Follow me:

Brooklyn Nets: Beleef een toffe sportwedstrijd in New York!

Wanneer je paar dagen naar New York gaat, probeer dan zeker ook een sportwedstrijd te bezoeken. Een wedstrijd is echt een heel spektakel en superleuk om mee te maken! In dit blog vertel ik je meer over het bezoeken van een wedstrijd van Brooklyn Nets. Waar vind je goedkope tickets, hoe verloopt zo’n avond en natuurlijk geef ik je wat praktische tips.

In New York kun je kiezen uit verschillende sportwedstrijden. In Manhattan kun je een wedstrijd van de New York Knicks bezoeken, maar ik vond de tickets daarvoor toch wel een stuk duurder dan voor de Brooklyn Nets. Natuurlijk kun je ook naar een honkbalwedstrijd, bijvoorbeeld van de New York Yankees.

De Brooklyn Nets spelen op het hoogste niveau in de Verenigde Staten: de NBA. Hun thuisbasis is het gigantische Barclays Centre in Brooklyn. Het stadion is heel goed te bereiken met openbaar vervoer: er gaat een directe lijn vanaf Times Square naar het stadion.

Barclays Brooklyn Nets
Het Barclays Center

Tickets voor de Brooklyn Nets

Ik heb al twee keer tickets voor de Brooklyn Nets gekocht via de website Stubhub. Dit is een soort marktplaats-site, waar je goedkoop tickets voor sportwedstrijden en concerten kunt kopen. Ik heb er goede ervaringen mee, beide keren ging het vlekkeloos. Een ticket voor de Brooklyn Nets kostte mij ongeveer € 35 tot € 40. Natuurlijk kun je ook via Ticketmaster bestellen maar dan ben je wel iets meer kwijt voor een kaartje.

Om het wat betaalbaar te houden zat ik beide keren helemaal bovenin het stadion. Wil je liever wat dichter op de actie zitten, dan kun je natuurlijk lager zitten, alleen hangt hier wel een prijskaartje aan. Dankzij de enorme schermen kun je ook bovenin alles goed volgen. En omdat het mij vooral gaat om het meemaken van de sfeer en niet zozeer om de wedstrijd zelf, vind ik het prima om lekker bovenin te zitten.

Brooklyn Nets
Bovenin zijn de kaartjes goedkoper en dankzij de grote schermen volg je toch alles.

Hoe verloopt een wedstrijd van de Brooklyn Nets?

Een basketbalwedstrijd van de Brooklyn Nets is echt een heel spektakel. Zorg dat je op tijd in het stadion bent zodat je even rustig rond kunt lopen om alles in je op te nemen. Bij de ingang staat vaak wel een rij omdat er uitgebreide tassencontrole is. Zorg dat je geen spuitbussen of vloeistoffen bij je hebt want die mag je afgeven.

Wil je er helemaal bij horen? Geef dan in de merchandise shop 10 dollar uit voor een echte Brooklyn Nets foam finger, waarmee je extra hard voor de Nets kunt applaudisseren!

Barclays Brooklyn Nets
Kom zeker op tijd zodat je eerst wat rond kunt lopen voor de wedstrijd begint.

De wedstrijd begint!

De wedstrijd begint met het spelen van het Amerikaanse volkslied, waarbij iedereen gaat staan. Daarna begint de wedstrijd. Er wordt gespeeld in vier kwarten van twaalf minuten, met een kwartier pauze na het tweede kwart. Denk echter niet dat je met een uur alweer buiten staat! Tussendoor is er allerlei entertainment, zoals de Kiss Cam, de dansende Brooklynnettes en nog veel meer vermaak om het publiek tijdens de wedstrijd te entertainen. Ook worden er af en toe leuke gadgets het publiek in geschoten dus wie weet ga jij er met een Brooklyn Nets shirt vandoor. Kortom, het is een heel spektakel!

Het leukste is het wanneer de wedstrijd echt spannend is, omdat het publiek dan het luidst van zich laat horen. De eerste keer dat ik er was, was de uitslag heel close en dat was geweldig. Het luide boe-geroep als de tegenstander een vrije worp uitvoert maar toch ook wel weer applaus als hij goed gooit…geweldig! Tijdens mijn laatste bezoek aan de Nets speelden ze tegen de Sacramento Kings. Ze liepen zo ver uit dat het publiek het wel geloofde en daardoor een stuk minder herrie maakte.

Brooklyn Nets

Eten en drinken in het stadion

Rondom de tribunes loopt een gang waar je talloze fastfoodstalletjes vindt. Of je nu zin hebt in pizza, hamburgers, hot dogs….het is er allemaal. Wel een groot nadeel: het is belachelijk duur! Voor een hamburger met frietjes en een cola (wel een mega-beker natuurlijk!) betaalden we zo’n € 27,50 p.p… Een behoorlijke prijs voor een fastfoodrestaurant!

Ik kan je dus zeker aanraden om voorafgaand aan de wedstrijd buiten het stadion al te eten. Sowieso zijn de stoelen nogal krap en eet het niet echt comfortabel in het stadion zelf en zo heel bijzonder zijn de hamburgers er ook weer niet… Ik kan je het restaurant Woodland, dat op 5 minuten loopafstand van Barclays zit, zeker aanbevelen, maar er zitten nog veel meer restaurants rondom het stadion.

Woodland Brooklyn
Het is een aanrader om vooraf vast te eten bij Woodland. Even duur als in het stadion maar veel lekkerder!

Meer lezen over New York?

Ik heb nog meer blogs geschreven over New York. Wie weet geeft het jou inspiratie voor je volgende stedentrip!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge