Follow me:
New York Cupcakes

New York Dag 1: Cupcakes uit de muur, Times Square en Top of the Rock!

Vier dagen zijn eigenlijk te weinig om heel New York te kunnen ontdekken. We deden ons best om zoveel mogelijk van deze wereldstad te zien en dat is ook gelukt! Omdat het wat teveel is om in één blog samen te vatten, zal ik dit per dag doen. Vandaag trappen we af met dag één, waarop we vanuit Amsterdam naar New York vlogen. Ondanks dat we maar een halve dag over hielden, hebben we deze dag toch nog veel gedaan!

Met drie kwartier vertraging vertrokken we woensdagochtend met Delta Airlines vanuit Schiphol naar JFK. We hadden een plaatsje bij de nooduitgang dus extra beenruimte, wat een luxe! Tijdens de vlucht keek ik de films ‘Brooklyn‘ (aanrader!) en ‘Me Before You’ (tegenvaller) dus de tijd ging snel voorbij.

 

Zitplaatsen met veel beenruimte, luxe!

Zitplaatsen met veel beenruimte, luxe!

 

Rond de middag landden we in Amerika en kon onze trip beginnen! Het kostte even wat tijd en moeite om in de stad te komen. We waren namelijk allebei vergeten onze bankpas op wereldwijd te zetten, dus konden we eerst met de bank bellen voor er dollars uit de muur rolden! Toen dat eenmaal geregeld was, gingen we in rechte lijn naar ons hotel in Queens.

Cupcakes uit de muur!

Nadat de spullen op de kamer gedropt waren, pakten we de metro naar Lexington Avenue. Daar vind je namelijk een heus Cupcake ATM: een pinautomaat waar geen dollars maar cupcakes uit de muur rollen! Vers gemaakt door de Sprinkles-winkel die er naast zit dus geen verpakte, droge troep. Nee, er kwamen prachtige bruine doosjes met overheerlijke cupcakes uit de muur! Vanaf hier liepen we de paar straten naar Central Park, waar we op een bankje de heerlijke cupcakes opgegeten hebben.
Sprinkles Cupcakes, 780 Lexington Avenue.

Cupcakes uit de muur!

Cupcakes uit de muur!

5th Avenue

Vanaf Central Park loop je zo 5th Avenue in, waar we ons verbaasden over de enorm luxe warenhuizen die daar te zien zijn. Natuurlijk gingen we even de Trump Tower binnen, een vreselijk kitscherig bouwwerk, waar een paar winkels en cafés zijn. Op 5th Avenue vind je de designermerken, zoals Tommy Hilfiger, Michael Kors, Rolex en nog veel meer. Ook zijn er diverse warenhuizen zoals Saks Fifth Avenue en Bergdorf Goodman.
Midden in deze protserige winkelstraat zagen we St. Patricks Cathedral. Een behoorlijk forse kathedraal maar deze valt helemaal weg bij de hoge gebouwen rondom de kerk. Bijzonder om te zien!

 

Bijzonder, zo'n oude kathedraal tussen al die nieuwe gebouwen!

Bijzonder, zo’n oude kathedraal tussen al die nieuwe gebouwen!

Times Square

Tijd voor een drankje op Times Square! Ook hier kijken we onze ogen uit naar de enorme lichtbakken en flitsende reclames! Dit is toch wel echt het hart van New York en heel bijzonder om daar te staan! We drinken wat in een bar en duiken dan de Levi’s Store in. We hebben namelijk allebei nieuwe jeans nodig, dus dan is Amerika toch the place to be! We oriënteren ons even op de jeans en houden het shoppen dan weer voor gezien want de Top of the Rock wacht!

Times Square

Times Square

Top of the Rock – Rockefeller Building

Het is tijd om New York eens van bovenaf te zien! Met de lift gaan we in een paar seconden naar de 86e verdieping van deze wolkenkrabber. Als we op het uitzichtplatform komen, hebben we echt een fenomenaal uitzicht over Manhattan! De zon is net onder en zorgt nog voor een prachtig gekleurde lucht! Wat is dit mooi! Heel in de verte zien we het Vrijheidsbeeld, tegenover Rockefeller rijst het Empire State Building op en achter ons is Central Park een groot, donker vlak in de verlichte stad. We blijven maar kijken en foto’s maken, dit is echt schitterend!

De drukte valt ons ook wel mee; bovenop is het natuurlijk wel dringen voor de beste plekjes om te fotograferen maar er is wel bewegingsruimte. Voordeel is dat er maar een bepaald aantal mensen omhoog mag en dat je bij aankoop van je ticket een tijd reserveert. Dat voorkomt dat je een uur in een lange rij moet wachten.
Later deze week gaan we nog het Empire State Building bezoeken, maar eerlijk gezegd vond ik de Top of de Rock mooier.
In een paar seconden brengt de lift ons weer naar straatniveau en kunnen we deze highlight afvinken van onze lijst!

 

Uitzicht van Top of the Rock

Uitzicht van Top of the Rock

ny_rockefeller-tower-2

ShakeShack Burgers – Madison Square Park

De metro brengt ons naar Madison Square Park, waar de bekendste vestiging van hamburgerketen ShakeShack zit. Omdat het al donker is, zorgen vrolijke lampjes voor een gezellige sfeer! Er staat een rij mensen te wachten om geholpen te worden, maar uiteindelijk gaat dat wel snel. Met een buzzer in de hand kunnen we al een tafeltje uitzoeken en even later is ons eten klaar. Een handig systeem.

Goed, de hamburgers zijn niet echt fenomenaal, maar het sfeertje van dit restaurant is onvergetelijk! En frietjes met gesmolten kaas smaken best prima voor de verandering!
Overigens, wie doodsbang is voor muizen, kan zich beter niet bij ShakeShack in het park vertonen. Tussen de tafeltjes scharrelen kleine veldmuisjes rond, op zoek naar eten.

 

ShakeShack in Madison Square Park

ShakeShack in Madison Square Park

Ondanks dat het nog maar acht uur is, zetten we toch koers naar het hotel. We voelen ons allebei alsof we een avond zijn wezen stappen en we slapen die nacht dan ook als een blok!

Benieuwd wat we nog meer deden tijdens onze trip New York? Bekijk dan het fotoblog met de highlights van ons bezoek!

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Saskia

  wat een leuke foto’s! En grappig zeg, cupcakes uit de muur!

  21 oktober 2016 at 8:56 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! Haha ja, die cupcakes waren echt superleuk (en lekker!)!

   21 oktober 2016 at 11:18 pm
 • Reply Marjolein

  Wauw wat gaaf! Lijkt me een onvergetelijke reis met mooie herinneringen! En wat grappig die cupcakes uit de muur x
  Marjolein onlangs geplaatst…Ben ik gecatfished?My Profile

  24 oktober 2016 at 1:08 pm
 • Reply Marcella

  Ook wij gingen onze eerste middag in NY direct op pad. Op de foto’s doen onze bleke gezichtjes het niet zo goed. En de drukte bij Times Square vond ik wel wat té overweldigend. Maar ja, je wilt direct veel doen & zien hé! De Top of the Rock zou ik tijdens een volgend bezoek zeker niet overslaan. Wat een uitzicht!!

  31 oktober 2016 at 8:24 pm
  • Reply Anne

   Ja, wij waren ook wel behoorlijk gevloerd. Bij mij ging het nog redelijk lang goed, voelde me wel een beetje alsof we een stap-avondje hadden, maar om een uur of half acht ging bij mij het lichtje ook wel uit! 🙂 Jeroen was om vijf uur al gesloopt dus die werd door mij nog even een paar uur meegesleept! 🙂

   Top of the Rock vonden we allebei wel één van de hoogtepunten, zeker omdat we het enorm troffen met de prachtige lucht. De zon was net onder en daardoor kleurde de lucht echt prachtig!

   Times Square was wel bizar inderdaad; op zaterdagnacht konden we niet eens meer door de drukte heen komen, dat was inderdaad een beetje te gek!
   Anne onlangs geplaatst…Dit Is Mijn Week! Een lugubere opera, het Verre Reizen Event en struikelen over de herten!My Profile

   31 oktober 2016 at 11:45 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge