Follow me:
New York

New York Dag 2: Langs de hoogtepunten van New York!

Als kind knipte ik al vaak plaatjes uit van het Vrijheidsbeeld in New York. Internet kenden we nog niet, maar als er in tijdschriften een fotootje van The Lady stond, kwam hij onherroepelijk in één van mijn vele plakselschriften terecht! In mijn optiek was dit echt het mooiste beeld ter wereld en ooit wilde ik dit wel eens in het echt bekijken! Omdat ik op deze tweede dag in New York jarig was, vond ik het een mooie dag om mijn kinderdroom waar te maken!

Dankzij de jetlag was ik al rond vijf uur wakker. Vanwege het tijdsverschil had ik via Facebook en Whatsapp al de nodige berichtjes en felicitaties te pakken; dat is leuk wakker worden!
Na het ontbijt gingen we op pad voor een lange en drukke dag! Vanuit de metro naast ons hotel pakten we de rechtstreekse lijn naar Battery Park, helemaal in het zuidelijkste puntje van Manhattan.

Statue of Liberty & Ellis Island

Met onze New York Citypass brachten we een bezoek aan het Vrijheidsbeeld, in combinatie met Ellis Island. Omdat het prachtig zonnig weer was, zochten de meesten een plekje op het bovendek van de ferry op. Vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht op de bijzondere skyline van Manhattan, die achter ons steeds kleiner werd. Heerlijk in het zonnetje genieten van het schitterende uitzicht!

ny_liberty-2

Bij Liberty Island aangekomen gingen we van boord om een rondje over het eilandje te lopen. Theoretisch is het wel mogelijk om naar de kroon van het Statue te gaan, maar dat moet van tevoren al aangevraagd worden. Wij hielden het dus bij een rondje om het gigantische standbeeld, ooit door de Fransen cadeau gedaan aan de Verenigde Staten.

new-york

Met de volgende boot gingen we naar Ellis Island: het doorgangseiland voor vele immigranten in het verleden. Vanwege mijn Ierland-liefde leek het mij erg interessant omdat er ook enorm veel Ieren naar Amerika emigreerden. Bij binnenkomst konden we gelijk aanhaken bij een interessante film over de vele immigranten. Daarna hebben we een rondje door het gebouw gelopen. Omdat we nog een hele planning voor deze dag hadden, namen we niet al te uitgebreid de tijd voor Ellis Island. Toch was er meer dan genoeg te zien om een paar uur te vullen dus wie weet, een volgende keer!

De grote hal van Ellis Island

De grote hal van Ellis Island

9/11 en omgeving Wall Street

Vanuit Battery Park liepen we zo het financiële district in. Dat was goed merkbaar: hier hangt een heel ander sfeertje dan in de omgeving van Central Park. Op een bankje in de zon hebben we een heerlijke pizza gegeten. We zaten vlakbij Ground Zero en tijdens de lunch vroegen we ons hardop af hoe het indertijd op exact deze plek geweest moet zijn. Als je zo vlak boven je hoofd een vliegtuig de stad in ziet vliegen: onvoorstelbaar!

Na de lunch bekeken we eerst de indrukwekkende herdenkingsplaats voor 9/11. Twee immense vijvers markeren de plek waar ooit twee wolkenkrabbers stonden. In de randen van de vijvers stonden alle namen van de slachtoffers gegraveerd.

Het 9/11 Memorial

Het 9/11 Memorial

Naast de herdenkingsplaats is het museum, dat we ook bezochten (inbegrepen bij de City Pass). Een mooi, heel ruim opgezet museum waarin er volop aandacht is voor de historie van de Twin Towers en natuurlijk de ramp zelf. Verwrongen stukken staal worden hier tentoongesteld, volgens het museum afkomstig uit het gedeelte waar het vliegtuig zich in het gebouw boorde. Ook zijn er nog oude resten van de fundamenten van de voormalige torens te zien maar ook is er aandacht voor de slachtoffers.

museum-911

Het meest indrukwekkende was een zaal met alle foto’s van de slachtoffers en een stem die alle namen oplas. Als je al die gezichten op de foto’s ziet, stuk voor stuk…aangrijpend!
En de zwaar beschadigde brandweerauto, die hier tentoongesteld staat, maakt indruk!

brandweerwagen-museum

Vlak achter het Memorial staat nu de nieuwe toren van het WTC, maar ook vinden we in deze wijk meer verwijzingen naar 11 september 2001. Zo wordt er nu nog een of andere tempel herbouwd, die ook verwoest was.

Shoppen in New York!

Na een hele ochtend en middag in de geschiedenis van New York doorgebracht te hebben, was het tijd om te shoppen! De dollar stond niet uitgesproken gunstig, maar bij Century 21 maakt dat niet uit! Kleding van designermerken wordt hier met zulke enorme korting verkocht, dat het erg leuk winkelen is!

Deze vestiging aan Cortlandt Street is huge en ontzettend rommelig. En ook nog eens ontzettend druk! Maar je vindt hier echt enorme kortingen op merkkleding! Ik heb heel lang getwijfeld over een jas van Michael Kors, afgeprijsd van bijna driehonderd euro voor nauwelijks tachtig euro! Jeroen kocht een prachtig winterjack en ik scoorde een paar Tommy Hilfiger-shirts, dus we zijn nog geslaagd ook!
Er zit ook een vestiging in Upper West die een stuk kleiner is maar eigenlijk even onoverzichtelijk en rommelig.

tommy_hilfiger_logoOverigens kan ik de winkel Macy’s meer aanraden. Ook hier heb je behoorlijk korting op Levi’s, Tommy Hilfiger en andere bekende merken, maar de winkel ziet er veel verzorgder uit! Deze winkel zal straks in dag 4 ter sprake komen!
Macy’s vind je aan 34rd Street.

Basketbal – Brooklyn Nets

Het was al snel tijd om de metro naar Brooklyn te pakken. We hadden via Stubhub kaartjes gevonden voor een basketbalwedstrijd van de Brooklyn Nets! Vooraf aten we nog een hapje bij het ontzettend leuke restaurant Woodland, om de hoek van het stadion.

Heerlijk gegeten bij Woodland in Brooklyn!

Heerlijk gegeten bij Woodland in Brooklyn!

In de hal van het stadion zit de merchandiseshop van de Nets, waar we natuurlijk een foam finger en een echte Brooklyn Nets-pet voor Jeroen kochten. Daarna haastten we ons naar boven waar we net op tijd voor de wedstrijd aan kwamen. Wat een belevenis was dat! Uiteraard werden we instant-fan van de Nets dus bij elk mooi punt juichten we met alle andere toeristen om ons heen (we zaten helemaal bovenin, waar de echte fans niet komen!) hard mee! Helaas verloren de Nets op het randje van hun tegenstanders uit Boston maar daardoor werden de laatste paar minuten wel extra spannend!

In dit blogartikel schrijf ik uitgebreid over het bezoeken van een wedstrijd van de Brooklyn Nets.

Naar de Brooklyn Nets in Barclay Center

Naar de Brooklyn Nets in Barclay Center

Times Square

Natuurlijk moest mijn verjaardag in stijl afgesloten worden dus besloten we nog even wat te drinken op Times Square. Echter, om half 12 ‘s avonds bleek de Levi Store nog gewoon open te zijn en hebben we daar eerst nog even geshopt… 🙂

Daarna nog snel wat gedronken en toen naar het hotel terug. Zo’n bijzondere verjaardag heb ik nog nooit gehad en deze zal ik dan ook niet zo snel meer vergeten!

Heb je het verslag van onze eerste dag in New York al gelezen?

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Marcella

  Wat een gave verjaardag joh, klinkt echt supertof! Wij waren in 2010 in NY, en toen waren ze nog bezig met de 9/11 memorial. Lijkt me erg indrukwekkend!
  Marcella onlangs geplaatst…Happylist oktober 2016 – Herfstwandelingen, Wadapartja & 70 baantjes zwemmenMy Profile

  31 oktober 2016 at 9:02 pm
 • Reply Leoni

  Wauw wat een leuke verjaardag zo! Gefeliciteerd nog!

  Ik heb toen ik 15 jaar was bijna dezelfde dag gemaakt in NewYork als jij! Ik vond het vooral erg indrukwekkend hoe groot het vrijheidsbeeld is! Ground Zero was toen nog in verbouwing, dus er stonden allemaal hekken om met de namen op borden. Wel kon je er helemaal omheen lopen door de gebouwen die er omheen staan. Het is mooi geworden zoals ik het nu kan zien op de foto’s.

  en Times Squire, zoooooo ontzettend gaaf! Ik wil altijd nog een terug naar NY als volwassene. Hopelijk gaat dat nog eens gebeuren!

  31 oktober 2016 at 10:01 pm
 • Reply Josanne - Reisbloggers

  Leuke blog! Leuk ook om je kinderwens op je verjaardag in vervulling te laten gaan.
  New York staat hoog op mijn bucketlist, eigenlijk helemaal bovenaan.
  De memorial lijkt me erg indrukwekkend

  2 november 2016 at 5:29 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! New York is echt de moeite waard dus gewoon doen! 🙂

   7 november 2016 at 10:12 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge