Follow me:
The Lake Central Park

New York Dag 4 en 5: Central Park, shoppen bij Macy’s en Meatpacker District

Nadat we drie dagen in behoorlijk hoog tempo door New York renden, werd het tijd voor een iets lagere versnelling! Op onze vierde dag in New York was het schitterend zonnig weer, dus uitstekend voor Central Park! Verder bezochten we het American Museum of Natural History, staken onze neus even binnen het Metropolitan Museum en werd ik verliefd op Upper West!

We startten met het American Museum of Natural History, dat aan de westelijke rand van Central Park zit. Bij de citypas-entree zit ook een film naar keuze en ons oog viel op de 3D-film Wonders of the Arctic. We hebben nog zo’n anderhalf uur voor de film begint dus verkennen we het museum. En dat is verrassend leuk!

We kijken vooral onze ogen uit bij de prachtige diorama’s met dieren uit Noord-Amerika en Afrika. Deze zijn echt schitterend tentoongesteld en we lopen de zalen dan ook twee keer rond! Voordat we naar de filmzaal gaan, drinken we nog even wat in het museumrestaurant. Dat is dan ook direct de grootste afknapper van het museum: het restaurant is een ongezellige, kale kelder met veel te hoge prijzen voor het eten en drinken! De brownies zijn overigens ontzettend lekker maar je zit hier verder niet voor je plezier!

 

AMNH New York

Opgezette dieren in het Natural History Museum

 

De film daarentegen blijkt wel weer een schot in de roos te zijn! Bij de ingang krijgen we een 3D-brilletje in onze vingers gestopt en even later start de film. Het is een IMAX-scherm dus gigantisch groot. Dankzij de 3D-bril komen de ijsberen en husky’s wel heel erg dichtbij!

Tip: Wees goed voorbereid welke films er draaien als je naar het museum gaat. Je moet direct bij de ingang een beslissing maken, bij kaartjesknippers die nogal gehaast doen. Kijk dus eerst op de website zodat je weet wat je wilt zien! Momenteel draait alleen nog de Wonders of the Arctics, maar tijdens ons bezoek waren we bijna bij een Space Invadersfilm terechtgekomen…niet ons ding!

Metropolitan Museum

Het Metropolitan Museum (New Yorkers en wannabe’s zeggen ‘The Met’) zit precies aan de andere zijde van het park dus dat zorgt voor een mooi wandelingetje. De bomen beginnen heel voorzichtig te verkleuren en onderweg spotten we nog een prachtig rood vogeltje.

 

Vogeltje Central Park

Vogeltje in Central Park

 

Het museum is in een schitterend gebouw gevestigd, maar het is er verschrikkelijk druk. Het is een gigantisch groot gebouw met allerhande kunstvoorwerpen en schilderijen. Echter, het is zo heerlijk zonnig en in het museum is het zo druk, dat we al heel snel weer buiten staan.

 

Metropolitan Museum; ondanks het prachtige weer is het razend druk binnen!

Metropolitan Museum; ondanks het prachtige weer is het razend druk binnen!

Central Park & The Loeb Boathouse

We lopen het park weer in en besluiten een tussenstop te houden in The Loeb Boathouse. Een heel idyllisch plekje maar dat vinden meer mensen… Ook hier is het echt ontzettend druk! Ondanks dat het heerlijk zonnig weer is, zit het binnen al helemaal vol. Wij gaan liever voor het terras van The Boathouse Outdoor Bar en daar hebben we het geluk dat er net een tafeltje vrij komt als we aan komen lopen. We zitten lekker in het zonnetje aan het water van The Lake en zien daar tot onze grote verbazing een dikke schildpad rondjes zwemmen! Op het water zijn de nodige bootjes te zien, maar als we later de enorme rij zien staan, laten we het idee van een boot huren heel snel schieten! Gelet op de rij zullen mensen waarschijnlijk anderhalf uur moeten wachten op een boot!

 

Loeb Boathouse Central Park

The Loeb Boathouse in Central Park

 

Wij lopen liever langs de rij op en komen dan uit bij de prachtige Bethesda Fountain. Een prachtige plek! Iets verderop vinden we het John Lennon Memorial in de Strawberry Garden.

 

Central Park

Central Park

The Lake Central Park

The Lake, Central Park

Upper West Side

Dan hebben we voor ons gevoel wel genoeg Central Park gezien en verlaten het park om de wijk Upper West Side in te lopen. In deze wijk wonen de ‘gegoede’ New Yorkers en er worden ook de nodige films opgenomen. Een van mijn favoriete films, You’ve Got Mail, is grotendeels in Upper West Side opgenomen en het sfeertje uit de film vind je hier echt helemaal terug!

Ondanks dat er niet eens zoveel te doen is, vind ik het een ontzettend fijne wijk om rond te lopen. De typisch New Yorkse huizen met trappen naar de voordeur, de restaurants en barretjes met een serre aan de straat, het gezellige straatleven…alles klopt hier! Vlakbij het groene Verdi Square (ook uit de film!) eten we een erg lekkere pizza bij Café 71, aanrader!

 

Ik vond Upper West Side zo'n fijne wijk om rond te lopen!

Ik vond Upper West Side zo’n fijne wijk om rond te lopen!

Shopping

Aan de rand van Upper West Side bevindt zich een vestiging van Century 21 en we brengen hier een bezoekje. Net als de winkel die we twee dagen eerder bezochten, is het ook hier een enorme chaos in de winkel en komen we zonder iets te kopen weer naar buiten. Het liefst was ik nog langer in Upper West Side gebleven, maar vanwege de tijd stappen we toch weer in de metro, die ons naar Macy’s brengt. Daar kunnen we ons hart helemaal ophalen aan winkelen: ook dit is een warenhuis met enorme kortingen dus voor weinig geld slaan we behoorlijk wat kleding in! Stapels Levis broeken voor zo’n 30 euro, dat kun je toch niet laten liggen?! Al met al is het al avond en is het donker als we weer naar buiten komen! We eten een hapje bij het drukke Applebee’s op Times Square en genieten nog even van de typische New Yorkse drukte op dit drukke plein!

 

Times Square

Times Square

Meatpacker District en Chelsea Market

Op onze laatste dag doen we niet zoveel meer. De drukte van de stad hebben we wel een beetje gezien en zo’n stedentrip is toch vermoeiend! We slenteren door het gezellige Meatpacker District, waar allerhande restaurantjes, concept stores en galerieën te bezoeken zijn. Een heel trendy sfeertje!
Ook bezoeken we Chelsea Market, een gigantische foodmarket in de voormalige Oreo koekjesfabriek. Leuk om te bezoeken maar, ongetwijfeld omdat het weekend is, je kunt over de hoofden lopen! Ook zijn we net te vroeg voor lunch dus houden we het maar bij rondkijken. Ga je hier rond lunchtijd heen, dan kun je echter je hart ophalen, zoveel is er hier te krijgen!

 

Chelsea Market

Chelsea Market

Vanaf de Chelsea Market is het een paar stappen lopen naar het begin van de High Line: een oude spoorlijn waar nu een wandelpark van gemaakt is. In het weekend blijkbaar een geliefde plek om even met de familie te wandelen, want ook hier is het erg druk. Dat neemt veel van de charme van deze oude spoorlijn weg en we houden dit dan ook snel voor gezien. Misschien een volgende keer, als we weer vol energie zitten, dan lopen we vast de 2 kilometer helemaal uit! 🙂

We sluiten onze stedentrip af met een echte Amerikaanse hamburger en, net zoals we begonnen zijn, met een Sprinkles Cupcake uit de muur! Een fantastische reis zit er weer op!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Sarah

  Hoi, ik heb een vraagje! IK lees in dit artikel dat bij de Macy’s de levi”s broeken goedkoop zijn. Zijn de broeken ook in Levi’s stores zo goedkoop of alleen in de warenhuizen en de outletstores? Ik ga binnenkort ook naar New York en ben dus erg benieuwd daarnaar 🙂

  24 juni 2018 at 4:08 pm
  • Reply Anne

   Hallo Sarah, leuk dat je naar New York gaat! Bij sommige Levi’s stores verkochten ze ook wel wat goedkope broeken maar niet zoveel. Veel plezier!

   24 juni 2018 at 11:02 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge