Follow me:
New York

New York: Mijn mooiste herinneringen aan onze stedentrip!

Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag in New York. We brachten vier dagen door in deze wervelende stad en kwamen nog tijd tekort! Van tevoren maakte ik al een planning wat we allemaal wilden zien, met daarin als hoogtepunten bepaalde bezienswaardigheden. Statue of Liberty, Top of the Rock, Central Park….het stond allemaal op onze lijst!

Nu, een jaar later, denk ik nog vaak terug aan deze fantastische trip. Maar het gekke is dat de mooiste herinneringen eigenlijk helemaal niet de vooraf geplande hoogtepunten zijn, maar juist hele kleine, bijna onbetekenende dingen. Cupcakes uit de muur, een hamburger eten in het park, slenteren door Upper West Side…niet de meest spannende dingen, maar toch zijn dat de momenten die bij mij vooraan op mijn netvlies staan als ik aan New York terug denk.

Dit zijn voor mij de tien mooiste herinneringen aan New York!

10. Een basketbalwedstrijd van de Brooklyn Nets bijwonen

Het bijwonen van een Amerikaanse basketbalwedstrijd is echt onwijs leuk! Hoewel we nog in het voorseizoen waren, en de tribunes niet helemaal uitverkocht waren, was het toch een superleuke ervaring! We maakten er een gezellige avond van door eerst heerlijk uit eten te gaan in Brooklyn bij Woodland, daarna naar de wedstrijd en, omdat het op mijn verjaardag zelf was, nog een afsluitend drankje op Times Square.

Brooklyn Nets New York

We hadden een geweldige avond bij de Brooklyn Nets!

9. Slenteren door ChinaTown

Tijdens onze ontdekkingstocht door New York kwamen we ook door Chinatown. Wat een bijzondere ervaring! Ik vond met name de typisch New Yorkse huizen met brandtrappen heel bijzonder om te zien, maar natuurlijk ook de leuke sfeer die in deze wijk hangt.

 

New York Chinatown

De typische huizen met brandtrappen die je zoveel in dit deel van New York ziet!

8. Top of the Rock

Oké, toch één vooraf geplande highlight in deze lijst. Zo gaar als een klontje stonden we, een paar uur nadat we geland waren in New York, al op het dak van Top of the Rock van het bizarre uitzicht te genieten! We hadden geluk want dankzij het zonnige weer die dag was de lucht boven New York echt prachtig gekleurd.

 

Top of Rock New York

Uitzicht van de Top of Rock!

7. ‘s Avonds naar Time Square

Time Square is overdag al leuk om te bezoeken, maar ‘s avonds leeft het pas echt! De gigantische lichtreclames, de talloze bars en restaurants en de enorme mensenmassa…dit moet je echt beleefd hebben! Op mijn verjaardag gingen we ‘s avonds laat nog wat drinken op Times Square en op onze laatste avond hebben we hier ook gegeten. Nice!

6. Central Park

Hoewel de herfst half oktober nog niet echt doorzet, begonnen de eerste bladeren in Central Park al een beetje te verkleuren. We kregen het voor elkaar om een tafeltje te vinden bij The Loeb Boathouse om zo het echte Central-Park-gevoel mee te maken! Verder zijn we vanaf het American History Museum door het park naar het Metropolitan Museum gelopen en even later weer terug langs de Bethesda Fountain richting Upper West. Als ik nog eens naar New York ga, ga ik absoluut meer tijd in het park doorbrengen, maar we kwamen nu gewoon tijd tekort!

 

New York Boathouse

Heerlijk in het zonnetje gezeten op het terras van het Loeb Boathouse, Central Park!

 

5. De kabelbaan van Long Island naar Manhattan

Ons hotel stond niet in Manhattan maar in Long Island City, net aan de andere kant van East River. Een uitstekende keuze want daardoor betaalden we een stuk minder, hadden we vanuit onze kamer een fabuleus uitzicht op de skyline Manhattan, was het lekker rustig rond het hotel èn konden we met de kabelbaan oversteken naar Manhattan. Wat al een geweldige ervaring op zich was! Natuurlijk konden we ook de metro nemen, zodat we met tien minuutjes op Fifth Avenue uitstapten, maar is het niet veel leuker om met een kabelbaan over East River te reizen, zodat je Manhattan steeds dichterbij ziet komen?

New York kabelbaan

Een echte ‘hidden gem’ in New York: de kabelbaan van Long Island City naar Manhattan. Gratis te gebruiken met je metropas!

4. Brooklyn Bridge

Omdat je in Manhattan steeds tussen de wolkenkrabbers loopt, raak je daar een beetje het totaalplaatje kwijt. Vanaf Brooklyn Bridge kun je juist de hele stad overzien en wat was dat gaaf! We hadden er ook nog eens prachtig weer bij, dus genoten we enorm van onze wandeltocht over de brug. Goed, het nadeel is dat het er wel erg druk is, maar toch is dit één van mijn mooiste herinneringen aan New York!

Brooklyn Bridge New York

Onze wandeling over Brooklyn Bridge was echt fantastisch!

 

3. Wandelen door Upper West Side

Eerlijk is eerlijk, er is niet heel gek veel te doen in Upper West Side. Maar toch vond ik dit echt een waanzinnig leuk stukje New York! De typisch New Yorkse huizen met trappetjes naar de voordeur, de leuke cafeetjes, pleintjes en parken…wat een fijne wijk is dit! Als ik ooit nog eens naar New York verhuis ga ik absoluut voor een appartementje in deze wijk! 🙂
Misschien komt het ook wel omdat de film You’ve Got Mail in deze wijk gefilmd is, zoveel herkenbare plekjes daardoor!

2. Cupcakes uit de muur bij Sprinkles

Cupcakes smaken in New York sowieso al net even een beetje beter dan in Nederland. De entourage doet immers ook wat? Maar wist je dat je bij Sprinkles op Lexington Av. de cupcakes gewoon uit de muur haalt, alsof het een geldautomaat is? Je voert op het scherm je bestelling in en een minuutje later rolt er een prachtig doosje met een cupcake uit het automaat. Zo grappig!

Update november 2019: Helaas lijkt de Cupcake ATM aan Lexington Avenue gesloten te zijn. Zo jammer!!

New York Cupcakes

Cupcakes uit de muur!

1. Een hamburger bij ShakeShack in Madison Square Park

Hoe de simpelste dingen vaak het leukste kunnen zijn… Zo’n achttien uur nadat we uit Nederland waren vertrokken en na ons bezoek aan de Top of the Rock besloten we om een hamburger te eten bij ShakeShack in Madison Square Park. En daar zaten we dan, op klapstoeltjes in het park aan onze hamburger en cheese fries, te genieten van de typisch New Yorkse sfeer! Door de lichtsnoeren in de bomen zag het er echt onwijs gezellig uit en altijd, als ik aan New York terugdenk, zie ik dat moment voor me! We waren eigenlijk te moe om echt honger te hebben, maar het was echt een fantastische plek om te eten!

ShakeShack Madison Sq Park

ShakeShack in Madison Square Park, dit ziet er toch waanzinnig gaaf uit?

Ben jij wel eens in New York geweest? Wat is jouw mooiste herinnering?


Meer lezen over New York?
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Sam - singlereadytomingle

  Ik ga volgende week voor de eerste keer en kijk er zo hard naar uit! Na het lezen van je artikel nog ietsje meer haha, ben zo benieuwd 🙂
  Sam – singlereadytomingle onlangs geplaatst…Rambo pt. 2My Profile

  19 oktober 2017 at 2:52 pm
  • Reply Anne

   Ai, ik ben zo jaloers! New York is fantastisch! Zoek je niet toevallig nog een reisgenootje ofzo? 🙂

   19 oktober 2017 at 3:05 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge