Follow me:

‘Moeder De Gans’: Brocante-walhalla in Teuven

Op de terugweg van ons Oudejaarsweekend in Aken, reden we nog een ommetje door het prachtige Belgische land, dat je vlakbij het drielandenpunt in Vaals vindt. Glooiende heuvels, oude boerderijen en statige landhuizen gleden traag aan onze blik voorbij. De borden waren afwisselend in het Nederlands en in het Frans, wat er op duidde dat we voortdurend de grenzen tussen Wallonië, Vlaanderen en Nederland passeerden. In dit unieke landschap vind je de hotspot-in-brocante-stijl ‘Moeder De Gans’!

Vlak onder Maastricht vind je nog een klein ‘eilandje’ Vlaanderen, aan alle kanten omsloten door Wallonië of Nederland. De voertaal is hier het zangerige Vlaams en de mensen zijn er uiterst vriendelijk. En daar, in dat pittoreske stukje België, ontdekten we deze prachtige herberg, gevestigd in een aantal aaneengeschakelde gebouwen.

Geschiedenisboek

Als we de parkeerplaats van ‘Moeder de Gans’ op rijden, vliegen de rondscharrelende kippen verschrikt op. Eentje klokt diep verontwaardigd, alsof ze niets van ons indringers moet hebben! We lopen langs de kippenren en komen dan op een prachtig verstild achterplaatsje uit. Wie van brocante houdt, moet hier echt een keer geweest zijn! Het hangt helemaal vol met oude boerderijwerktuigen en andere brocante attributen. Wat een sfeervol plekje! Helaas is het te koud voor het terras maar het moet fantastisch zijn om temidden van al dit moois te kunnen lunchen! Binnen is het echter al net zo mooi. De lage zoldering en de flakkerende kaarsen zorgen voor een intieme, prettige sfeer en je waant je even in een geschiedenisboek.

Moeder De Gans

Het sfeervolle terras van ‘Moeder De Gans’

De appeltaart is huge, wat voor ons (letterlijk) even slikken is na het uitgebreide ontbijt dat we net op hebben, maar de taart is heerlijk! De zachte Vlaamse tongval is overal om ons heen te horen: diverse locals weten dit prachtige plekje dus ook te vinden. Wat ons betreft een goed teken!

Gelukkig is het binnen net zo gezellig...en lekker warm!

Gelukkig is het binnen net zo gezellig…en lekker warm!

Teuven

Het pand waar ‘Moeder De Gans’ gevestigd is, is een oude vakwerkboerderij uit 1740. Het ligt aan het oude dorpspleintje van het gehucht Teuven, waar de Sint-Pieterskerk hoog bovenuit torent. Vanaf de parkeerplaats heb je een prachtig uitzicht over de glooiende omgeving: het is hier mooi!
De herberg zit vol bijzonderheden: zo is er in het voorste restaurant (bij de ingang links) een oude waterput, gelukkig veilig met glas afgedekt. Een open haard is gebouwd op een molensteen, afkomstig uit een oude graanmolen. Mooi!

Een bijzonder plekje!

Een bijzonder plekje!

Waar we je de stad Aken al aanraadden, kunnen we dit bijzondere plekje daar zeker aan toevoegen. Rijd je vanuit Aken naar Nederland, neem dan echt de moeite om bij ‘Moeder De Gans’ een punt appeltaart te eten!

Moeder De Gans

De oude vakwerkboerderij waar ‘Moeder De Gans’ gevestigd is.

 

Moeder De Gans, Teuven-Dorp 60, Teuven. Website: www.moederdegans.nl

Tijdens de jaarwisseling genoten we van een nachtje Aken! Wij ontdekten ‘Moeder De Gans’ na afloop van een nachtje in de mooie Duitse stad Aken. 

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge