Follow me:
Wintersport

Wintersport: Aftellen en de laatste voorbereidingen!

Witte pistes vol poedersneeuw, besneeuwde bergen, blauwe lucht, Tiroler Gröstl….de ultieme ingrediënten voor een perfecte wintersport! Komende week staat er bij ons weer een weekje skiën op het programma en heel voorzichtig lijken al deze factoren toch aanwezig te zijn! Er ligt genoeg sneeuw en de voorlopige weerberichten melden vanaf halverwege volgende week zon!

Vanwege alle rompslomp rondom mijn verhuizing vorig jaar, besloot ik om een jaar niet op wintersport te gaan. Dus dit jaar kriebelt het extra hard om weer op de lange latten te staan!

Sankt Anton am Arlberg

We hebben nog niets definitief geboekt maar gaan zo goed als zeker naar het Oostenrijkse Sankt Anton am Arlberg. Een van de mooiste skigebieden van Oostenrijk en sinds dit seizoen verbonden met het koninklijke Lech. Daarmee komt het aantal kilometers piste van Ski Arlberg op maar liefst 300 km. te staan, wat meer dan genoeg is voor een hele week! Sankt Anton staat bekend als een uitdagend gebied, dat vooral geschikt is voor gevorderde skiërs. Dat klinkt dus goed want het leukste van skiën is het afdalen van een lastige piste!

Ik ben heel benieuwd naar de lange skiroute ‘Run of Fame’, die je door het hele gebied leidt. Het is wel doorskiën om de hele route op één dag te doen maar dat is een mooie uitdaging!

De Run of Fame in Sankt Anton am Arlberg

Wintersport voorbereidingen

Een week op wintersport vraagt natuurlijk de nodige voorbereidingen. Allereerst vind ik het zelf fijn om al een beetje de ski-map van het gebied te kennen, zodat je ongeveer weet waar je heen kunt skiën. Want zeg nu zelf, als je op een prachtige poederpiste staat, wil je geen tijd verdoen met het bestuderen van de map! En dus kijk ik elke dag even op de ski-map om te zien wat de mooiste routes zijn en welke pistes ik absoluut een keer af wil!

Verder heb ik thuis even een inspectieronde gedaan van de skikleding die ik nog heb. Mijn ski-jack heb ik tijdens mijn laatste wintersportvakantie gekocht, dus die is nog in prima staat. Mijn skibroek was echter een heel ander verhaal… De witte Protest-skibroek die ik heb, vond ik tijdens mijn laatste wintersport al aan de wijde kant, met name de pijpen. Het was weliswaar een damesbroek maar de wijde pijpen vond ik meer herenmodel-achtig lijken.

Nu ik de afgelopen maanden een aantal kilo’s ben kwijtgeraakt, leek de broek nóg flodderiger te worden en besloot ik vorige week dat het toch maar tijd werd voor een nieuwe. Hoewel bijna alle wintersportkleding uitverkocht is, vond ik nog een fantastische broek van het merk Falcon! Het is een softshell broek, dus niet zo’n pafferig, gewatteerd model. Erg blij mee!

Wintersport broek

Erg blij met mijn nieuwe Falcon skibroek!

Andere zaken die ik nog aangeschaft heb voor de wintersport zijn uiteraard zonnebrandcrème/lipprotector, nieuwe witte handschoenen, een thermobroek en een zonnebril met verwisselbare glazen, mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn. Skipulli’s en truien heb ik nog genoeg liggen, evenals skischoenen, een helm, een warme muts en een wollen sjaal.

Weerberichten

Ik ski het liefste in een zonnetje met blauwe lucht. Wordt het bewolkt, dan raak ik al snel het zicht kwijt wat het skiplezier natuurlijk niet ten goede komt. Vandaar dat ik al dagen nauwkeurig alle weerberichten op internet volg. De laatste voorspellingen van vanochtend geven een ideaal plaatje af: tot en met dinsdag nog een flink pak sneeuw en dan vanaf woensdag zon! Als dat uitkomt, hang ik de vlag uit!

 

Wintersport

 

Natuurlijk is het risico in maart dat de zon zó krachtig is, dat de sneeuw snel papperig wordt. Maar dan zoeken we vooral de hoger gelegen pistes op en in het ergste geval een strandstoel!

Ik heb de afgelopen jaren altijd in januari geskied dus ben heel benieuwd hoe het is om zo in het voorjaar nog op de piste te staan. Het voordeel is wel dat, als we terugkomen, we gelijk doorrollen naar de lente!

Ben jij op wintersport geweest deze winter?

 

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge