat het zo’n bekend punt is.

Le Jardin des Tuileries

Achter het Place de la Concorde vind je dit ruime stadspark. Ooit stond zich hier het Tuileriënpaleis, waar zich onder andere het keizerlijke hof van Napoleon bevond. Tijdens een opstand in 1871 is een groot deel van het paleis verwoest en ondanks recente plannen om het te herbouwen, lijkt dit toch niet meer te gaan gebeuren.
Het park is erg mooi en ruimtelijk en je loopt door deze Jardin richting het Louvre. Wij hadden het geluk dat in het park net een modeshow van het merk Elie Saab afgelopen was en we dus allemaal topmodellen op hoge hakken zagen strompelen!

Omdat we niet zo gek veel tijd hadden, besloten we om het Louvre over te slaan en het bij een bezichtiging van de buitenzijde te houden!

Jardin des Tuileries

Le Jardin des Tuileries

Andere hoogtepunten van Parijs

 • De Notre-Dame de Paris; natuurlijk hebben we ook deze enorme kathedraal bezocht. Wat groot! ‘s Avonds is hij prachtig verlicht!

  Notre-Dame

 • De slotjesbrug Pont des Arts…die nu niet meer bestaat! We waren net op tijd, hoewel we zelf geen slotje opgehangen hebben. Gelukkig maar, want niet zo lang na ons bezoek werd de brug met schotten afgetimmerd en later alle slotjes verwijderd. Brengt het ongeluk als jouw slotje er tussen hangt en kapot geknipt is? 🙂

  Uitzicht vanaf de Pont des Arts

 • ‘s Avonds uit eten in Quartier Latin; in deze gezellige wijk kun je erg leuk eten op één van de terrasjes. De smalle knusse straatjes zorgen ervoor dat je niet echt het idee hebt in zo’n wereldstad te zijn!

Hotel

Wij verbleven in het Hotel Mercure Paris Montmartre Sacre Coeur (voorheen het Novotel). Voor Parijse begrippen voldeed het aan alle eisen en was het ook nog goed betaalbaar, zeker gelet op de perfecte locatie. Vanuit het hotel loop je zo Montmartre in, je wandelt in korte tijd richting de Opéra Garnier en Galeries Lafayette en het is goed bereikbaar vanaf de Stadsring van Parijs. Bovendien ligt het hotel pal naast de bekende begraafplaats Cimetière de Montmartre, waar onder andere Heinrich Heine en Hector Berlioz begraven liggen.

En wie in de avond een beroemde show van Moulin Rouge wil bijwonen…je bent na afloop met vijf minuten lopen terug in je hotel!

Hotel Mercure Paris Montmartre Sacre Coeur, 3 Rue Caulaincourt, Paris.

Previous Post Next Post

You may also like

13 Comments

 • Reply Wanda

  Leuk om die bekende plekjes nu door jouw ogen te zien! Ik ben meerdere keren in Parijs geweest en iedere keer weer verbaas ik mij over deze stad. Het grijze snap ik wel want echt kleurrijk kun je Parijs niet noemen wat de architectuur betreft. Toch vind ik het wel wat hebben, vooral de stadsparken waar het gewoon heerlijk toeven is, de vele musea en gewoon het sfeertje wat er hangt.
  Wanda onlangs geplaatst…Kamp Amersfoort, indrukwekkend door zijn eenvoudMy Profile

  14 februari 2018 at 11:54 pm
  • Reply Anne

   Leuk! Eigenlijk vind ik dat ik Parijs echt wel een tweede kans moet geven en dan op een mooie zonnige dag… Grote kans dat ik het dan wel een fantastische stad vind! 🙂

   15 februari 2018 at 10:51 am
 • Reply Sabine

  Leuk dat je er toch over geschreven hebt. Ik heb niets te klagen over je foto’s hoor 😁. Dat grijze herken ik maar al te goed,dat heb ik bijvoorbeeld met Berlijn (terwijl iedereen er lyrisch over is). Mede om die reden heb ik Parijs ook nog niet bezocht, maar zo’n rondvaart over de Seine lijkt me dan wel weer gaaf!

  15 februari 2018 at 12:26 am
  • Reply Anne

   Wat lief, dank je wel! 😉

   Berlijn vond ik zelf wel leuk, vooral omdat het best wel een trendy stad is, veel hippe stadsstranden en natuurlijk de prachtige streetart op de resten muur. Maar het is inderdaad wel een grijze stad…! 🙂

   15 februari 2018 at 10:53 am
 • Reply Romy

  Wat leuk dat jullie als eerste stedentrip samen naar Parijs zijn geweest. Voor mij blijft dat toch ook echt de stad van de romantiek. Het was toevallig ook de bestemming van de eerste reis samen met mijn ex (alweer een paar jaar geleden). Jammer dat jullie het niet heel erg troffen met het weer, maar desondanks heb je mooie foto’s gemaakt. Ik had zelf toen echt mazzel en heb er een paar foto’s van de Eiffeltoren met een strakblauwe lucht aan overgehouden. Als ik dat zie, zou ik zo weer terug willen, ook zonder geliefde 😉
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #17: navigatie-apps, heldendaden & lege snelwegenMy Profile

  15 februari 2018 at 11:37 pm
 • Reply Manon

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest.. (alleen in Disney)
  Het staat wel hoog op ons lijstje van steden die we nog willen bezoeken.

  16 februari 2018 at 1:54 pm
  • Reply Anne

   Leuk, ook zeker doen! Ik ben nog nooit in Disney geweest en dat lijkt mij juist superleuk!

   16 februari 2018 at 7:04 pm
 • Reply Mei Qi

  Aaah zo leuk!! De foto’s zijn zo mooi! Ik ben twee keer in Disneyland geweest.

  17 februari 2018 at 10:51 am
  • Reply Anne

   Leuk, Disneyland moet echt fantastisch zijn!

   23 februari 2018 at 10:40 am
 • Reply Neverdullmoments

  Heerlijk, ik krijg helemaal zin om er weer heen te gaan. Leuk alle highlights op een rij!

  Neverdullmoments onlangs geplaatst…Mini-anekdotes: 10 x Neverdullmoments op Twitter #43My Profile

  25 februari 2018 at 8:57 pm
  • Reply Anne

   Ja, daar had ik tijdens het schrijven ook last van! Gewoon snel boeken dus! 😉

   26 februari 2018 at 5:19 pm
 • Reply Truusje - De Sandwichformule

  Oeh, ik ben gek op Parijs! Op Wenen trouwens ook. Ben ik afgelopen zomer voor het eerst geweest en zou graag nog eens terug gaan.

  28 maart 2018 at 9:44 am
 • Reply Metrocazar

  Parijs is echt een geweldige stad. Zeker op mooie zonnige dagen laat de stad zich van haar beste kant zien.
  Op een mooie zonnige dag zou ik zeker “Parc Monceau” bezoeken en van het uitzicht genieten vanaf “Tour Montparnasse” (dat uitzicht is beter dan vanaf de Eiffeltoren). Verder is een wandeling op “Ile Cite” (het eiland waar de Notre Dame staat) ook zeer de moeite waard.
  Misschien is ons navigatiesysteem voor de Parijse metro handig om interessante plekken te vinden.
  https://www.metrocazar.com/parijs/

  13 juni 2020 at 8:53 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge