Follow me:

New York: de allerbeste tips van andere bloggers!

Het is echt een bizar idee: nog een paar dagen wachten en dan zitten we gewoon aan de andere kant van de wereld! Als ik jarig ben, ben ik dat in New York! Van alle kanten hoor ik dat je voor New York goed voorbereid moet zijn. Er is immers zóveel te zien en te doen, dat je ter plekke niet moet treuzelen met reisgidsen doornemen en bedenken wat je wilt doen!

Van een collegaatje heb ik de ANWB-reisgids van New York geleend. Echter, deze is al een paar jaar oud en veel dingen zijn alweer achterhaald. Bovendien is dit een dik en zwaar boek en dus niet geschikt om mee te citytrippen. Daarom kocht ik de kleine, compacte Time to Momo (de voormalige 100% reisgids). Er staat veel in en vooral de duidelijke plattegronden zullen van pas komen!

new-york-guide

Maar de meeste en beste tips haal ik toch van andere reisblogs! Dankzij Bloglovin vond ik heel veel leuke blogs over New York! Lees je mee?

Highlights van New York

Weheartnewyork.nl gaat helemaal over, je raadt het al, New York! De artikelen zijn handig verdeeld in categorieën dus dat zoekt makkelijk! Ik vond bijvoorbeeld het artikel over Fietsen in New York erg leuk. Waar ik niet zo’n fan ben van georganiseerde fietstours, staat fietsen in Central Park wel op de planning! Een handig blog dus, waar je heel veel tips vanaf haalt!

Lin van Dailylin geeft het zelf al aan: de bekende bezienswaardigheden kom je bij veel bloggers tegen. Maar ik werd zó enthousiast van de foto’s op haar blog, dat ik deze toch graag met jullie deel! Dat geldt ook een beetje voor Stacey van Legally Brunette, maar toch lees je soms weer iets nieuws. Zo stond de Grand Central Terminal al wel op onze lijst, maar las ik op dit blog iets over een Whisper Wall, leuk! Ook noemt zij de rooftopbar 230 Fifth, die ook al op onze to-do-lijst staat!

Cynthia van Cynthia.nl heeft echt een enorm uitgebreid blog geschreven over New York waar ook superveel leuke tips op vermeld staan!

new-york-blogs

Dankzij Bloglovin verzamelde ik de leukste artikelen over New York!

Queens en Brooklyn

Op Expeditie Aardbol las ik een blog over de wijk Queens, waar ons hotel ook is. Ideaal dat er zoveel leuke adresjes bij ons hotel in de buurt zijn. Met name de wijk Astoria, die zij beschrijft, ziet er erg leuk uit. En een Mexicaans sterrenrestaurant klinkt ook goed! Ik weet niet of we nog tijd hebben voor het Museum of the Moving Image, maar wie weet.

Iets ten zuiden van Queens ligt Williamsburg, waar Lone Drifters een leuk artikel over schreven. Het foodfestival Smorgasburg had ik al in een boekje gevonden, maar zij geven nog veel meer leuke tips voor dit gedeelte van Brooklyn. 

De prachtige skyline van New York!

De prachtige skyline van New York!

Food & drinks

Omdat elke reisgids al genoeg tips geeft om een aantal dagen in New York door te brengen, probeer ik ook leuke adresjes te vinden waar we kunnen eten of wat kunnen drinken. Zo maakte het (erg leuke!) artikel van Travellust mij wel benieuwd naar het Ellens Stardust Diner. Overigens zijn ook de andere 49 tips van dit blog de moeite waard!

De Londense Han heeft een artikel geplaatst met een aantal restaurants. Vooral ABC Cocina lijkt me erg leuk, alleen al vanwege de prachtige industriële uitstraling van het restaurant!
Ook Jenny heeft een blog geschreven met maar liefst 15 foodtips voor New York. Ze noemt ook de cupcakes van Magnolia, ben benieuwd of die écht zo lekker zijn als iedereen zegt!

Ik noemde net al de rooftopbars: dit lijkt me één van de leukste dingen van NYC! ‘s Avonds de zon zien ondergaan vanaf een megahoog dakterras, dat moet wel bijzonder zijn! Op Vree Ver Weg worden de rooftopbars ook genoemd (naast veel andere leuke tips!), al schrijft zij dat 230 Fifth minder leuk is. Goed om te weten, we gaan het gewoon uitproberen!

Het blog WishWishWish heeft echt fantastische foto’s geplaatst over New York. Carrie noemt ook Sprinkles, waar je cupcakes uit de muur haalt. Die komt zeker op de lijst!

Kortom, de voorpret voor een stedentrip New York is bijna net zo leuk als de reis zelf. Dankzij alle foto’s en leuke artikelen krijg je al een beetje een idee hoe New York er uit ziet en wat we leuk vinden om te doen!

New York skyline

Meer lezen over New York? Bekijk dan ook mijn andere blogs over deze toffe stad!

Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply karlien

  New York lijkt mij zo gaaf! Een reisgids vind ik vaak wel handig voor in de stad. Als je het van tevoren leest is het vooral veel info, als je dan in de stad bent haal je er hele nuttige tips uit. En blogs lees ik inderdaad ook vooraf al, om te zien waar je de beste koffie haalt! Veel plezier alvast 😀
  karlien onlangs geplaatst…Buitengewoon, een heerlijk strandhuis in NoordwijkMy Profile

  6 oktober 2016 at 2:00 pm
  • Reply Anne

   Haha, ik drink geen koffie dus daar hoef ik niet voor te zoeken! 🙂 Heb inderdaad een reisgids gekocht om mee te nemen, ter plekke is dat toch het handigst!

   9 oktober 2016 at 11:24 am
 • Reply Sjoukje - meergeldminderstress.nl

  Mooi lijstje! Wij waren ooit in New York bij de zaak Milk & Cookies. Weet niet of die tip al ergens staat, maar zoek het vooral op. Het heeft zo iets gezelligs, zo’n zaakje middenin zo’n grote stad. En de heerlijkste koekjes ooit!
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Arm of rijk? Financieel opvoeden in de praktijkMy Profile

  7 oktober 2016 at 11:36 am
  • Reply Anne

   Leuk, bedankt voor de tip! En voor lekkere koekjes zijn we altijd in!

   9 oktober 2016 at 11:23 am
 • Reply Wanda

  New York is echt een hele bijzondere stad! Wij waren er in november 2001, inderdaad net na die aanslagen en toen was het helemaal bijzonder om er rond te lopen. Echt tips heb ik niet voor je want wij waren er toen vanwege de marathon van New York en hadden weinig tijd voor andere dingen helaas.
  Wanda onlangs geplaatst…Next: Ultiem ontspannen in Fontana ResortMy Profile

  10 oktober 2016 at 12:05 pm
 • Reply Noraly

  Wat heerlijk! Het is één van de plekken waar ik heel graag nog een keer terug zou gaan… Ben erg benieuwd hoe je het hebt gehad. Kun je straks je eigen tips toevoegen aan het lijstje hierboven.

  25 oktober 2016 at 11:02 pm
 • Reply Simone

  Super handig dit. Ik ga meteen alle artikelen doorspitten voor leuke ideetjes. En daarna eens in mijn Bloglovin’ feed zoeken…

  29 november 2016 at 4:29 pm
  • Reply Anne

   Leuk! Ik heb trouwens op Bloglovin een collectie aangemaakt voor New York, en daarin alle blogs opgeslagen die ik op Bloglovin kon vinden over New York! 🙂 (Iets met neurotisch voorbereiden ofzo….!)

   29 november 2016 at 4:39 pm
 • Reply Marco

  Mooi overzicht van tips. Ik ga over twee weken naar New York en ben nu druk bezig met uitzoeken wat ik allemaal wil zien. De linkjes op deze pagina zijn daarbij erg handig.

  25 augustus 2017 at 5:38 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge