Follow me:
Thermen Bussloo Himalaya

Thermen Bussloo: Een sauna-dag op de Veluwe!

Het zijn veelbelovende namen die we zien, als we de plattegrond van Thermen Bussloo bestuderen. De Panoramasauna, de Aardesauna, een hamambad…het klinkt allemaal heel aantrekkelijk! We zijn zojuist gearriveerd voor een heerlijke sauna-dag en zijn een beetje overweldigd door de vele mogelijkheden! Zowel binnen als buiten zijn er diverse sauna’s en ontspanningsbaden, genoeg te doen dus!

We beginnen in het schitterend gedecoreerde Osmaans badhuis, waar we achtereenvolgens van een kristalstoombad, een scrubdouche en een kruidenbad genieten. Men is er in geslaagd om inderdaad een heel oosters sfeertje te creëren, erg mooi! Lekker opgewarmd slenteren we de enorm grote tuin in, waar ook nog allerlei sauna’s te vinden zijn. We proberen de Aardesauna uit, die met 95 graden lekker warm is… Daarna bewonderen we in de Panoramasauna het uitzicht over een verstild Bussloo en dan is het alweer tijd voor de lunch!

Thermen Bussloo

De prachtige tuin van Thermen Bussloo! (Foto: Thermen Bussloo)

Restaurant Kelodrome

Achter in de tuin ligt het restaurant Kelodrome. Omdat we toch net van de Panoramasauna af komen, besluiten we om hier te lunchen. Het ziet er van de buitenkant heel idyllisch uit, met uitzicht over de groene tuin. Bovendien is het hier nog lekker rustig dus zo kunnen we een tafeltje bij het haardvuur uitzoeken.
Het broodje met brie, waar ik voor kies, is mooi opgemaakt en smaakt ook nog eens heerlijk! Jeroen kiest voor de Flammkuchen met zalm, die ook uitstekend smaakt. Wie niet zoveel honger heeft, kiest beter voor een broodje dan voor de Flammkuchen, want Jeroen had echt een enorm bord vol!

Thermen Bussloo

Foto: Thermen Bussloo

Ontspanningsruimtes

We kiezen er voor om te relaxen in één van de ontspanningsruimtes van Thermen Bussloo. Helaas is de rustruimte met waterbedden, boven het restaurant, al helemaal vol dus zoeken we een plekje in de lounge. Het is, ondanks dat het een gewone woensdag in februari is, wel vrij druk in de lounge, maar gelukkig vinden we nog twee luie stoelen. Ook hier brandt er een gezellig haardvuur en met een drankje en een tijdschrift erbij zitten we hier prima!

Er blijkt ook nog een ontspanningsruimte (Dromedarium) bij het Kelodromerestaurant in de tuin te zijn; hier hebben we geen gebruik van gemaakt maar wellicht is het daar wat rustiger!

Kailash

Omdat de opgieting in de Himalaya zoutkristalgrot al vol zit, doen we mee met de Kailash, die later op de middag in deze sauna plaatsvindt. In de muur van de sauna zitten zoutkristallen uit de Himalaya, heel bijzonder! Met allerlei klankschalen worden er tijdens de Kailash trillingen opgewekt, wat effect op je lichaam kan hebben.
Hoewel het een prima sauna-ervaring is, gaat het er voor zowel Jeroen als mij een tikje te zweverig aan toe. Maar ondanks dat is het toch ontspannend en relaxt dus leuk om mee te maken!

Thermen Bussloo Himalaya

De Himalaya Zoutkristalgrot, waar de Kailash plaatsvindt (Foto: Thermen Bussloo)

De rest van de middag brengen we nog door in diverse sauna’s en stoombaden. We besluiten om ook ‘s avonds bij Thermen Bussloo te eten en strijken neer in het restaurant Intens. Ik besluit voor een gezond diner te gaan en kies voor een Thaise curry. Jeroen heeft een plankje met drie verschillende hamburgertjes. Het eten werd snel bediend en smaakte echt uitstekend!

Thermen Bussloo

Met een ontzettend tevreden gevoel vertrekken we ‘s avonds weer na een fantastische dag in Thermen Bussloo. Wat er voor ons echt uitsprong, was het grote aanbod aan sauna’s en baden en het schitterend aangelegde tuinencomplex buiten. In tegenstelling tot een andere sauna, waar we af en toe komen, waren de baden hier echt lekker warm. Wat ons ook opviel was het hoge servicegehalte en de vriendelijkheid van de medewerkers.

We hebben zowel ‘s middags als ‘s avonds heerlijk gegeten. Het restaurant Kelodrome vonden wij wat sfeervoller dan het grote restaurant binnen, maar wellicht kwam dat ook omdat het binnen wat drukker en daardoor rumoeriger is.

Al met al hebben we echt ontzettend genoten. Het is wat ons betreft dan ook niet zonder reden dat Thermen Bussloo al drie jaar op rij het Beste Wellnessresort van Nederland is! Hoewel we van 11 uur ‘s ochtends tot een uur of zeven ‘s avonds in Thermen Bussloo verbleven, kwam ik voor mijn gevoel nog steeds tijd te kort. Een goede reden om snel nog eens terug te gaan dus!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit prachtige wellnessresort? Er zijn diverse leuke aanbiedingen bij Thermen Bussloo waar je gebruik van kunt maken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Thermen Bussloo. Desondanks is dit artikel volledig vanuit mijn eigen opinie geschreven en is dit een eerlijke en persoonlijke review!

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Bastu

    De sauna is de ideale plek om heerlijk tot rust te komen! Wat is jouw favoriete sauna in Nederland eigenlijk?

    28 mei 2020 at 2:34 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge