Follow me:

Table 24: Mijn favoriete restaurant in Haarlem

Haarlem is een fantastische stad om uit eten te gaan. Het oude centrum zit vol met leuke en hippe restaurants, gezellige terrassen en de altijd aanwezige Sint-Bavokerk geeft het centrum een unieke sfeer. Pal naast de kerk zit restaurant Table 24, mijn favoriete restaurant in Haarlem! Het eten is hier waanzinnig goed, de bediening uiterst vriendelijk en professioneel en dat alles op een toplocatie! 

Het is 13 oktober, mijn verjaardag. Omdat ik vandaag nog een tenniswedstrijd speelde, wisten we niet of we onze reservering van 20.30 uur zouden halen maar we blijken ruim op tijd te zijn. Het is voor oktober een ongekend warme dag (25 graden) en de terrassen in Haarlem zitten dan ook overvol. Overal klinkt geroezemoes en stijgen heerlijke etensgeuren op. Na een lange dag sporten lusten we ook wel wat!

Table 24

Ik heb een tafel gereserveerd bij Table 24. Als we het smalle pijpenlaatje binnenlopen, komt geroezemoes en muziek ons al tegemoet. Er zijn veel groepen vanavond wat voor iets meer herrie zorgt. Gelukkig komen we aan een knus tafeltje achterin terecht.

Het concept van Table 24 leent zich uitstekend voor groepen. Het restaurant kent geen ‘officiële’ voorgerechten maar een lange lijst van kleine hapjes waar uit gekozen kan worden. De gerechtjes zijn € 3,00 per stuk en men raadt aan om er drie tot vier te kiezen als voorgerecht. Officieel heet het concept ‘shared dining‘ maar de hapjes zijn eigenlijk te klein en niet echt geschikt om te delen. Wat wel een aanrader is, is de selectie van 10 hapjes, die op een lange houten plank geserveerd worden.

Wij gaan echter voor losse hapjes en ik kies de carpaccio, de springrol van pekingeend, de pulled pork en de steak tartaar. Stuk voor stuk waanzinnig lekker! Jeroen ging ook voor de springrol en de steak tartaar en nam daarnaast nog de Tandoori zalm, waar hij heel enthousiast over was!

Table 24 plank

De voorgerechtjes worden op een lange plank geserveerd. (Foto: Table 24)

Hoofdgerecht

Wij hebben er voor gekozen om gewoon een hoofdgerecht te bestellen. Het is echter ook mogelijk om in plaats van een hoofdgerecht alleen voor de verschillende kleine gerechtjes te gaan om zo een soort tapasmaaltijd samen te stellen. Zeker als je met een groep bent, is dit echt leuk! Ook kun je de bavette of de gamba’s voor twee personen bestellen zodat je toch nog een soort van ‘shared dining‘ hebt…

Table 24 Lady steak

Lady Steak

Ik heb echter absoluut geen spijt van mijn hoofdgerecht. Ik koos de Lady steak en mán, wat was die lekker! Als ik eerlijk ben kan zelfs de beroemde biefstuk van Loetje hier niet aan tippen! De steak was zó mals dat mijn mes er moeiteloos doorheen gleed. De smaak was waanzinnig goed en de steak werd prachtig geserveerd met een heerlijke rode portsaus. Jeroen nam de bavette, die er ook ontzettend goed uit zag.

Table 24 Bavette

De bavette

 

Nagerechten en scroppino!

Ondanks dat we na alle voorgerechten en het uitgebreide hoofdgerecht eigenlijk al vol zitten, kunnen we het niet laten om toch ook nog een dessert te bestellen. Ook dit zijn weer kleine porties die zich er voor lenen om er meer van te bestellen. Ik ga voor de cheesecake en de choco ganache (een soort brownie), allebei bizar lekker! Jeroen kiest ook de cheesecake en neemt nog iets anders met een moussevulling. We nemen er een scroppino met limoncello bij, wat een fantastische combinatie is.

We eten echt veel te veel en eigenlijk ook veel te laat want pas rond 11 uur lopen we het restaurant uit. Maar o, wat is het eten hier lekker! Ook de fles Spaanse Pinodoncel Monastrell-wijn paste uitstekend bij onze gerechten: een wat zwaardere wijn maar zeker lekker in combinatie met een steak.

Table 24 terras

Het gezellige terras van Table 24 (Foto: Table 24)

Professioneel en gastvrij

Wat ook een verademing is bij Table 24 is de ontzettend gastvrije en professionele bediening. Ondanks dat het heel druk was (het hele terras zat vol!), bleef men echt ontspannen en vriendelijk bedienen. Twee keer werd er iets kleins vergeten bij onze maaltijd, maar dit werd echt snel en netjes opgelost.
Toen tussen neus en lippen ter sprake kwam dat het een etentje voor mijn verjaardag was, werd het dessert met veel vuurwerk geserveerd…. Nu hoeft dat van mij niet per se :-), maar het was wel enorm attent!

Kortom, wil je echt eens lekker en uitgebreid uit eten, dan is dit restaurant een aanrader! Het is voor mij al de tweede keer dat ik er was maar het gaat zeker niet de laatste keer zijn.

En de rekening?

Goed, Table 24 is geen budgetrestaurant, maar daar is de kwaliteit ook niet naar. Het eten is hier ontzettend goed en dat heeft nu eenmaal een prijs. Sterker nog, ik vind het restaurant zeker niet te duur als je kijkt wat je er voor krijgt! De voorgerechtjes en de kleine nagerechten kosten dus € 3,00 per stuk. Hoofdgerechten kosten rond de € 20,00 wat ook niet over de top is. Een fles wijn heb je al voor zo’n twintig euro, een scroppino kost € 6,50.

Al met al kun je hier voor een normale prijs dus echt ontzettend goed en lekker eten in een hele gezellige en knusse ambiance. Wij gaan zeker nog eens terugkomen!

Table 24, Oude Groenmarkt 24, Haarlem. 

Dit artikel is op eigen initiatief geschreven omdat ik gewoon ontzettend positief ben over Table 24 en het graag met jullie deel. Ons diner is dus niet gesponsord in ruil voor een positieve review en is voor de volle 100% mijn eigen mening. Als er iets was waar ik minder positief over zou zijn, zou ik dat zeker gemeld hebben! 
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge