Follow me:
Koningsweg Paleis Het Loo

Natuurhuisjes vlakbij Apeldoorn: de vijf mooiste adresjes!

Wie droomt er nu niet van een prachtig vakantiehuisje, midden in het bos, waar herten en zwijnen je enige buren lijken te zijn? Of op een mooie plek aan het water, in de Limburgse heuvels of op het Drentse platteland? Natuurhuisje.nl helpt je om deze droom waar te maken, want op hun website vind je echt de allermooiste natuurhuisjes op bijzondere plekken in de natuur.

Omdat er onvoorstelbaar veel natuurhuisjes op de Veluwe op de website staan, zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Daarom zocht ik alvast vijf adresjes uit die net even extra bijzonder zijn. Slapen in een luxe tent (hallo glamping!) of in een pipowagen…dat is toch echt een ideale vakantie?

Deze vijf mooie natuurhuisjes liggen allemaal in de buurt van mijn woonplaats Apeldoorn, dus ik kan uit eigen ervaring vertellen dat de omgeving in ieder geval prachtig is!


Wildobservatiepost Paleispark Het Loo
Wild spotten op de Veluwe!

Natuurhuisjes in Hoenderloo: de Dormer Cabin

Dit is echt een heel tof adresje: een soort luxe safaritent maar wel met alle faciliteiten in huis, zoals stromend water en een toilet. Ook kun je hier je eigen eten maken omdat er een kookstelletje is.

Hoenderloo ligt op een paar kilometer afstand van Apeldoorn en is echt de perfecte uitvalsbasis om de zuid-Veluwe te ontdekken. Je vindt hier één van de ingangen van Nationaal Park De Hoge Veluwe in Hoenderloo, dus je stapt zo op een gratis witte fiets om het park te ontdekken. Ook het Deelerwoud, de Loenermark en Nationaal Park Veluwezoom (bekend van de Posbank) liggen dichtbij Hoenderloo. Arnhem is dichtbij voor wie graag de natuur een middagje ontvlucht. In Hoenderloo zelf moet je zeker een keer een ijsje bij het beroemde ‘IJs van Co’ halen: meestal sta je in de rij, zo populair is het hier!

Houd er wel rekening mee dat de Dormer Cabin een (hele luxe) tent is, dus vergeet niet om die warme trui voor ‘s avonds in je koffer te stoppen!

Lees meer over deze toffe Dormer Cabin!


Vakantiehuisje Apeldoorn
Deze Dormer Cabin vind ik echt schitterend! Foto: Natuurhuisje.nl

Slapen in een pipowagen in Nijbroek

Tussen Apeldoorn en de IJssel rijd je door groene weilanden…een prachtig boerenlandschap. Als de bermen bloeien en de slootjes het zonnetje weerspiegelen is dit echt een heel mooi stukje Veluwe.

In Nijbroek kun je tussen al dit moois slapen in een oude pipowagen! Dit lijkt me echt een fantastische ervaring en deze pipowagen is ook nog eens heel mooi opgeknapt. Hij staat midden in de boomgaard van een oude boerderij: een prachtig plekje dus.

Vanuit Nijbroek kun je alle kanten op: niet alleen ligt Apeldoorn dichtbij, maar ook de leuke stadjes Deventer en Zutphen. Maak gebruik van het uitgebreide knooppuntennetwerk om een mooie fietstocht te maken want de omgeving is schitterend!

Lees hier alles over het overnachten in deze pipowagen!


Natuurhuisje Apeldoorn
De Pipowagen in Nijbroek (Foto: Natuurhuisje.nl)

Een oude koeienstal in Wenum Wiesel

Op een steenworp afstand van Apeldoorn vind je het schitterend gelegen Wenum Wiesel. Wenum en Wiesel zijn eigenlijk twee dorpen die door de weg van Apeldoorn naar Zwolle gescheiden worden. Het is een hele mooie streek want vanuit hier fiets je bijvoorbeeld zo het uitgestrekte Kroondomein Het Loo in. Dit enorme natuurgebied is dé plek om wild te spotten, zoals wilde zwijnen, edelherten en reeën. Omdat het zo dicht bij Apeldoorn ligt kom ik hier zelf ook heel vaak en het is er echt prachtig!

Hoe leuk is het dan om in dit bijzondere natuurhuisje te overnachten: een voormalige koeienstal! Het gekke is dat dit huisje van de buitenkant meer op een klein kerkje lijkt dan op een stal. Van binnen is het heel gezellig ingericht met (pluspunt in de koudere maanden!) een houtkachel!

Een aanrader is het Kopermolenpad: een prachtige Klompenpadroute waarbij je zo’n 13 kilometer door de mooie omgeving wandelt.

Lees hier meer over dit natuurhuisje in Wenum Wiesel.


Natuurhuisjes Wenum
Herken jij hier nog een oude koeienstal in? (Foto: Natuurhuisje.nl)

Glamping in Elspeet

Ik noemde zojuist al het prachtige Kroondomein Het Loo. Dit fantastische natuurhuisje, een luxe 2-persoonstent, staat in het Kroondomein dus de natuur ligt hier letterlijk aan je voeten!

Ik vind deze glampingtent echt ontzettend mooi en ook Elspeet is een hele fijne uitvalsbasis voor het ontdekken van dit deel van de Veluwe. Je wordt hier omringd door de Veluwse natuur, maar ook steden als Apeldoorn en Harderwijk liggen dichtbij.

Wie graag in de geschiedenis duikt, brengt ongetwijfeld graag een bezoek aan het Verscholen Dorp in Vierhouten; hier werden tientallen onderduikers tijdens WOII verborgen.

Elspeet is echt een vakantiedorp en we begrijpen wel waarom! Maar met dit natuurhuisje kun je gelukkig wel de rust opzoeken, zelfs in de zomervakantie!

Lees hier alles over deze glampingtent in Elspeet


Glamping Elspeet Natuurhuisjes
Ik zie mijzelf hier wel zitten en jij? (Foto: Natuurhuisje.nl)

Veluwse folklore in een natuurhuisje in Hoog Soeren

Wow, dit is echt een geval ‘last but not least’… Dit natuurhuisje in Hoog Soeren vind ik echt enorm bijzonder! Dit huis werd in 1917 gebouwd en staat in het prachtige Hoog Soeren. Ik vind dit zelf een van de mooiste dorpen van de Veluwe: omringd door natuur maar ook de levendigheid van de plaats Apeldoorn heel dichtbij.

Vanuit Hoog Soeren fiets je zo de natuur in, bijvoorbeeld naar het bijzondere Radio Kootwijk of richting het Kootwijkerveen.

Een grappig detail: de oude keuken in dit natuurhuisje is hetzelfde als de keuken die in ons (klus)huis zat! Ook ons huis dateert uit dezelfde periode dus dat was blijkbaar de gebruikelijke bouwstijl voor de keuken. In dit natuurhuisje kun je dus nog echt een beetje de Veluwse folklore opsnuiven en dat in een hele mooie omgeving!

Lees hier meer over dit prachtige oude huisje in Hoog Soeren.


Natuurhuisjes Hoog Soeren
Dit natuurhuisje in Hoog Soeren is al meer dan 100 jaar oud! (Foto: Natuurhuisje.nl)

Wat is er te doen op de Veluwe?

Wat zou je tijdens een week in een van deze natuurhuisjes op de Veluwe allemaal kunnen doen? Tja, ik denk dat je tijd tekort komt! Je vindt er natuurlijk allereerst prachtige natuurgebieden, zoals Kroondomein Het Loo, het Deelerwoud (aanrader!) en de nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. Je kunt er talloze wandelroutes lopen; ik schreef al eens een blog over de mooiste wandelroutes op de Veluwe! Wie liever gaat fietsen, kan dankzij het uitgebreide knooppuntennetwerk een mooie route samenstellen.

Er zijn leuke steden dichtbij, zoals Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Harderwijk en Arnhem. Op minder zonnige dagen vind je er interessante musea zoals het Kröller-Müller Museum, CODA of het Openluchtmuseum. Met kinderen is er ook genoeg te doen: de Koningin Julianatoren is een leuk dagje uit voor gezinnen, of bezoek het mooie Burgers Zoo.

Kortom, genoeg om een fijne vakantieweek op de Veluwe door te brengen!

Welke van deze vijf natuurhuisjes vind jij het leukst?

Wildobservatiepost Paleispark Het Loo

Dit blog werd geschreven in samenwerking met Natuurhuisje.nl. Desondanks kun je er op vertrouwen dat ik volledig mijn eigen mening deel en dit artikel over natuurhuisjes op de Veluwe heel objectief geschreven heb! Ook samenwerken met DitisAnne.nl? Kijk dan onder Wie is Anne – Samenwerken.

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge