Follow me:

Tips hoe je een verhuizing tijdens de feestdagen overleeft!

Een verhuizing is altijd een tijdrovende, inspannende klus. Slepen met dozen, steeds weer keuzes maken wat mee gaat en wat weg kan, veel dingen regelen, aankopen doen voor het nieuwe plekje en last but not least, wennen aan een nieuw huis en een nieuwe omgeving! En alsof dat alles nog niet genoeg is, waren wij druk aan het verhuizen tijdens de feestdagen!

Terwijl mijn social media-pagina’s overspoeld raakten met foto’s van vrienden die relaxt hun kerstboom optuigden, cadeautjes inpakten en echt genoten van de gezellige kersttijd, pakten wij op Eerste Kerstdag dozen in, werd er tijdens de kerstvakantie laminaat gelegd en werd onze kerstboom dit jaar gereduceerd tot een miniboompje dat in één beweging weg te zetten was. Niet de meest gezellige Kerst ooit dus, maar hoe zorgden we er voor dat de verhuizingsdrukte niet ons goede humeur èn de feestdagen verpestte? Deze drie tips zijn eigenlijk geschikt voor elke verhuizing, niet alleen tijdens de feestdagen!

Blijf leuke dingen doen!

Ondanks alle drukte in de afgelopen maanden, zijn we toch nog leuke dingen blijven doen. Een tripje naar Londen eind november voelde een beetje dubbel. In die tijd hadden we heel wat af kunnen klussen, maar toen we uiteindelijk in Londen liepen, was het toch erg leuk om er even tussenuit te zijn!
Idem dito voor ons nachtje Aken, tijdens de jaarwisseling. Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag zouden heel geschikt zijn om weer te klussen. We kozen er echter voor om samen met vrienden Oudjaar in Duitsland te vieren. Toen de muren net geverfd waren en alle meubels kriskras door de kamer stonden, gingen we lekker een hapje eten en ’s avonds naar een mooie film. Zelfs de Kerstdagen hebben we toch feestelijk gevierd met lekker eten en leuke cadeaus en dus een minikerstboompje voor de sfeer!
Dankzij al deze leuke dingen waren ook deze verhuismaanden leuk en vol mooie herinneringen!

 

Tijdens de jaarwisseling genoten we van een nachtje Aken!

Tijdens de jaarwisseling genoten we van een nachtje Aken!

Kijk door de rommel heen

Half december zakte mij regelmatig de moed in de schoenen als ik in mijn oude huis rondkeek. Zóveel spullen, zóveel meubels waar ik ‘iets’ mee moest, zoveel dozen in te pakken… Ik kon mij haast niet voorstellen dat het ons ging lukken om dat allemaal in een paar weken tijd te verhuizen. Inmiddels zijn we een week of drie verder en mijn huis is nagenoeg leeg, op een paar kleine rommeltjes na! De meubels zijn allemaal verkocht, weggegeven, weggegooid of verhuisd, mijn stapels boeken en cd’s zijn zowaar allemaal in Hoofddorp beland. Weliswaar de helft nog even in dozen op zolder, tot we daar een extra boekenkastje hebben maar kamer na kamer is inmiddels helemaal leeg!

Focus je op positiviteit!

Het is best even wennen: verhuizen naar een andere plaats, en in mijn geval zelfs naar de andere kant van het land. Drie jaar geleden kwam ik in dit huis wonen, met het idee daar wel een groot aantal jaren te blijven. Ik heb toen dus de hele inrichting met heel veel zorg uitgezocht…niet wetende dat mijn weg een paar jaar later alweer naar Hoofddorp zou leiden. Natuurlijk is het jammer om alle net aangeschafte meubels voor fors minder geld weer te moeten verkopen, maar ik besloot daar niet teveel bij stil te staan. Ik wilde vooral focussen op al het positieve dat mijn nieuwe huis en woonplaats brengt!

 

De verhuizing zorgt bij mij voor véél minder kilometers in de auto zitten en véél meer vrije tijd! Tijd waarin ik mooi de Flow kan lezen! :-)

De verhuizing zorgt bij mij voor véél minder kilometers in de auto zitten en véél meer vrije tijd! Tijd waarin ik mooi de Flow kan lezen! 🙂

 

Ik kan mij haast niet meer voorstellen hoe het is om je weekenden gewoon door te brengen, zonder druk te zijn met verhuizen. Dat je gewoon op zaterdagochtend op staat en tijd hebt voor leuke dingen. En zonder steeds de druk van klussen en verhuizen te voelen. Het moet heerlijk zijn en we gaan het snel beleven!

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariska

  Wat een ongelooflijke drukte heb je gehad, ik hoop dat je zo snel mogelijk heerlijk kan genieten van het nieuwe plekje!

  5 januari 2016 at 7:26 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! Dat genieten gaat vast lukken! 😉

   5 januari 2016 at 8:41 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge