Follow me:
Central Park New York Netflix

Dit was mijn herfst: Twee mooie reizen!

Op de een of andere manier blijf ik het een beetje raar vinden: eind december pas het einde van de herfst. Voor mijn gevoel is Sinterklaas echt een winterdingetje, evenals de aanloop naar Kerst. In dit artikel blik ik terug op mijn herfst. Wat een toffe dingen hebben we gedaan!

Eigenlijk stond een groot deel van mijn herfst in het teken van reizen. Onze ‘zomervakantie’ vond namelijk plaats in oktober en toen was het al volop herfst!

San Pedro de Atacama Altiplano Trek
Mijn herfst stond grotendeels in het teken van reizen.

Deze reizen maakte ik

Vanaf half oktober reisden we 2,5 week rond in Zuid-Amerika. We bezochten Argentinië en Chili en een half dagje Brazilië! De eerste blogs over onze reis staan al online en er komen er nog veel meer aan! We hebben echt enorm genoten van deze reis en vooral Argentinië staat bij mij hoog op de lijst om nog eens te bezoeken. In dit blogartikel over de hoogtepunten van onze reis kun je uitgebreid lezen over wat we allemaal deden!

Alpaca Argentinië herfst
Alpaca selfie in Argentinië!

Verder ging ik in november nog een weekendje naar New York met vriendinnen. Voor mij was het de tweede keer dat ik hier was, maar het blijft gewoon een toffe stad! Ondanks dat ik niet zoveel nieuwe dingen gezien heb (we zijn toch maar alle highlights afgelopen), was het een leuke stedentrip! Hoogtepunt was misschien wel de schitterende zonsondergang op het dak van Rockefeller Center, waanzinnig!

Top of the Rock herfst
Waanzinnig uitzicht vanaf de Top of the Rock!

Andere leuke dingen deze herfst

Ondanks dat ik een deel van de herfst op reis was, bleef er natuurlijk genoeg tijd over voor andere leuke dingen!

 • Mijn jaarcontract werd omgezet in een vast contract!
 • Jeroen organiseerde een surprise dinner voor mijn verjaardag dus mijn ouders stonden ineens op de stoep! Leuk! En pizza bij Woodstone gaat er altijd wel in!
 • Met vriendinnen ontsnapten we uit een hele gave escaperoom in Veenendaal. Echt een aanrader!
 • Ik bezocht een paar mooie films, waaronder ‘Diego Maradona’. Heel indrukwekkend om te zien.
 • We gingen ook naar de film Penoza, die echt lachwekkend slecht is, maar we hebben desondanks een gezellige avond gehad!
 • Op mijn verjaardag (in Buenos Aires) kreeg ik een prachtige ring van Jeroen als verjaardagscadeau!
 • We hebben een nieuwe thermostaat-met-app, zodat we op afstand de verwarming thuis aan kunnen zetten. Dat betekent nooit meer thuiskomen in een koud huis!
 • Deze week zijn mijn ouders 50 jaar getrouwd dus dat betekent een gezellig familie-etentje!
Buenos Aires
Diego Maradona

Dit keek ik deze herfst

Jeroen en ik keken met heel veel plezier de Zweedse serie ‘Bonusfamiljen’. Wat een ontzettend leuke serie is dit! Een heerlijk Zweeds sfeertje, allerlei dramatische perikelen in verschillende samengestelde gezinnen en ontzettend grappige personages. Een aanrader voor de kerstvakantie!

Daarna stapten we over op een heel ander genre. We keken de serie ‘Unbelievable’, wat een heftige, maar erg mooie serie is. Wanneer er een meisje in haar eigen huis het slachtoffer wordt van een verkrachter, wordt haar verhaal door niemand geloofd. Enkele jaren later vinden er elders in het land verschillende verkrachtingen plaats, waarbij rechercheurs uit verschillende districten hun krachten bundelen en op jacht gaan naar deze serieverkrachter. De serie wordt echt gedragen door de uitstekende acteurs. Wow!

Op dit moment ben ik even ‘serieloos’. Sowieso ben ik niet zo’n tv-kijker en ik kan me vaak niet zo goed motiveren om aan een serie te beginnen. Ik heb twee of drie afleveringen van Chesapeake Shores gezien maar die serie vind ik erg sloom. Ik ga dus maar eens kijken wat er verder allemaal nog op Netflix te vinden is. Iemand tips?

Art Village
Een heerlijk Zweeds sfeertje in de serie Bonusfamiljen

Bye herfst, hallo winter!

De herfst is dus alweer omgevlogen en de winter staat weer voor de deur. En ook het jaar 2019 is bijna voorbij dus tijd om vooruit te blikken naar 2020.

Het is heel bizar, maar we hebben echt nog geen flauw idee wat we dit jaar in de zomervakantie gaan doen! Andere jaren was ik meestal in september of oktober al bezig met plannen maken voor het volgende jaar, maar nu hebben we nog niet echt iets concreets op het oog. Ik wil heel graag weer eens naar Ierland, omdat ik volledig door mijn inspiratie voor mijn andere reisblog DitisIerland.nl heen ben. Een weekje Ierland geeft ongetwijfeld weer ruimte voor nieuwe artikelen!

Ierland autoroutes
De prachtige Ierse kust

In januari moet ik voor mijn werk twee dagen naar Windsor, vlakbij Londen. Ik plak er nog een paar dagen aan vast en blijf tot dat weekend in Londen. Ooit…heel lang geleden, was Londen mijn favoriete stad in Europa. Inmiddels heb ik die mening flink bijgesteld, maar als ik toch in de buurt ben, kan ik beter maar gebruik maken van de mogelijkheid om nog eens naar Londen te gaan.

Londen Herfst
In januari ga ik weer eens naar Londen!

Verder willen we in maart nog een weekje gaan skiën, maar de bestemming is nog onbekend. Kortom, we kunnen aan de slag met plannen maken!


Hoe was jouw herfst?

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Janet

  Wat een heerlijke herfst heb jij gehad zeg.. om jaloers op te zijn! En december is voor mij ook volop winter hoor haha. Die zonsondergang is echt fantastisch, wat mooi!!

  19 december 2019 at 8:25 am
 • Reply Jenny

  Gefeliciteerd met je vaste contract. Dat voelt als een stukje waardering – althans bij mij. Ineens heb jij de touwtjes in handen en kun je zelf bepalen wanneer en of je ander werk zal gaan zoeken in de toekomst.

  Ik vind je omslagfoto bij deze blog trouwens een ontzettend mooi hersfstplaatje! Echt heel tof.

  20 december 2019 at 10:30 pm
 • Reply Patricia

  Klinkt goed! Ik heb zelf vooral veel gewerkt, maar op dat vlak was mijn optreden op de Boekenbeurs in Antwerpen echt een hoogtepunt. Wat tv-tips betreft: later dit voorjaar start GR5. En op 2 januari staat De Bende van Jan de Lichte op Netflix. Maar ook Dertigers, Zie Mij Graag en Over Water zijn aanraders. Op mijn blog doe je volop kijkinspiratie op.
  Patricia onlangs geplaatst…GR5: psychologische roadthriller op EénMy Profile

  22 december 2019 at 7:07 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge