Follow me:
Vakantie in Nederland

Dit Is De Vraag! #26 Het Beste van elk Seizoen!

Deze vraag komt op een goed moment! Juist nu de zomer afgelopen is en het steeds herfstiger wordt, geniet ik volop van de seizoenen! De zomer is heerlijk, maar ik vind de herfst ook (nog) erg leuk! En tegen de tijd dat ik het regenachtige, stormachtige weer zat ben, wordt het vast weer sneeuwerig winter! 

Het enige moment waarop ik baal dat ik niet in een warm, zonnig land woon, is aan het einde van de winter. Zeker als de lente wat op zich laat wachten en het maar koud en guur blijft, snak ik naar het voorjaar! Vandaar dat ik schreef dat deze vraag op een goed moment komt! Het beste van elk seizoen…om maar met de herfst te beginnen!

 

october

Herfst

Momenteel verkleuren de bomen, vallen blaadjes af en is de natuur echt prachtig. In dit seizoen mis ik de Veluwe misschien wel het meest! Hier in het westen heb je ook wel mooi gekleurde bomen, maar toch niet zo veel en mooi als de eeuwenoude bomen in de bossen rond Apeldoorn.

Ik herinner me nog de fotosessie die we vorig jaar oktober hielden. We stonden ‘s ochtends vroeg te bibberen op de heide bij Uddel, nog helemaal donker buiten, niet bepaald warm en heel stil! En toen, ineens, hoorden we het burlen van een hert uit de bossen rechts van ons opstijgen. En vlak daarna het burlen van een ander hert, uit de bossen links. Wat een prachtig, bijzonder moment was dat! Op die momenten word je weer doordrongen van de grootsheid van de natuur!

Vorig jaar stonden we hier, terwijl we links en rechts het burlen van de herten hoorden. Heel bijzonder!

Vorig jaar stonden we te wachten op de zonsopkomst, terwijl we links en rechts het burlen van de herten hoorden. Heel bijzonder!

Ik had graag dit najaar weer zo’n fotosessie willen doen, maar het is er niet van gekomen. De tijd gaat zo snel en voor we het weten is het…

…Winter!

De winter is misschien wel het seizoen waar ik het minste mee heb. De leuke dingen aan de winter vind ik de gezelligheid rond de feestdagen èn natuurlijk de wintersport! Maar zodra we terugkomen van een week skiën, mag wat mij betreft het voorjaar beginnen. Zeker een winter waar geen eind aan lijkt te komen, niets erger dan dat!

Wintersport maakt januari wel extra leuk!

Wintersport maakt de winter wel extra leuk!

De maand december is altijd druk, maar ook wel erg gezellig. Eindelijk mogen de stapels kerstmuziek uit de kast en is het in de winkels gezellig en sfeervol.

Maar na december lijkt januari wel extra saai en grauw…hoog tijd voor het voorjaar!

Lente

Ik denk dat de lente mijn favoriete seizoen is! Zeker nu we vaak in het voorjaar prachtig zonnig weer hebben! In het voorjaar zit ik vol stapels plannen en goede voornemens voor de lente en zomer. Zo was ik begin van dit voorjaar van plan om deze zomer 1000 kilometer te fietsen. Ik vrees dat ik bij een kilometer of 300 ben blijven steken maar het plannen maken zelf is ook leuk! De eerste warme zonnestralen, het eerste terrasje dat we kunnen pakken…ik houd er van!

Mijn nieuwe racefiets, ideaal voor zonnige dagen!

Dit voorjaar fietste ik tussen de bloeiende bollenvelden, prachtig!

En om nog maar niet te spreken van de schitterende natuur in het voorjaar! Voornoemde 300 kilometer heb ik met name in het voorjaar gefietst, toen de tulpenvelden hier in bloei stonden. Erg mooi!

Zomer

De zomer is heerlijk, tenminste, als het een warme en zonnige zomer is! Een heerlijke luie dag bij favoriete strandtent George No. 5 geeft genoeg energie om weer helemaal opgeladen aan de slag te gaan. Met Jeroen of met vriendinnen eten op een terrasje, als het warm genoeg is lekker zwemmen…allemaal dingen die ik heerlijk vind!

George No. 5

Bovendien is de zomer toch een beetje het vakantieseizoen en als reisfanaat dus het hoogtepunt van het jaar! Wat dát betreft mag het van mij al snel weer zomer zijn!

52WeekBlogChallenge

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge