Follow me:
Puffin in Bloom

Puffin in Bloom collectie: Inspirerende klassiekers in een prachtig jasje!

Anne of Green Gables, Little Women, Heidi en A Little Princess…overbekende titels van klassieke en inspirerende jeugdboeken waar je ongetwijfeld wel van gehoord hebt. Sinds kort kun je deze boeken in een schitterende uitgave kopen, echte blikvangers in je boekenkast of op een andere plek in je interieur! Deze titels zijn namelijk onderdeel van de Puffin in Bloom collectie, waar ik je in dit blog meer over vertel.

De covers van de Puffin in Bloom boeken zijn echt schitterend gedecoreerd door illustratrice Anna Bond. De boeken wil je dus niet alleen vanwege hun inspirerende verhaal hebben, maar ook als eyecatcher in je interieur! Je kunt ze bijvoorbeeld heel mooi op een tafeltje of kastje leggen.

Hoewel Anna Bond de mooie covers verzorgde, zijn de illustraties in het boek zelf van de originele illustratrices. Prachtige oude plaatjes dus!

De Puffin in Bloom boeken zijn allemaal Engelstalig, maar eerlijk gezegd zijn de verhalen in hun originele taal ook een stuk mooier dan in de Nederlandse vertaling.

Puffin in Bloom collectie

Dit zijn de vier boeken in de collectie:

Anne of Green Gables

Anne of Green Gables (of, in de Nederlandse vertaling, Anne van het Groene Huis) is één van mijn favoriete kinderboeken. Ik leende deze serie regelmatig bij de bibliotheek en kon (en kan!) er geen genoeg van krijgen!

Het verhaal gaat over het fantasierijke weesmeisje Anne, dat op het Canadese Prince Edward Island woont. Ze is geadopteerd door de stugge Marilla Cuthbert en Marilla’s verlegen broer Matthew, die in het huis Green Gables wonen. Eigenlijk wilden Marilla en Matthew een jongen adopteren, maar door een vergissing zit het meisje Anne op het station te wachten. Omdat Matthew en Marilla het niet over hun hart kunnen verkrijgen om Anne terug te sturen, mag ze blijven.

Anne, die in haar vroege jeugd met een hoop verdriet te maken heeft gehad, geniet met volle teugen van de natuur op het eiland en sluit al snel vriendschap met iedereen. Behalve met de brutale Gilbert Blythe, die het waagt om een grapje te maken over haar rode haar… De serie volgt Anne, die van een wervelend klein meisje uitgroeit tot een dromerige jonge vrouw, die hard studeert maar ook met volle teugen van alle fijne dingen in haar leven geniet.

Het is een ontzettend fijne boekenreeks die ook voor volwassenen heel goed te lezen is. Tegenwoordig is Anne of Green Gables vooral bekend vanwege de Netflix-serie ‘Anne with an E’. Als je maar één boek uit de Puffin in Bloom collectie wilt aanschaffen, raad ik je echt aan om voor Anne of Green Gables te gaan want dit boek moet je gewoon gelezen hebben!

Anne of Green Gables, te koop bij Bol.com voor € 12,99.

Anne of Green Gables

Little Women

Little Women vind ik zelf het mooist gedecoreerde boek van de Puffin in Bloom collectie, waarbij ook het verhaal zelf nog eens prachtig is. Van dit schitterende en inspirerende boek van Lousia May Alcott is vorig jaar een hele mooie verfilming uitgekomen.

Little Women (in het Nederlands ‘Onder moeders vleugels’) gaat over vier zusjes, van wie de vader afwezig is vanwege de oorlog. Hoewel het boek over alle vier de zussen gaat, is de hoofdrol toch wel weggelegd voor de avontuurlijke wervelwind Jo. In de afwezigheid van hun vader doen de meisjes allemaal hun best om zo te leven dat hun vader trots op hen kan zijn, maar zo af en toe lukt dat niet helemaal.

In het grote landhuis in de buurt woont Laurie, waar ze regelmatig mee optrekken. Dankzij een brievenbus-met-sleutel worden er heel wat belangrijke epistels tussen de dames en Laurie uitgewisseld en ook mag Laurie lid worden van de Pickwick Club: een geheime ‘society club’ van de zusjes.

Little Women is een heel inspirerend verhaal en een echte klassieker die je eens gelezen moet hebben. Een goede reden om deze prachtige Puffin in Bloom uitgave te bestellen! Het boek Little Women is overigens ongeveer twee keer zo dik als de andere boeken in de Puffin in Bloom collectie.

Little Women is te koop bij Bol.com voor € 11,23.

Little Women Puffin in Bloom

Heidi

Tranen met tuiten heb ik vroeger als kind vergoten bij het zielige verhaal van Heidi! Het verhaal stond in een mooie prentenboek-uitgave van Lekturama met een bijbehorende luistercassette (nog steeds te luisteren via YouTube!). De tranentrekkende muziek hielp er natuurlijk ook niet bij… Wat heb ik dit verhaal vaak geluisterd en gelezen!

De Puffin in Bloom collectie heeft het boek van Johanna Spyri niet voor niets in haar serie opgenomen: dit is echt een klassieker!

Heidi is een Zwitsers weesmeisje, dat door haar tante Detie achtergelaten wordt bij haar norse en eenzelvige opa, hoog in de bergen. Net als Heidi gewend is aan het leven in de bergen en vriendschap gesloten heeft met buurjongen Peter, komt Detie haar weer halen omdat ze naar Frankfurt verhuist. Heidi krijgt vreselijk heimwee en is diep ongelukkig in Frankfurt, ondanks haar vriendschap met de rijke Clara. Ze mist haar opa en de Zwitserse bergen enorm. Zal ze haar grootvader en Peter ooit weer terugzien?

Heidi is te koop bij Bol.com voor € 11,99.

Puffin in Bloom Heidi

A Little Princess

A Little Princess is ook een klassiek verhaal, geschreven door Frances Hodgson Burnett.

Het verhaal vertelt over het steenrijke meisje Sara Crewe, die in India bij haar geliefde vader opgroeit, die haar alles geeft wat ze wil. Desondanks is Sara geen verwend kind maar een heel sociaal en intelligent meisje. Voor haar verdere scholing en ontwikkeling wordt ze naar een kostschool in Londen gestuurd. Dan gebeurt het ergst denkbare: haar vader overlijdt en blijkt net voor zijn dood zijn hele vermogen kwijtgeraakt te zijn. Van de ene op de andere dag wordt Sara van een ‘prinses’ in een bedelaar veranderd.

Een prachtig verhaal over een heel moedig meisje!

A Little Princess is te koop bij Bol.com voor € 11,99.

A little Princess

De Puffin in Bloom collectie

Ik ben heel enthousiast over de prachtige Puffin in Bloom collectie en deze krijgt straks zeker een ereplaats in ons nieuwe huis! Ik houd ontzettend van dit soort klassieke boeken, zeker als ze er zo prachtig uitzien!

Je kunt de boeken allemaal los kopen, maar het is ook mogelijk om de hele Puffin in Bloom collectie als set te kopen voor € 45,99. Het voordeel van deze set is dat je er ook een mooie verzamelbox bij krijgt, hoewel ik het zelf ook leuk vind om de prachtige covers duidelijk te zien en dat lukt bij de verzamelbox niet.

Er zijn nog meer prachtige titels uitgegeven door Penguin, die niet misstaan in je boekenkast:

Puffin in Bloom collectie

Ken jij deze vier Puffin in Bloom boeken al?


Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Darina

  Wat een prachtige uitgaven, een echt sieraad voor in je boekenkast!
  Darina onlangs geplaatst…Gastblog | Parijs vandaag: Fashion Week – oktober 2020My Profile

  1 oktober 2020 at 10:51 am
 • Reply Giovanna Jansen

  Wauw een prachtige edities van deze gave klassiekers! En ik ben het met je eens dat de boeken nog fijner lezen in hun originele taal.
  Giovanna Jansen onlangs geplaatst…Mijn leesgewoontenMy Profile

  12 oktober 2020 at 12:52 pm
 • Reply Lotte

  Hi! Je noemt Anne of Green Gables; het is op jouw foto 1 boek, maar de reeks (in het Engels) bestaat uit 8 boeken. Is dat ene boek alle 8 in 1 of?

  12 september 2022 at 1:54 pm
  • Reply Anne

   Hallo Lotte,

   Nee, de boekenserie heeft (in het Engels) inderdaad 8 verschillende titels, waarvan de eerste, als ik mij niet vergis, ‘Anne of Green Gables’ is. Over het algemeen wordt de serie ook ‘Anne of Green Gables’ genoemd maar de boeken hebben afzonderlijke titels.
   Groet,
   Anne

   12 september 2022 at 5:30 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge