Follow me:
Planty Krakau Kazimierz

Dit was oktober! Muziek, theater en een paar dagen Krakau!

Als ik door mijn bullet journal blader om te zien wat er afgelopen maand allemaal gebeurde, ontdek ik dat oktober echt een ontzettend drukke maar ook leuke maand was! Ik zat maar liefst vier keer in een theater of concertzaal, was ik tussendoor nog jarig en ging ik een paar dagen naar Krakau.

Dankzij een leuke samenwerking rondom mijn blog over Ierland, gingen we begin oktober naar het optreden van The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) in de Doelen in Rotterdam. Ontzettend leuk om deze beroemde band live te zien spelen! Deze avond is nu extra bijzonder geworden, omdat twee weken later het oudste bandlid, Eamonn Campbell, overleed. Tijdens het optreden stond hij nog vol enthousiasme te spelen en was hij de eerste van de bandleden die we na afloop zagen verschijnen (in een scootmobiel!) om te signeren.

 

dublin legends oktober

The Dublin Legends, begin oktober

Jarig en een winactie

Op 13 oktober was ik jarig, waar ik ook een winactie voor een Iers concert aan verbond. Je kunt nog steeds meedoen en tickets winnen voor het concert van Anuna op 12 december in de Doelen! Van Jeroens moeder kreeg ik een ontzettend leuk cadeau: we gingen samen naar een liveuitzending van de opera La Bohéme, die vanuit Covent Garden (Londen) rechtstreeks naar onze bioscoop Cinemeerse gestreamd werd. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar het was echt ontzettend mooi! Sowieso is het verhaal van La Bohéme al ontzettend mooi maar ook heel bijzonder om het zo op een groot scherm te zien.

Een week later zaten we alweer in het theater: ditmaal in Hoofddorp waar de Ierse groep Ragús optrad. Het lijkt een beetje op de beroemde groep Riverdance en erg leuk en mooi om te zien! Tenslotte ging ik eind oktober naar Krakau, waar ik een kaartje voor het Requiem van Mozart kon bemachtigen, dat in de Filharmonia in Krakau uitgevoerd werd. Een muzikale maand dus!

 

Ragús oktober Hoofddorp

De Ierse groep Ragús

Een paar dagen Krakau

Voor mijn werk moest ik eind oktober een paar dagen naar Krakau. Dinsdagavond vlogen we met een groep collega’s naar deze Poolse stad. Woensdag had ik de hele dag meetings, waaronder een teamsessie op woensdagmiddag. Een lange middag, maar we sloten het leuk af met een stadstour per paardenkoets door Krakau! De stad is ‘s avonds prachtig verlicht dus genoeg te zien! Donderdag zat ik de hele dag in een meeting over onze interne website, een productieve maar ook creatieve dag, altijd leuk! Donderdagavond waren mijn collega’s alweer op weg naar Amsterdam dus ben ik de Joodse wijk gaan verkennen. Een heel mooi stukje Krakau dat tegenwoordig een hippe en trendy wijk is.

 

 

Vrijdag regende het ‘s ochtends dus heb ik nog een paar uur gewerkt. ‘s Middags ben ik de stad in geweest en heb ik veel gezien en gedaan! De stad heeft zo’n fijne sfeer en er is zoveel te ontdekken! Bij toeval stuitte ik op het concert van Mozarts Requiem en op de valreep kon ik nog net een één van de laatste tickets boeken. Het was echt een prachtig concert dat veel te snel voorbij ging!

 

FIlharmonia oktober Krakau

Een prachtig concert in de FIlharmonia in Krakau!

Zaterdagochtend begon ik met een rondje hardlopen door het Planty Park, dat helemaal rond het oude centrum van Krakau ligt. Een fijn begin van de dag! Daarna bezocht ik een tentoonstelling van kunst, door gevangenen in Auschwitz gemaakt (heftig!) en ging ik daarna naar het hippe Tytano, een oude tabaksfabriek die gerestyled is en waar nu allemaal restaurants en cafés gehuisvest zijn.

 

Tytano Krakau hotspot

Tytano: een opgeknapte tabaksfabriek wordt populaire hotspot!

Ga je binnenkort naar Krakau? Misschien heb je iets aan één van mijn zeven tips voor deze leuke stad!

Herfst

Het liefst ga ik in het najaar het bos in om te fotograferen. Er stond ook een afspraak voor begin oktober maar het was die dag zo slecht weer dat we die helaas moesten cancellen. En voor ik het wist waren de bladeren al van de bomen en zijn de mooie herfstkleuren verdwenen. Volgend jaar hopelijk beter!

 

oktober herfst

Helaas dit jaar geen tijd gevonden voor herfstwandelingen in de natuur!

 

Ondanks dat geniet ik toch wel van de herfst! In Krakau dronk ik echt overheerlijke warme chocolademelk, voor een echt herfstgevoel! De gezellige avonden thuis met kaarsjes aan is ook weer fijn.

Reading Challenge

Begin dit jaar startte ik een reading challenge: veertig boeken lezen. Ik heb wel veel gelezen dit jaar maar denk dat ik de veertig toch niet ga halen. Tenzij ik in november een inhaalspurt ga doen maar gelet op mijn volle agenda ben ik bang dat dat het niet gaat worden!

November

Ook november lijkt weer een prachtige maand te worden! We begonnen de maand al goed met een gezellig etentje bij ons thuis en komend weekend vieren Jeroen en ik onze verjaardag. Half november gaan we naar de musical Fiddler on the Roof, wat ik van Jeroen voor mijn verjaardag kreeg.

We gaan met vriendinnen een dag op pad om een escaperoom op te lossen, te highteaen en dan alvast het Sinterklaasspel te spelen omdat we begin december zulke volle agenda’s hebben. Eind november staat er weer een reisje gepland, ditmaal met dezelfde vriendinnen naar Wenen. De kerstmarkten zijn dan geopend dus Wenen zal er wel mooi winters uitzien! Heeft iemand nog leuke tips voor deze stad?

 

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Dien Meibos

  Er zijn nog genoeg bladeren aan de bomen en nog mooie herfstkleuren te zien dus dat moet echt nog wel lukken een herfst foto.

  4 november 2017 at 2:55 pm
  • Reply Anne

   Klopt, ik was dit weekend in het oosten van het land en daar was het inderdaad nog prachtig! In de regio waar ik woon is er helaas weinig kleur meer over, maar dat zijn sowieso niet zulke mooie bomen! 🙂

   7 november 2017 at 10:30 am
 • Reply Sam - singlereadytomingleblog

  Ik ben ook echt al helemaal in de herfstsfeer! Er zitten nog een paar drukke dagen aan te komen, maar daarna plan ik echt een paar avonden niksen in haha 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Citytriptrut: Sam in New YorkMy Profile

  5 november 2017 at 2:10 am
  • Reply Anne

   Klinkt goed! Avonden niksen is soms echt fijn! 🙂

   7 november 2017 at 10:31 am
 • Reply Wanda

  Eh, hier zitten de bomen nog vol met bladeren hoor en geniet ik nog dagelijks van de prachtige herfstkleuren! Misschien dat het je alsnog lukt om mooie herfstfoto’s te maken! Leuk dat je straks naar Wenen gaat! Wij zijn er een paar jaar geleden een dagje geweest en hebben onze ogen toen uitgekeken. Goede wandelschoenen mee en gewoon lekker genieten!
  Wanda onlangs geplaatst…Instagram Top 5 of OktoberMy Profile

  6 november 2017 at 8:46 pm
  • Reply Anne

   Haha ja, ik was eergisteren in de regio Arnhem waar het echt ontzettend mooi was, jammer dat ik mijn camera niet mee had! Maar in de omgeving Hoofddorp is het echt grauwig en kaal…weinig kleur meer te bekennen!

   7 november 2017 at 10:31 am
 • Reply Romy

  Dat klinkt als een fijne maand! Wat gaaf dat je naar Krakau bent geweest. Dat lijkt mij ook een hele mooie stad. Jammer dat de herfstwandeling niet is gelukt. Sommige bomen zijn nu nog steeds een beetje verkleurd, dus wie weet kom je alsnog een fotogeniek plekje tegen.
  Wat leuk trouwens dat je naar Wenen gaat in november. Ik vind zelf in ieder geval Schloss Schönnbrun (het Sissi-paleis) een echte aanrader. Dat is zo mooi en indrukwekkend.
  Romy onlangs geplaatst…20 Europese bestemmingen op mijn travel bucketlistMy Profile

  9 november 2017 at 10:07 pm
  • Reply Anne

   Leuk, Schönbrunn staat inderdaad op mijn lijstje, lijkt me prachtig! En Krakau staat ook op jouw lijst, toch? 🙂

   10 november 2017 at 11:47 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge