Follow me:

Mijn favoriete Kerstmuziek!

Soms zou je willen dat je het hele jaar door Kerst kunt vieren. Sommige kerstmuziek is namelijk zó mooi, dat het gewoon jammer is dat ze eind december weer vervangen moet worden! Mooie kerstmuziek past écht bij het gezellige kerstsfeertje…met een mooi boek op de bank, liefst sneeuw buiten en kaarsjes binnen! Hoewel de sneeuw dit jaar heel ver te zoeken is, deel ik toch graag mijn favoriete kerstmuziek met jullie!

1. Ich steh an deiner Krippen hier

Op nummer 1 staat het prachtige ‘Ich steh an deiner Krippen hier’. Dit prachtige stuk van Bach speelde ik héél vroeger al op het orgel, omdat het in ons Johannes de Heer-muziekboek stond en de melodie zo mooi was! Tegenwoordig vind ik dit één van de mooiste kerststukken vanwege de prachtige tekst:

“Da ich noch nicht geboren war,
Da bist du mir geboren
Und hast mich dir zu eigen gar,
Eh ich dich kannt, erkoren.
Eh ich durch deine Hand gemacht,
Da hast du schon bei dir bedacht,
Wie du mein wolltest werden.“

 

 

2. The Royal Line

Jaren geleden zongen we op een samengesteld kerstkoor het prachtige “The Royal Line” uit de kerstcantate ‘The Promise of Christmas’. En niet alleen ‘The Royal Line’ is de moeite waard, de hele cantate is prachtig! En staat ook nog eens in zijn geheel op Youtube!

 

 

3. Het Weihnachtsoratorium

Een schitterend klassiek werk is het Weihnachtsoratorium van Bach. Helaas ontbreekt het mij dit jaar waarschijnlijk aan de tijd om er eens rustig naar te luisteren, maar alleen al het openingskoor is fantastisch! ‘Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die die Tage!’

 

 

Little Drummer Boy

Jaren geleden stond de Nieuw-Zeelandse zangeres Hayley Westenra in het voorprogramma van Il Divo. Eerlijk gezegd ben ik tegenwoordig veel meer fan van Hayley dan van Il Divo, en zij heeft een prachtige versie van ‘Little Drummer Boy’ ingezongen!

 

 

Kerstmuziek van Libera

Het Engelse jongenskoor Libera heeft een schitterende kerstcd uitgebracht, die echt de moeite waard is. Een van mijn favoriete stukken is ‘Coventry Carol’.

 

 

Wat is jullie favoriete kerstmuziek?

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Desiree

  Ja! Eindelijk iemand die klassieke muziek kan waarderen!!! 🙂 Dat maakt me als conservatoriumstudent blij! 😉 kwam je blog toevallig tegen! Fijne tweede kerstdag!
  Liefs!

  26 december 2015 at 9:32 am
  • Reply Anne

   Dank je wel en welkom op mijn blog!
   Ik vind sommige popmuziek best leuk maar de allermooiste muziek is toch echt klassiek! ?
   Gaaf dat je conservatorium doet, lijkt me een geweldige studie!

   27 december 2015 at 9:37 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge