Follow me:
Oud huis

Help! We hebben een museum gekocht!

Of nou ja, we hebben een huis gekocht dat lijkt op een museum… Van een moderne jaren ’80 tussenwoning verkassen we, als alles goed gaat, volgend jaar voorjaar naar een prachtig vrijstaand huis uit 1921. Een huis waar sinds 1921 ook niet zo gek veel aan gedaan is. Wanneer ik door de halflege kamers zwerf, waar nog allerlei spullen van de laatste bewoonster liggen, is het alsof ik tientallen jaren terug ga in de tijd.

‘Hoe zou jij zo’n tijdscapsule opknappen?’, kopt een blogartikel van een blogger uit de andere kant van het land, die dit huis op Funda ontdekte. En dat is inderdaad nu de vraag: hoe gaan we het aanpakken en wat moet er allemaal gebeuren? Welke authentieke details bewaren we wel en welke moeten helaas het veld ruimen?

Waarom verhuizen?

Ons nieuwe huis staat niet in Hoofddorp, maar in Apeldoorn. Jeroen en ik hebben het er al een tijdje over dat we ‘ooit’ naar de Veluwe wilden verhuizen. Ik ben er geboren en getogen dus voor mij is het als een soort thuis. Hoewel Jeroen altijd in (de omgeving van) Hoofddorp heeft gewoond, vindt hij de Veluwse natuur ook wel erg mooi. Maar het was altijd een plan voor ‘ooit’…

Tot we ongemerkt steeds vaker op Funda gingen kijken. We merkten ook wel dat ons huis in Hoofddorp meer en meer waard werd dus kon het wel eens verstandig zijn om in deze markt te verhuizen.

We keken eigenlijk vooral in Apeldoorn, omdat ik zelf graag op de Zuidas wil blijven werken. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn huidige baan en zou het jammer vinden om te moeten veranderen. Vanuit Apeldoorn gaat er een rechtstreekse trein naar Amsterdam-Zuid dus dat maakt de reistijd acceptabel. Er zijn genoeg andere leuke dorpen en steden op de Veluwe, maar die zijn qua reistijd net even wat minder gunstig.

Heide bloei
Bloeiende heide in de buurt van Apeldoorn, prachtig!

En waarom dit huis?

Het huis aan de Badhuisweg trok al snel onze aandacht. In eerste instantie schrok het een beetje af omdat het wel een enorme bouwval is, maar we vonden het allebei wel een erg mooi huis. Het huis is nog helemaal in originele staat, maar heeft wel echt potentie, met veel authentieke details die we grotendeels kunnen behouden. Er zijn prachtige glas-in-loodramen, de hal heeft een originele granito-vloer en een mooie trap. En hoewel in de woonkamer de voorste ensuite-deuren helaas er uit gaan (een gevalletje ‘kill your darlings’ voor mij!) blijven de achterste ensuite-deuren wel behouden.

Badhuisweg 151
Veel authentieke details zoals de glas-in-lood-ramen en ensuite-deuren.

De ligging is ideaal: aan de ene kant ben je zo in het centrum van Apeldoorn en bij het station, terwijl we ook met vijf minuutjes fietsen in de bossen zitten. Het is een rustige wijk met veel groen en weinig flats. En dat het huis een bouwval is, is ook wel weer een voordeel: allereerst geeft het ons de tijd om rustig ‘los te weken’ van al onze activiteiten in Hoofddorp, en we kunnen het helemaal naar onze smaak en voorkeuren inrichten.

Ook merkten we dat, hoe meer andere huizen we keken, hoe kritischer we eigenlijk werden. Bij elk huis was er wel iets wat niet helemaal naar ons zin is. En eigenlijk vergeleken we alles met dit huis.

En zo hebben we na twee maanden wikken en wegen (en onderhandelen over de prijs) deze week de knoop doorgehakt en een voorlopig koopcontract getekend. Spannend!

Badhuisweg 151
We moeten nog wel even klussen! 🙂

Een huis kopen tijdens de Coronacrisis?

We hoeven daar niet geheimzinnig over te doen: dit is niet echt een fijne periode om een huis te kopen. Natuurlijk vinden ook wij de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nu dubbel spannend want er moet immers straks nog een huis in Hoofddorp verkocht worden. En ja, we hebben ons echt wel even afgevraagd of we de koop van het huis aan de Badhuisweg door moeten zetten.

Toch hebben we besloten om er mee door te gaan. Natuurlijk is er een kans dat de hele huizenmarkt in elkaar klapt en dat het lastiger wordt om ons huidige huis (voor een redelijke prijs) te verkopen. Echter, de huizenmarkt hier in het westen is momenteel zo overspannen en we hebben nog een jaar de tijd voordat we verhuizen willen, dat we ons hier maar niet te druk over maken.

Badhuisweg
We hebben straks een tuin van 13×13 meter, op het zuiden!

En nu?

We krijgen in de zomer pas de sleutel van de nieuwe woning dus dan kan het echte klussen beginnen. Gelukkig gaan we niet alles zelf doen maar zal een aannemer een aantal grote projecten doen. In de tussentijd is er nog genoeg te doen! Niet alleen moet er van alles geregeld worden, maar ook moeten we een goed bouwplan opstellen hoe we de verbouwing precies geregeld willen hebben.

Hoewel het inrichten van het huis pas in één van de laatste fases zal plaatsvinden, vind ik het toch wel heel tof om al inspiratie op te doen. Op mijn Pinterestaccount heb ik een aantal borden aangemaakt waar ik alle ideeën op bewaar. Kijk gerust even mee!

Pinterest Huis en Tuin

Natuurlijk is het met een beetje een dubbel gevoel dat we straks Hoofddorp gaan verlaten. Jeroen woont hier al zo lang en ook ik heb in de afgelopen 4,5 jaar al een heel netwerk op kunnen bouwen. Omdat mijn familie en vrienden grotendeels nog in Apeldoorn wonen, is het verhuizen naar Apeldoorn voor mij heel makkelijk maar voor Jeroen zal het wel lastiger zijn. Desondanks kijken we er ook wel heel erg naar uit en hebben we veel zin om in dat prachtige huis te gaan wonen!


In het komende jaar zal ik op dit blog af en toe een update geven van de verbouwing en inrichting van ons nieuwe huis. Lees je mee? Wanneer je DitisAnne op Facebook volgt, krijg je vanzelf een melding wanneer er een nieuw blogartikel online staat. En speciaal voor alle perikelen rondom de verbouwing en inrichting van ons nieuwe huis heb ik het Instagramaccount ‘Dit is Anne’s huis’ aangemaakt!

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Truusje - De Sandwichformule

  Wat leuk dat je op de Veluwe gaat wonen. Heerlijk hoor, zo dichtbij de bossen.

  29 maart 2020 at 9:29 am
  • Reply Anne

   Ja, heb er echt zin in! Lekker wat vaker de natuur in!

   30 maart 2020 at 11:49 am
 • Reply Darina

  Een geweldig huis hebben jullie gekocht. Prachtig die authentieke details. Gefeliciteerd!
  Darina onlangs geplaatst…10 gelukkige momenten #3My Profile

  30 maart 2020 at 6:32 am
  • Reply Anne

   Dank je wel, ben er ook erg blij mee! Het is nog wel even een tijdje klussen maar dan moet het wel erg mooi worden. 🙂

   30 maart 2020 at 11:49 am
 • Reply ivonne calis

  O wat ben ik stiekem jaloers op jullie. Ik woonde jaren in de buurt van Arnhem maar verhuisde naar Brabant voor de liefde. Ook prima hoor, maar ik mis Gelderland en mijn man wil liever niet weg uit Brabant. Vaak genoeg naar huizen gekeken maar daar kwam het toch elke keer op neer… Geniet ervan! Als het af is wordt het prachtig!
  ivonne calis onlangs geplaatst…Wandelen in de Brabantse Kempen; de Trage Tocht NeterselMy Profile

  30 maart 2020 at 10:54 am
  • Reply Anne

   Ah, Brabant is toch ook wel heel mooi? Maar Arnhem is inderdaad ook prachtig!
   Wie weet lukt het ooit om een mooi plekje in Gelderland te vinden. 😉

   30 maart 2020 at 11:50 am
 • Reply Audrey

  Waaauw wat een huis! Echt te gek!
  Audrey onlangs geplaatst…16x bakken zonder bloem: lekkere baksels zonder meelMy Profile

  30 maart 2020 at 3:07 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! Zijn er erg blij mee maar er moet nog wel even geklust worden voor het bewoonbaar is! 🙂

   30 maart 2020 at 3:21 pm
 • Reply Mevrouw Marloes

  Lijkt me heerlijk om zo dichtbij de bossen te wonen! En wat een prachtig huis, zeg. Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie het gaan opknappen. Hopelijk bewaren jullie wel wat van die authentieke details 😊

  1 april 2020 at 7:37 am
  • Reply Anne

   Ja, ik verheug mij er enorm op om dichtbij het bos te wonen, lekker vaak de natuur in!

   1 april 2020 at 2:20 pm
 • Reply Linda

  Gefeliciteerd! Wat een prachtig huis heb je gekocht en wat een geweldige ligging. Wij hebben ook net een huis gekocht, maar hoeven er weinig aan te doen. Ergens ook juist wel leuk om veel op te knappen en het 100% eigen te maken. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat

  13 april 2020 at 8:07 pm
 • Reply Kelly

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Wat een plaatje en de ligging is natuurlijk geweldig. Zelf zou ik nooit meer voor een bouwval kiezen want ik heb dat namelijk 10 jaar geleden gedaan, haha. Been there…done that 😉

  17 april 2020 at 4:22 pm
  • Reply Anne

   Haha, kan me voorstellen dat je na één keer wel klaar bent met een klushuis! Ik heb er nu nog heel veel zin in maar grote kans dat het enorm tegenvalt. Zolang we het eindresultaat maar in het oog houden komt het hopelijk goed!

   18 april 2020 at 5:27 pm
 • Reply Yvonne

  Ik zei het al eerder, maar wat een geweldig huis! Ik snap dat je er verliefd op bent geworden. Inderdaad ziet ‘t eruit alsof er nog wel flink wat moet gebeuren, maar als het klaar is heb je dan ook echt een droomhuis. Veel voorpret gewenst alvast!

  2 mei 2020 at 10:05 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge