Follow me:

Polar M400: Dit speeltje maakt het sporten leuker!

Sinds een maand of twee ben ik een stuk serieuzer gaan sporten. Doel is om komende zomer écht fit te zijn om de sporten die ik leuk vind, makkelijker te doen. Vanaf 1 april gaat de tennisbaan weer open en speel ik voor het eerst competitie. En als het wat warmer wordt, kan de racefiets uit de schuur om mooie tochten te maken. Misschien kom ik af en toe nog aan een dag hiken in de Ardennen toe en misschien probeer ik het hardlopen ook wel door te zetten in de zomer. Kortom, reden genoeg om de winter te gebruiken om mijn conditie te verbeteren. En dankzij mijn Polar M400 kan ik die verbetering direct meten!

En zo ben ik sinds januari begonnen met hardlopen. Eerst voorzichtig opgebouwd naar 3 kilometer rennen, inmiddels bezig met een rondje van 5 kilometer. Wekelijks fiets ik dankzij Clubvirtual allemaal mooie bergetappes op onze spinningfiets op zolder. Mijn favoriet is Col d’Isere, maar ook de Col de la St. Croix is uitdagend! Op dinsdagavond zwem ik 100 baantjes in het zwembad en daarnaast sta ik af en toe op de (indoor) tennisbaan om ook het tennissen niet te verleren. Heel wat sporten naast elkaar dus!

Zonsopgang tijdens mijn hardlooprondje!

Polar M400

Om te kunnen traceren of mijn conditie inderdaad verbetert, heb ik een paar weken geleden de Polar M400 aangeschaft. Ik vond het belangrijk om een sporthorloge te kopen dat waterdicht is, zodat ik het ook in het zwembad kan gebruiken. Het bleef de eerste keer, dat ik met de Polar in het water sprong, wel een beetje spannend maar gelukkig was het horloge inderdaad waterdicht!
En toen ik onlangs vanwege de regen mijn hardlooprondje op de loopband bij BasicFit afwerkte, was ik heel verbaasd dat de apparatuur van BasicFit automatisch mijn hartslagmeter oppakte! Hij liep niet exact synchroon met de vermelde hartslag op mijn Polar, maar zat er ook niet heel ver naast.

In het zwembad schijnt de hartslagmeter niet te werken; voor wie dat een must vindt, zijn er wel duurdere sporthorloges beschikbaar maar dat was voor mij de extra investering niet waard.

 

Polar M400

Hardlooppartner en motivator

De Polar M400 is een heel geavanceerd sporthorloge, waar je niet alleen je activiteiten op kunt traceren, maar die ook trainingsprogramma’s aanbiedt. Zo kun je met behulp van het horloge naar doelen toewerken. Bovendien geeft het horloge na elke workout feedback, zodat je kunt zien of je een vorige training hebt verbeterd en wat het effect van je training is. Een keer per week doe ik een fitness-test, waarbij het horloge op basis van hartslag meet hoe fit ik ben. En de Polar registreert niet alleen, maar motiveert ook om dagelijks te bewegen. Polar zelf noemt het horloge ‘de ideale hardlooppartner en dagelijkse motivator, die je activiteiten 24/7 volgt en je helpt je grenzen te verleggen’.

Inderdaad zou je de Polar M400 zo ongeveer 24/7 kunnen gebruiken. Hij registreert namelijk ook je slaapgedrag en meet in procenten hoeveel effectieve nachtrust je daadwerkelijk hebt. Maar zelf kies ik er niet voor om de Polar de hele dag om te houden. Het is namelijk een behoorlijk groot horloge, dus buiten het sporten om, kies ik toch liever voor één van mijn zilveren klokjes! Ik heb gekozen voor een witte Polar (vooral voor vrouwen), maar hij is ook in andere kleuren te verkrijgen. Omdat hij zo groot is, merk ik ook wel dat de mouw mijn hardloopjasje er moeilijk overheen schuift, wat bij koude omstandigheden wel fijner zou zijn. Maar door zijn grootte is het display ook wel weer goed af te lezen tijdens het sporten.

Conclusie

Er zitten zoveel functies op de Polar M400, dat ik eigenlijk eens de tijd zou moeten nemen om het allemaal uit te vogelen. Maar om eerlijk te zijn, heb ik mijzelf die tijd nog niet gegund: ik ga liever sporten! Want door de M400 is sporten echt veel leuker geworden!

Dit artikel is op eigen initiatief geschreven en is géén samenwerking met Polar. Voor het horloge heb ik de gewone winkelprijs van € 139,00 (inclusief hartslagmeter) betaald. De Polar M400 is hier te koop.

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge