Follow me:

New York: Een stedentrip van vier dagen

New York is één van mijn favoriete steden ter wereld. Rome is prachtig, Buenos Aires is tof maar New York is gewoon…magisch! Wanneer je door de straten van deze stad loopt, is er zóveel te zien dat je ogen en oren tekort komt. Onlangs bezocht ik voor de tweede keer in mijn leven deze wereldstad dus reden genoeg om opnieuw een blog aan NYC te wijden.

Onze stedentrip in New York duurde vier dagen: een mooie periode om al heel veel van de stad te kunnen zien. Natuurlijk raak je nooit uitgekeken in New York, maar zelf merk ik na vier dagen dat ik de gekte en drukte van de stad wel een beetje moe ben.

New York skyline

Heb jij ook vier dagen te vullen in New York? Dan zou je ongeveer deze planning aan kunnen houden.

Eerste avond: Dineren in stijl!

Omdat bijna alle vluchten uit Nederland in de loop van de middag in New York aankomen, geef ik je gelijk maar wat tips voor jouw eerste avond in New York.

Mijn favoriete adresje bij aankomst in New York is het beroemde hamburgertentje Shake Shack in Madison Square Park. Dit was ooit het eerste restaurant van de inmiddels gigantische keten. Het terras bestaat uit bistrosetjes met gezellige verlichting boven je hoofd. Je kijkt vanaf hier uit op het bijzondere Flatiron Building en op Empire State Building; het New Yorkse verkeer raast om het park heen…kortom, een perfecte plek om jouw stedentrip te beginnen!
PS. De cheese fries van Shake Shack zijn heerlijk!

Shake Shack
Shake Shack in Madison Square Park

Heb je na het eten nog een beetje energie over? Loop dan 5th Avenue af naar Times Square! Onderweg kun je eventueel nog even stoppen voor een drankje bij Rooftopbar 230 Fifth.

Times Square New York
De gekte op Times Square!

Dag 1: Van Central Park naar Brooklyn

Van Central Park naar Brooklyn? Dat is een heel eind? Klopt, daarom adviseren we je om vandaag echt op tijd te beginnen want we hebben een lange route voor de boeg!

5th Avenue

We starten op 5th Avenue, helemaal bij Central Park. Hier kijk je je ogen uit naar de luxe warenhuizen en hotels. Loop even binnen voor de kitscherige, extravagante Trump Tower om te griezelen van alle blingbling binnen!

Iets verderop vind je de St. Patricks Cathedral: een van de grootste kerken van de Verenigde Staten, maar door alle hoge gebouwen er om heen lijkt het net of de kerk niet eens zo groot is.

Bryant Park, de Library en Grand Central Station

Achter de New York Library ligt het gezellige Bryant Park, vlakbij Times Square. In de winter is hier een hele gezellige kerstmarkt met een ijsbaan er bij. Wat een fijn sfeertje!

Bryant Park
Bryant Park

Bezoek zeker ook de schitterende New York Public Library, die aan Bryant Park ligt (wel even omlopen voor de ingang). Een waanzinnig mooi gebouw, zeker de grote Rose Reading Room. Let ook op de mooie lampen boven de trappen: een ietwat oosters tintje!

New York Library
De Rose Reading Hall in New York Library

Vanaf hier steken we 5th Avenue over en lopen naar Grand Central Station. De enorme aankomsthal is echt een bezoekje waard, helemaal als je de serie Gossip Girl hebt gezien (die in deze aankomsthal start met de terugkeer van S.).

Grand Central Terminal
Grand Central Terminal

Vlakbij de hal zit de beroemde Grand Central Oyster Bar, die in verschillende films opduikt. Verbaas je er niet over als je voor de Oyster Bar mensen met hun neus in een hoek gedrukt ziet staan: dit is namelijk de Whispering Arch. Wanneer jij jouw geheimen tegen de muur vertelt, kan degene die diagonaal achter je staat, je duidelijk verstaanbaar horen praten. Oeps!

Whisperwall New York
Fluisteren tegen de muur van de Oyster Bar

Empire State Building

Met de New York Explorer Pass (en diverse andere kortingspassen voor New York) kunnen we naar de top van het Empire State Building. Een mooie kans om New York van bovenaf te zien.

Eerst lopen we langs een uitgebreide tentoonstelling over het Empire State Building, inclusief een galerij met foto’s van beroemdheden die ons al voorgingen. Maar dan gaan we eindelijk de lift in, omhoog!

Boven kijken we uit over de grijze stad en verbazen we ons over de minuscule huizen, autootjes en poppetjes diep onder ons.

Empire State Building
Wat een stad!

East Village

We nemen de metro naar Astor Place. Vanuit hier loop je zo naar East Village: een wijkje met hippe eettentjes en hele toffe street art. Helaas regent het nogal hard als wij er zijn, dus besluiten we om een groot deel van de wijk te laten voor wat het is. Een heel tof adresje om te lunchen is The Bean, op de hoek van 3rd Av en Stuyvesant Street. Let ook op de mooie muurschildering in het café.

Loop bij jouw bezoek aan East Village ook even langs de ‘Creative Little Garden’: een verborgen gem in dit deel van Manhattan. Een groene oase midden in de stad, heel bijzonder! Let goed op als je door East Village loopt, want op hele onverwachte plekken zie je de mooiste street art!

NoLiTa en Little Italy

Na onze lunch is het weer droog en wandelen we op ons gemak richting het zuiden, naar Houston Street. Vanaf hier kunnen we door de leuke wijken NoLiTa en Little Italy lopen.

Het zit hier vol met leuke winkeltjes, gezellige cafeetjes en restaurantjes en opnieuw heel veel street art. Regelmatig komen we de mooiste muurschilderingen tegen, heel gaaf! Loop zeker even langs de prachtige street art op Lafayette bij Broome Street en de schitterend uitgebeelde vrouw bij het Carpark op 18 Centre Market Place.

Streetart New York
Streetart op Lafayette
Streetart Broome Street
En ook deze dame spotten we boven een parkeerplaats.

In deze wijkjes zitten vooral (hoe raad je het?) Italiaanse restaurants. Er hangt een heel levendig sfeertje en het is hier vooral leuk om wat rond te dwalen door de straten. Mulberry Street is een hele leuke straat met talloze Italiaanse ristorantes.

Zoek je een leuk adresje om te lunchen? Dan kun je terecht bij The Butchers Daughter aan Kenmare Street. Niet goedkoop, maar een supertof interieur. Hoewel de naam wat anders suggereert, is dit een vegetarisch restaurant.

Butchers
Healthy ananas-sapje bij The Butchers Daughter aan Kenmare Street!

ChinaTown

ChinaTown ligt strak tegen Little Italy aan maar je waant je ineens in een andere wereld. Dit is niet het toeristische ChinaTown wat je in Londen ziet; in dit deel van New York is bijna iedereen op straat Aziatisch, afgezien van de toeristen. De De marktjes en winkels in Mott Street vind ik om te griezelen, maar het is wel of je even een flitsbezoekje aan China brengt. Let ook op de bijzondere huizen met de typisch New Yorkse metalen trappen aan de buitenkant!

China Town
Een marktje in ChinaTown.

Brooklyn Bridge

Via Broadway lopen we verder zuidwaarts, richting het park waar de Cityhall staat. Hier begint onze oversteek aan Brooklyn Bridge.

Let op! Heb je wat meer tijd, neem dan eerst de metro naar Brooklyn en loop via Brooklyn Bridge terug. Het uitzicht op Manhattan is namelijk veel mooier dan op Brooklyn dus op deze manier voorkom je dat je steeds om moet kijken.

Brooklyn Bridge New York
Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge is in 1883 gebouwd en is één van de bruggen van Manhattan naar Brooklyn. Bijna parallel aan Brooklyn Bridge ligt Manhattan Bridge. Trek zeker 45 tot 60 minuten uit voor de oversteek want er is zoveel te zien! Het schitterende lijnenspel van de brug zorgt er voor dat je steeds weer je camera er bij pakt.

Wij liepen over Brooklyn Bridge tijdens de zonsondergang en dat was heel mooi!

Brooklyn Bridge
Uitzicht tijdens onze wandeling. Zie je het Vrijheidsbeeld staan?

DUMBO

Aan het einde van Brooklyn Bridge kom je in het Brooklynse wijkje DUMBO terecht, wat tegenwoordig helemaal hip is. DUMBO staat overigens voor ‘Down Under Manhattan Bridge’. Wij dronken iets bij het Archway Café, waar je voortdurend het geratel van metro’s over Manhattan Bridge hoort. Het is inderdaad wel een leuke wijk, met ook hier weer prachtige muurschilderingen, vooral rond subway-station York Street.

Streetart DUMBO New York
Fantastische muurschildering bij York Street subway station.

Wij bezochten na deze lange, vermoeiende dag nog een basketbalwedstrijd in Brooklyn: de Brooklyn Nets speelden thuis! Supertof om te zien, maar aan het einde van de avond merkten we wel dat we vandaag heel wat stappen gezet hebben!

Wil je meer weten over het bijwonen van een wedstrijd van de Nets? Ik schreef dit blogartikel met alle informatie over het bezoeken van een wedstrijd van de Brooklyn Nets!

Brooklyn Nets
De Brooklyn Nets in actie!

Dag 2: Het zuiden van Manhattan

Na de vermoeiende dag van gisteren doen we het vandaag wat rustiger aan!

Statue of Liberty

De dag begint met een bezoek aan het Statue of Liberty en Ellis Island. In het oude Clinton Fort halen we de tickets op en moeten dan door de (strenge) toegangscontrole. Even later mogen we aan boord van de ferry die ons eerst naar het Statue of Liberty brengt.

Manhattan
Schitterend uitzicht op Manhattan vanaf de boot.

Het boottochtje alleen al is superleuk want vanaf hier hebben we een waanzinnig mooi uitzicht op Manhattan. De hoge wolkenkrabbers en de wat lagere oude torens: een prachtig gezicht! Aan de andere kant van de boot zien we het Vrijheidsbeeld steeds dichterbij komen en even later worden we op het kleine eilandje gedropt. Je kunt hier een rondje lopen rond het enorme beeld. Wil je echt naar binnen, dan moet je van tevoren al tickets bestellen. Wij houden het bij een rondje over het eiland en een fotosessie bij de Dame.

Vrijheidsbeeld New York
Daar is ze dan!

Ellis Island

Vanaf het Statue of Liberty brengt de boot ons in een paar minuten naar Ellis Island. Een plek vol geschiedenis want hier kwamen indertijd de arme immigranten aan, vaak na een zware boottocht van weken. Op Ellis Island werd beoordeeld of ze de oversteek naar Manhattan mochten maken of teruggestuurd werden naar het land van herkomst.
Het museum op Ellis Island is heel uitgebreid. We raden je aan om in ieder geval de film te bekijken die in de twee theaters gedraaid wordt, want hier krijg je helder uitgelegd hoe het er in die dagen aan toeging. Wil je het hele museum bezoeken, dan heb je wel een paar uur nodig.

Ellis Island New York
Ellis Island

Wall Street

Wij houden ons bezoek wat korter en gaan na het zien van de film weer terug naar Manhattan. De boot brengt ons weer terug naar Battery Park en vanaf daar lopen we zo Wall Street in: het zakendistrict van New York.

We kijken onze ogen uit bij de Charging Bull: de enorme stier die in het parkje Bowling Green staat. Er staat een langere rij wachtenden om met de achterste delen van de stier op de foto te mogen dan voor de kop! Wij slaan een fotomomentje hier maar even over, maar het is wel grappig om te zien… Achter de Charging Bull is in het vroegere Customs House nu het National Museum of the American Indian gevestigd: een gratis museum dat ik graag zou bezoeken (maar ik kwam wat tijd tekort).

Vanaf Bowling Green lopen we naar de New York Stock Exchange: het bekende gebouw met de Amerikaanse vlaggen aan de gevel. Vlak achter het beroemde beursgebouw staat een heel oud kerkje: de Trinity Church.

New York Stock Exchange
De New York Stock Exchange

Ben je wel toe aan een middagje shoppen in New York? Dan kun je vlakbij Wall Street terecht bij Century 21: een vreselijk chaotische winkel maar waar je wel merkkleding met aanzienlijke korting kunt kopen.

Dag 3: Het 9/11 Memorial en Rockefeller Tower

Ook voor vandaag staan er geen lange wandelingen op de planning, maar wel een bezoek aan het indrukwekkendste museum van New York. We gaan namelijk naar het 9/11 Memorial & Museum. Mijn advies is wel: plan hier ruimschoots tijd voor in. Ga er heel vroeg naartoe want de rij kan behoorlijk oplopen. En neem een paraplu mee als het regent want de rij is niet overdekt!

9/11 Memorial & Musem

Eenmaal binnen brengt een roltrap je naar beneden, waar je rondloopt rond de voormalige North en South Tower van het WTC. In de South Tower is op hele ingetogen wijze een memorial voor de bijna 3000 slachtoffers van de aanslagen van 9/11 ingericht. Een voor één worden de namen voorgelezen en langs de muren hangen foto’s van alle slachtoffers. Indrukwekkend! Daarnaast kun je hier een 10 minuten durende film bekijken over de wederopbouw van Ground Zero.

Het 9/11 Memorial

In de North Tower is een museum ingericht rondom de aanslagen. Werkelijk alles komt aan bod en je bent echt wel een paar uur bezig om alles te lezen en te bekijken. Sterker nog, aan het eind betrapten we onszelf er op dat we stukken oversloegen omdat het gewoon een beetje too much werd: zoveel indrukken en zoveel informatie… Plan minimaal vier tot vijf uur in voor je bezoek.

Buiten zie je de twee enorme vijvers liggen, met de namen van de slachtoffers in de rand gegraveerd. Prachtig gebaar: op de verjaardag van een slachtoffer wordt er door vrijwilligers van de stichting een witte roos in zijn / haar naam gestoken.

9/11 memorial
De indrukwekkende vijvers op de plek van de Twin Towers.

One World Trade Center & Oculus

Aan de noordkant is inmiddels het nieuwe One World Trade Center voltooid: een enorm hoge wolkenkrabber met een observatieplatform bovenop.
Aan de oostkant is zojuist een schitterend en modern station en winkelcentrum geopend: het Oculus. Alleen al de architectuur van het Oculus is de moeite waard dus loop zeker even binnen om je te verwonderen over het bijzonder gemaakte gebouw. Dit is overigens het duurste station ter wereld en heeft maar liefst 4 miljard dollar gekost…

Oculus
Het duurste station ter wereld! Maar wel mooi…

Top of the Rock – Rockefeller Centre

Wij pakken in het Oculus de subway richting Times Square en wandelen naar het Rockefeller Centre. We hebben namelijk tickets voor de Top of the Rock, tijdens zonsondergang. Het was de hele dag regenachtig dus we zagen die mooie zonsondergang eigenlijk al een beetje (letterlijk) in het water vallen. Maar voordat we het gebouw in gaan lijkt het toch in de verte wat lichter te worden, dus wie weet…

En inderdaad, als we 70 verdiepingen hoger uit de lift komen, zien we de zon schijnen! Het levert een waanzinnig mooie zonsondergang op!

Top of the Rock
Waanzinnig uitzicht vanaf de Top of the Rock!

Wanneer je een keuze wilt / moet maken tussen de diverse observatieplatforms (Top of the Rock, Empire State Building of One World Trade Center), kan ik je absoluut de Top of the Rock aanraden. Vanaf hier heb je namelijk een heel tof uitzicht op het verlichte Empire State Building en dat levert prachtige plaatjes op. Ook kun je het beste met zonsondergang te gaan want het is echt een magisch moment om alle lampjes in de stad aan te zien gaan!

New York

Macy’s

We nemen de subway naar Macy’s: een heel groot warenhuis aan Herald Square. Dit is één van de grootste warenhuizen ter wereld dus wees voorbereid!

Ook hier kun je met flinke kortingen shoppen, maar het ziet er stukken netter uit dan het voornoemde Century 21. Het is alleen zo groot dat je je een beetje verloren voelt en eigenlijk niet goed weet waar je moet beginnen.

Let ook op de prachtige oude houten roltrappen uit begin 20e eeuw: nostalgie! Macy’s is vaak tot ‘s avonds 9 of 10 uur geopend dus ideaal om na een dag sightseeing nog even te winkelen.

Dag 4: Upper East, Central Park en Upper West

De laatste dag in New York begint in Upper East. Daar nemen we de Roosevelt Island Tram: een kabelbaantje waar je met je metropas gratis in mag en vanuit waar je een heel tof panoramazicht op Manhattan hebt. Aan de overkant kun je wat drinken in het mini-theehuisje bij de halte, of je neemt gewoon hetzelfde gondeltje terug. In Manhattan vertrekt de Roosevelt Island Tram vanaf Tramway Plaza aan 2nd Ave / 60th Street.

New York kabelbaan
De Roosevelt Island Tram

Upper East Side

Wie Gossip Girl kijkt, kent het wel: “Hello Upper East Siders….” Upper East is het gebied van de miljonairs en de dure winkels. Het is geen hele spannende wijk waar je urenlang doorbrengt: even rondlopen is genoeg! Aan Lexington Avenue vind je het luxe warenhuis Bloomingdales. Schuin tegenover kun je heerlijke cupcakes scoren bij Sprinkles, die helaas hun cupecake-ATM verwijderd heeft…

5th Avenue in Upper East Side wordt ook wel de Museum Mile genoemd, want je vindt hier diverse musea en galeries. De bekendste zijn ongetwijfeld het Guggenheim, het Metropolitan Museum of Art en de Neue Galerie.

New York
Het Metropolitan Museum

Central Park

Natuurlijk mag een bezoek aan Central Park niet ontbreken tijdens je stedentrip New York! We gaan het park binnen bij het Metropolitan Museum of Art en lopen dan eerst naar de Turtle Pond en Belvedere Castle.

Zorg dat je wel een gedownloade versie van Google Maps bij de hand hebt, want in Central Park is verdwalen heel erg eenvoudig… Bijna alle paden lopen rond en krom en voor je het weet loop je helemaal de verkeerde kant op!

Central Park
Central Park is prachtig, zelfs eind november!

We lopen door The Ramble en genieten van de prachtige herfstkleuren die hier zelfs eind november nog te zien zijn. Even later komen we aan bij het chique The Loeb Boathouse: een heel mooi adresje! Vanaf hier heb je uitzicht over The Lake, waar vaak de roeibootjes en gondolas ronddobberen. Wij lopen verder naar de schitterende Bethesda Fountain: een mooi plekje in Central Park!

Bethesda Fountain New York
Bethesda Fountain

Via de Strawberry Gardens, speciaal aangelegd voor John Lennon, verlaten we het park om naar Upper West Side te gaan.

Upper West Side

Tja, eigenlijk is er niet zo gek veel bijzonders te zien in Upper West Side. Maar toch is dit mijn favoriete wijkje in New York. Als ik naar New York zou verhuizen, zou ik absoluut in Upper West Side willen wonen! Er hangt een heel fijn sfeertje, met leuke restaurants en winkels maar niet de gekte van mid-Manhattan. Wie de film ‘You’ve got Mail’ kent, herkent ongetwijfeld veel uit deze wijk want de film is grotendeels in Upper West Side opgenomen.

Kortom, gewoon een leuke plek om wat rond te slenteren in de laatste uurtjes dat je in New York bent!

Bethesda Fountain

Heb je nog tijd over?

Misschien heb je wat dingen uit mijn lijst geschrapt of loop je gewoon een stuk sneller dan wij deden! Dan zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen die je kunt zien en doen in New York!

 • The High Line: een voormalige metrolijn is opgeknapt en omgebouwd tot een heel langgerekt stadspark. Je kunt hier een paar kilometer wandelen en van het uitzicht over New York genieten. Aanrader!
 • Chelsea Market: de High Line start in het Meatpacker District, waar je ook Chelsea Market vindt. Deze voormalige Oreo koekjesfabriek is op een hele toffe manier omgebouwd tot een foodcourt vol leuke stalletjes en winkeltjes. Het kan er wel enorm druk zijn (probeer de weekenden te vermijden!) en goedkoop is het er ook niet. Desondanks leuk om even te kijken.
Chelsea Market
Chelsea Market
 • Van Gansevoort Market: Vlakbij de Chelsea Market ligt de Van Gansevoort Market, een rustiger alternatief.
 • The Vessel: Wanneer je de High Line naar het noorden loopt, eindig je bij Hudson Yards, waar sinds kort de Vessel geopend is. Dit prachtige staaltje architectuur is leuk om te bezoeken en, wanneer je na je stedentrip nog energie over hebt, kun je de trappen naar boven beklimmen. Reserveer wel van tevoren alvast je (gratis) kaartje zodat je niet achter het net vist.
 • Brooklyn: Heb je echt nog een halve of hele dag over, ga dan zeker ook naar Brooklyn. We noemden DUMBO net al even maar er is nog veel meer te zien in Brooklyn. Bedford Avenue is een populaire straat met hippe winkels en hotspots.
New York
New York, wat ben je leuk!

Meer tips voor New York?

Dit artikel is al aardig lang geworden dus ik zal binnenkort nog nieuwe blogartikelen schrijven met praktische tips voor New York. Ook komt er snel een vergelijking tussen de verschillende kortingspassen die je voor New York kunt kopen. En er komt een artikel waarin ik alle ins en outs deel van het bezoeken van een basketbalwedstrijd. Houd dit blog dus goed in de gaten!

Overigens heb ik naar aanleiding van mijn vorige bezoek aan New York al een aantal blogs geschreven. Ook schreef ik een blog met tips voor een goede voorbereiding voor jouw stedentrip. Hopelijk genoeg voor heel veel reisinspiratie!

Accommodatie in New York

Het is best lastig om goede en betaalbare accommodatie in New York te vinden. Wij overnachtten de laatste keer in een AirBnB in New Jersey, maar dat was geen aanrader (iets met twee dagen koud douchen enzo…).

De vorige keer verbleef ik echter in een prima hotel, aan de overkant van East River. Het Best Western Plus Plaza Hotel is goed betaalbaar en met openbaar vervoer ben je in een mum van tijd in de stad. En…als bonus heb je vanuit veel kamers een fantastisch uitzicht over de skyline van Manhattan. Aanrader!

Let goed op als je via AirBnB een accommodatie in New Jersey (Union City) boekt. Dit is een andere staat en je metrocard voor New York City is daar niet geldig! Dat betekent dat je elke dag een extra bedrag kwijt bent voor openbaar vervoer!


Ben jij al eens in New York geweest? Heb jij nog goede tips?

NY Pin
Dit artikel bewaren voor later? Met deze afbeelding sla je dit blog eenvoudig op in Pinterest en ben je later in een muisklik weer terug bij dit artikel!
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Diana

  Elk jaar roep ik ‘ ik wil naar New York’ en elk jaar komt het er weer niet van. Altijd wel een reden waarom we voor iets anders kiezen. in NY moet je natuurlijk wel eens geweest zijn dus het gaat er zeker nog is van komen 🙂 zelf zou ik alleen meer dan vier dagen kiezen, als ik dan toch zo’n lange vliegreis moet maken 🙂
  Diana onlangs geplaatst…Roadtrip Costa Brava + 10 tips om er te doenMy Profile

  16 december 2019 at 11:01 am
  • Reply Anne

   Haha, ja langer kan natuurlijk ook! Zelf vond ik vier dagen wel ideaal omdat ik (beide keren) de drukte wel een beetje zat was na vier dagen en echt zo enorm veel gezien had. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders 😉

   14 oktober 2022 at 12:11 pm
 • Reply Giovanna Jansen

  Wat super-geweldig-leuk! Ik wist altijd al dat ik eens naar New York wilde, maar nu helemaal!! En wat kun je veel zien van New York in vier dagen. Ik had verwacht dat je, mede door de grote van de stad, daar toch minstens een week voor nodig zou hebben. Ik sla deze blog zeker op voor later!
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…De 10 leukste kerstboeken om nog snel in te beginnenMy Profile

  17 december 2019 at 9:06 pm
 • Reply Kelly

  Ik wil ook al zo ontzettend lang naar New York maar het komt er iedere keer niet van. De vliegtickets zijn ook niet bepaald goedkoop om even een paar dagen die kant op te vliegen. Ik denk dat ik ook iets langer zou gaan…vier dagen lijkt mij persoonlijk best kort of valt dat mee?

  17 december 2019 at 9:23 pm
  • Reply Anne

   Om eerlijk te zijn was ik na vier dagen de drukte van de stad wel een beetje zat. Het is er zo’n gekkenhuis en gaat dag en nacht door. En je kunt in vier dagen echt enorm veel zien dus persoonlijk zou ik het lang genoeg vinden. Maar dat is vast voor iedereen anders 😉

   14 oktober 2022 at 12:10 pm
 • Reply Rik

  New York is een avontuur om mee te maken. Veel herkenning vanuit de inspirerende blog van Anne. Georganiseerd fietsen in NY is een aanrader. Je komt dan gemakkelijk op onmogelijke plekken. Een andere aanrader is een dikke portemonnee mee te nemen voor ‘t hapje en drankje. Vooral in Manhattan. Dit ging m’n verwachting te boven. Toch gewoon NY doen…..al is het maar voor eens.

  13 oktober 2022 at 7:46 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge