Follow me:

Zomervakantie geboekt: We gaan op avontuur!

Als je een verre reis wilt maken, is het nog knap lastig om voor een bestemming te kiezen. Er zijn zoveel schitterende plekken op aarde die ik nog eens wil bezoeken! Een roadtrip door Canada of door West-Amerika is prachtig, we hebben lang overwogen om te backpacken in Peru, een rondreis Cuba was een optie, Vietnam leek ons erg mooi… Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een bestemming die al heel lang bovenaan mijn bucket list staat!

Hoe mooi Amerika, Peru en Vietnam ook zullen zijn, mijn droom was het altijd om naar Afrika te gaan. En ik kan het nog haast niet geloven, maar komend jaar gaan we een rondreis door Zuid-Afrika maken! Hoewel het nog driekwart jaar duurt, heb ik er al ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd hoe we dit prachtige land gaan ervaren!

Uiteraard staat er een safari in het Krugerpark op het programma.

Uiteraard staat er een safari in het Krugerpark op het programma.

Bijzondere accommodaties

Omdat we geen fan van groepsreizen zijn, hebben we gekozen voor een individuele rondreis. Met een stoere Toyota Avanza (of vergelijkbaar) gaan we dus met z’n vieren rondreizen door dit bijzondere land!

Meestal zoek ik graag zelf een reis bij elkaar, maar omdat dit een volslagen onbekend land en onbekende cultuur voor ons is, wilden we toch graag ondersteuning van een professioneel bureau. Dus toen we ons oog op Zuid-Afrika lieten vallen, keken we wat rond bij de diverse aanbieders zoals Kras en Fox. Ze boden prima reizen aan maar overal was wel wat mee. Of de reis was te kort, of de accommodaties niet heel bijzonder, of de prijs exorbitant hoog. Kortom, een hele zoektocht.

Ook de Panoramaroute gaan we bezoeken!

Ook de Panoramaroute gaan we bezoeken!

Tot we op het Verre Reizen Event een presentatie van Mooi Vakanties bijwoonden en we direct enthousiast waren over dit reisbureau!
Door Mooi Vakanties is nu onze reis helemaal op maat gemaakt. We volgen nog wel het bekende toeristenrondje met o.a. de Drakensbergen, St. Lucia en het Krugerpark, maar het is Mooi Vakanties gelukt om op elke locatie hele bijzondere en kleinschalige accommodaties te boeken. Zo slapen we in prachtige lodges midden in de Drakensbergen en in een prachtig luxe tentenkamp in het Krugerpark. Dus ondanks dat we een rondreis maken die de meeste toeristen in Zuid-Afrika doen, zal het toch niet zo voelen door de prachtige lodges en hotels!

mooi-vakanties

De lodge in St. Lucia, waar we in traditionele rondavels slapen!

De lodge in St. Lucia, waar we in traditionele rondavels slapen!

Wildlife in Zuid-Afrika

De belangrijkste reden waarom we graag naar Zuid-Afrika gaan, is het spotten van wild. Zo af en toe gaan we op de Veluwe op een soort minisafari: met de auto rijden we ‘s avonds door de bossen in de hoop dat we wild zien. Onze ervaring is dat, als Jeroen er bij is, er geen wild te bespeuren is. Hopelijk werkt dat in Afrika anders!

We verblijven ook in een badplaats boven Durban en kunnen hopelijk dolfijnen en walvissen zien!

We verblijven ook in een badplaats boven Durban en kunnen hopelijk dolfijnen en walvissen zien!

Bij Camp Shonga, onze accommodatie in het Krugerpark, voeren we diverse gamedrives uit. Dat betekent ‘s ochtends vroeg uit bed om met een ranger door het park te rijden, op zoek naar de Big 5. De olifant staat bij mij bovenaan het lijstje dus hopelijk komen we die tegen! Het zal toch wat avontuurlijker zijn om de dieren in het wild te zien, dan in een dierentuin achter het hek.

Van blogger Yvonne kreeg ik pas wel de gouden tip om voorafgaand aan een safari eerst eens naar een dierentuin te gaan. Daar kun je rustig oefenen met fotografie en hoe je de dieren het beste kunt fotograferen. Een tip waar ik absoluut iets mee ga doen! Vooralsnog moeten we nog heel lang aftellen dus genoeg tijd om ons voor te bereiden op deze fantastische reis!

De prachtige Drakensbergen, waar we onze reis beginnen!

De prachtige Drakensbergen, waar we onze reis beginnen!

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Marcella

  Jeujj, je hebt geboekt! Gave bestemming lady, staat ook nog hoog op mijn wishlist! 🙂
  Marcella onlangs geplaatst…Waarom herfst in Noord-Ierland zo fijn isMy Profile

  19 november 2016 at 1:51 pm
  • Reply Anne

   Ja, ben echt heel benieuwd! Vind het nog een heel bizar idee dat we echt gaan! 🙂

   19 november 2016 at 3:11 pm
 • Reply Sandra

  Oooh wat enorm gaaf! Ben super benieuwd naar hoe je het gaat ervaren volgend jaar. Kijk nu al uit naar je blogs hierover, haha. Ik zou namelijk ook nog wel graag naar Zuid-Afrika willen! Onder andere de panoramaroute en op safari gaan lijkt mij zó tof. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #82 | Bear’s Den concert, lunchen & nieuwe bril uitgezochtMy Profile

  20 november 2016 at 11:56 am
  • Reply Anne - Ditisanne.nl

   Dank je wel! Ben ook wel erg benieuwd hoe het is! De safari en de Panoramaroute staan bij mij ook bovenaan! 😀😀

   20 november 2016 at 12:44 pm
 • Reply Silke

  Ooh, dat moet leuk geweest zijn om deze blogpost te schrijven en te weten dat het vastligt dat je naar zo’n leuk land op reis vertrekt 😀 super leuk dat je naar Zuid-Afrika gaat, dat lijkt me echt een fantastisch land om rond te trekken. Alvast enorm veel plezier!
  Silke onlangs geplaatst…Aanraders | Leuke blogs om te lezen #2My Profile

  26 november 2016 at 11:45 pm
  • Reply Anne

   Haha ja, die wetenschap maakt wel even euforisch! Het lijkt me een prachtige bestemming!

   26 november 2016 at 11:56 pm
 • Reply Anne - Simple Thoughts

  Oeeh ik ben zo jaloers! Gelukkig mogen we digitaal vast wel meereizen, ik kijk nu al uit naar de foto’s. Wat een slimme tip voor het oefenen, bij mij zijn er best wat foto’s mislukt (oke, ik wist toen ook nog niet zo goed hoe dat ding helemaal werkte).
  Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Love and marriage bruidsbeurs – AhoyMy Profile

  30 november 2016 at 3:53 pm
  • Reply Anne

   Ik overweeg om nog een nieuwe spiegelreflex te kopen voor we gaan dus dan is een heleboel oefening wel handig ja! 🙂

   30 november 2016 at 5:45 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge