Follow me:

De Reistag: Een heleboel vragen over reizen!

Hoewel ik eigenlijk niet zo van de tags ben, vond ik deze tag, die ik bij Kelly van Dutchieontheroad tegenkwam zó leuk, dat ik niet kon wachten om hem ook in te vullen! Dus bij wijze van uitzondering: de Reistag!

Omdat deze reistag ook op veel andere blogs geplaatst is, is het ontzettend leuk om te zien hoe iedereen zo zijn/haar voorkeuren en interesses heeft. Dit is mijn lijst!

Welke landen heb je bezocht?

België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Engeland (en Schotland), Ierland, Zweden, Noorwegen, Polen, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Turkije, Egypte, Zuid-Afrika, Swaziland en de USA. En tellen Monaco en Vaticaanstad ook mee?

Cima della Trosa
Op de top van de Cima della Trosa, bij Locarno (Zwitserland)

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Ierland! Ik ben zo verknocht aan dit land dat mijn eerste reisblog (www.ditisierland.nl) helemaal over Ierland gaat. Pas na een paar maanden bloggen over Ierland, besloot ik dat ik het ook wel leuk vond om over de rest van de wereld te bloggen en begon ik met Ditisanne.nl.

Helaas ben ik al een jaar of twee niet meer in Ierland geweest, maar het kriebelt al wel weer!

Reistag Ierland
De prachtige ruige kust van Ierland!

Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Ik denk de Drakensbergen in Zuid-Afrika. Hoewel het Krugerpark een enorme belevenis was, vond ik de Drakensbergen echt magisch mooi. We verbleven in een waanzinnig toffe lodge in de bergen, dus werden wakker met uitzicht op de prachtige bergtoppen, terwijl de apen rondscharrelden in de buurt.

Drakensbergen Reistag
Onze prachtige lodge in de Drakensbergen

Wat is je favoriete citytripbestemming?

Lastige keuze! Ik twijfel heel erg tussen Rome en New York. New York is een bizarre belevenis, een hele leuke stad waar ongelofelijk veel te doen is. Je hebt steeds het idee dat je op een filmset loopt en er hangt zo’n toffe sfeer!

Rome is vooral heel erg mooi, alsof je in een groot openluchtmuseum loopt. Gelet op het heerlijke klimaat, het lekkere Italiaanse eten en het strand vlakbij, denk ik dat ik toch voor Rome ga!

Noem je mooiste reismoment

Ik denk dan aan onze eerste avondsafari in het Krugerpark, toen we net na de zonsondergang met een wijntje in onze hand naast de jeep om ons heen keken of er niet toevallig een leeuw voorbij liep!

2017 Krugerpark
Een leeuwenwelp in het Krugerpark

Wat is je minst leuke reiservaring?

Om eerlijk te zijn heb ik maar heel weinig negatieve reiservaringen. In Swaziland heb ik een dag last van mijn maag gehad en heel vroeger in Egypte ook een keer een dag, nadat we iets verkeerd gegeten hebben.

Maar verder is eigenlijk het enige dat ik kan bedenken, onze eerste vakantiedag in Ierland, in juni 2015. We zouden twee weken door Ierland reizen en op de eerste dag kwam de regen echt met bakken uit de lucht. Ik weet nog dat we snel vanuit de auto naar een kasteelruïne zijn gerend, twee minuten hebben gekeken en terug zijn gerend, en we waren tot op het bot doorweekt. Ik weet nog goed dat ik op dat moment echt dacht: “Waarom zijn we in vredesnaam naar Ierland gegaan en niet naar een warm, zonnig land?”. Gelukkig was dat de enige dag regen die we die vakantie gehad hebben en liepen we later tijdens de reis in een korte broek en een hemdje, omdat het zo lekker zonnig en warm was!

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Italië! Tijdens onze vakantie in de Chiantistreek zijn we naar de beste restaurants in de regio geweest en hebben echt onvoorstelbaar lekker gegeten. Natuurlijk ook met een goede lokale wijn er bij. Ik vind persoonlijk het Italiaanse eten een van de redenen om weer naar Toscane terug te gaan!  

Chianti
De prachtige omgeving van de Chianti-streek!

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Oeps, ik houd wel van wat vrijheid tijdens het reizen, maar op de een of andere manier loopt het elke keer zo dat we alles al geboekt hebben voordat we gaan.

En voordat we gaan bestudeer ik ook eindeloos Google Maps en Streetview. Zo kan ik in Ierland ongeveer zonder wegenkaart reizen omdat ik alle routes al in mijn hoofd heb zitten. Fietstochten kunnen we bijna zonder kaart maken want ik heb wat plattegronden betreft een redelijk fotografisch geheugen.

Dus ja, guilty: ik ben tegen wil en dank echt een planner!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Er was een tijd dat ik absoluut voor het skiën zou gaan, maar dat is de afgelopen jaren wel veranderd. Hoe tof ik skiën ook vind, als ik nu mag kiezen ga ik toch voor de zon. Wel moet het een rondreis in een zonnig land zijn en geen strandvakantie…een week bakken op het strand is niet echt meer mijn ding!

Ski Arlberg Reistag
Hoe leuk ik skien ook vind, mijn zomervakantie gaat tegenwoordig voor!

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

Het liefst ga ik steeds terug naar eerdere bestemmingen. Als ik het ergens ontzettend mooi vind, wil ik heel graag nog eens terug. Zo ben ik al zo’n tien keer in Londen geweest en vijf of zes keer in Rome.

Maar gelukkig voel ik dankzij mijn blog meer en meer een drang om nieuwe bestemmingen te ontdekken, dus dat helpt nu om steeds voor nieuwe locaties te kiezen.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandvakantieganger, ontdekker en/of luxepaard?

Van alles wat. Ik kan enorm genieten van de luxe hotels en lodges die we in Zuid-Afrika hadden. Maar in Argentinie en Chili slapen we juist in wat meer basic accommodaties. Wel vind ik het belangrijk dat ik na een actieve dag ook even kan ontspannen bij een zwembad of in een mooie tuin, dus daar hebben we bij het boeken wel op gelet. Een echte strandvakantie heb ik al tien jaar niet meer gedaan!

Argentinie
Tijdens onze komende reis door Argentinië en Chili verblijven we meer in basic accommodaties.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Het liefst een rondreis en dan heel afwisselend. Zo was vorig jaar onze roadtrip door Oost-Europa precies wat ik zocht: we verbleven steeds drie of vier nachten op een plek en deden hele afwisselende dingen. Er zaten leuke steden bij, zoals Krakau en Dresden. We maakten mooie wandelingen in Slowakije en bezochten culturele hotspots in het oosten van Tsjechië. En we sloten de reis mooi af met een paar dagen ontspannen in het luxe kuuroord Mariënbad.

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Rome! Ik verblijf in Rome altijd op een camping iets buiten de stad. De camping is ontzettend mooi, met prachtige zwembaden en luxe ligstoelen erbij. Met een half uurtje ben je in de stad, dus in de ochtenden kan ik erg genieten van het slenteren door Rome. Omdat ik er al zo vaak geweest ben, hoef ik niet meer per se alle highlights te zien en kan ik vooral genieten van terrasjes pakken en doelloos door de stad zwerven. Als het te warm wordt in de stad, reis ik terug naar de camping voor een paar uur ontspanning aan het zwembad. En ’s avonds ga ik weer naar de stad om op een leuk terrasje te dineren. Ideaal!

Rome Ditisanne
Altijd weer genieten om in Rome te zijn!

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Met het vliegtuig. Vroeger gingen we altijd met de auto op vakantie. Mijn moeder heeft enorm hoogtevrees dus vliegen zat er bij ons echt niet in. Daarom voelt vliegen voor mij (zelfs na de tientallen vluchten die ik inmiddels al gemaakt heb!) nog steeds een beetje speciaal en zorgt het direct voor een enorm vakantiegevoel!

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Zwemspullen: ik houd echt enorm van zwemmen en al helemaal tijdens mijn vakantie. Dus tenzij we naar een of andere winterse bestemming gaan, gaat er altijd wel een bikini of badpak mee.
Fotocamera: Niet op pad zonder camera natuurlijk! En afhankelijk van de bestemming gaat er ook nog een extra lens mee!
Headphone: Op mijn telefoon heb ik al mijn favoriete muzieknummers staan. Sinds ik voor kerst een supermooie Bose headphone van Jeroen heb gehad, gaat die dus ook altijd mee. Ideaal om even mee te ontspannen.

Ballito Rock Reistag
Als het even kan probeer ik tijdens mijn vakantie een duik in het water te nemen!

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Tijdens het reizen ben ik heel makkelijk qua make-up. Ik wil wel het liefst mijn eigen dagcrème mee, maar gelukkig is die in veel landen ook (goedkoper) te koop dus ik koop hem ook vaak ter plekke.

Wat is je ‘no-fail outfit’ voor onderweg?

Makkelijke kleding en sneakers of zelfs lekker mijn hardloopschoenen aan. En tegenwoordig loop ik tijdens het reizen steeds vaker in een sporttight, gewoon omdat het zo lekker zit.

Ken je je paspoortnummer uit je hoofd?

Uhm nee. Mijn creditcardnummer wel, telt dat ook?!

Krugerpark
Zonsondergang in Zuid-Afrika

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Jeroen natuurlijk! En als ik alleen moet gaan, mijn telefoon met toebehoren (lees: headphone 😊) want daar kan ik stapels boeken op lezen dankzij de app Aldiko en natuurlijk muziek luisteren. O ja, en een enorme powerbank zou dan ook wel handig zijn!

Met wie ga je meestal op reis?

Meestal met Jeroen. Vorig jaar ben ik voor het eerst sinds heel lang solo op reis gegaan, een weekend naar Barcelona. Hoewel dat ook leuk was, is het samen toch gezelliger!
Ook ga ik elk jaar met mijn vriendinnengroep op reis. Afgelopen jaar gingen we naar Dubrovnik en Mostar en komende november naar New York!

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Krakau. Een fantastische mix van hippe restaurants, een oude joodse wijk met fraaie streetart en prachtige oude gebouwen en paleizen. Er hangt in Krakau een hele fijne vibe, de accommodaties en het eten zijn betaalbaar en het is echt een van de leukste steden die ik ooit bezocht heb.

Krakau Oost-Europa hotels
Krakau is een fantastische stad om te bezoeken!

Wat is je favoriete reisquote?

Uiteraard de slogan van mijn blog: “Let’s go somewhere!” En natuurlijk de quote die ook op mijn blog staat: ‘Always make time for the things that make you happy to be alive’.

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

In juni gaan we een lang weekend naar Luxemburg. We nemen de racefietsen mee en hebben een heerlijk wellness-hotel dus het wordt ongetwijfeld heel leuk!
In oktober gaan Jeroen en ik naar Argentinië en Chili (en nog een dagje Brazilië), waar ik echt enorm naar uitkijk!
En in november met vriendinnen naar New York, dus ik heb dit jaar niets te klagen!

New York Reistag
In 2016 ging ik met Jeroen naar New York, komend najaar met vriendinnen!

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Tanzania, Vietnam, Tibet, West-Amerika en Canada. Ongeveer in deze volgorde… 😊

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Ik vond Slowakije een verrassend mooie bestemming: prachtige natuur en nog behoorlijk authentiek. Hier wil ik dus graag nog eens wat langer naar toe.
Ook Zuid-Afrika vond ik fantastisch, hoewel ik een volgende keer misschien liever voor Namibië en Botswana zou kiezen. Hoewel die Drakensbergen toch ook wel supermooi zijn om nogmaals te bezoeken!

Drakensbergen Reistag
De imposante Drakensbergen

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik heb niet zo gek veel met Azië. China en Japan trekken mij totaal niet en naar Thailand zou ik alleen willen voor het eten. 😊 Ook het Midden-Oosten staat niet bijster hoog op mijn lijst, afgezien van Israël en Jordanië.  

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Met Jeroen natuurlijk! We hebben veel dezelfde interesses en voorkeuren wat reizen betreft dus dat is heel relaxt. We vinden dezelfde dingen leuk, houden van wat actievere vakanties. Het enige is dat ik hem niet blij maak met een hele dag aan een zwembad of strand liggen dus daar moeten af en toe wat compromissen gesloten worden! 😊

Jeroen reistag
Het liefst reis ik met Jeroen samen!

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Ik denk dat ik weer voor het Afrikaanse continent zou kiezen, maar dan voor een hele toffe safarireis door Tanzania. Het is relatief duur om naar Tanzania te gaan (in verhouding met Zuid-Afrika) dus als geld toch geen rol speelt, maak ik daar graag gebruik van. Een mooie tented lodge in een reservaat, het liefst tijdens de Grote Trek: dat staat toch wel heel hoog op mijn lijstje!

Panoramaroute augustus Zuid-Afrika
Als ik mocht kiezen, zou ik opnieuw voor het Afrikaanse continent kiezen!
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Darina

  Een hele leuke tag om te lezen. Mooie landen heb je al bezocht en staan er op je wensenlijstje.
  Darina onlangs geplaatst…Fotodagboek maart 2019My Profile

  1 april 2019 at 4:58 pm
 • Reply Janet

  Jaa deze tag is zo leuk! Leuk om je antwoorden te lezen. Afrika is voor mij nog onbekend, maar het trekt me enorm aan! Ik ben juist wel een groot fan van Azië vanwege de enorme diversiteit.

  7 april 2019 at 9:47 pm
  • Reply Anne

   Ja, Azië is een hele populaire bestemming dus het zal er ongetwijfeld heel mooi en bijzonder zijn. Ik zal er ook vast nog wel een keertje komen! 🙂

   8 april 2019 at 4:55 pm
 • Reply Linda

  Deze tag is heel leuk om te lezen. Wat tof dat je al zo vaak in Rome en Londen bent geweest, Londen is echt mijn favoriete stad en Rome is ook zo leuk en mooi. Dat van Azië herken ik deels, wij zijn nu een paar keer geweest, maar vinden het eigenlijk niet zo geweldig. Alleen China vonden wij echt super en Bali vonden wij leuker dan verwacht. Het midden oosten en Centraal Azië spreekt mij wel aan, maar Zuid-Oost Azië heb ik wel een beetje gehad haha. Ik wist ook niet dat je een complete blog over Ierland hebt, leuk 🙂 Ga zeker eens kijken, Ierland staat hoog op mijn lijstje
  Linda onlangs geplaatst…Terugblik: 6 maanden op wereldreis!My Profile

  8 april 2019 at 12:27 pm
  • Reply Anne

   Haha, Bali lijkt mij echt een vreselijke bestemming met veel te veel Nederlanders, maar het zal ongetwijfeld ook wel mooi kunnen zijn. Het staat bij ons allebei gelukkig totaal niet op onze wishlist dus ik weet niet of wij ons ooit nog eens door laten verrassen.
   En ja, Ierland is echt de moeite waard!

   8 april 2019 at 4:57 pm
 • Reply Manon Ruitenberg

  Leuk om je tag te lezen! Ik heb hem ook ingevuld, het riep gelijk weer herinneringen op! Rome ben ik nog nooit naar toe geweest dus dat wil ik zeker nog een keer doen! Azie kan leuk zijn hoor, ook als je wat anders zoekt dan de bekende plekken. Het is wel idd zo dat het een whalhalla is voor backpackers.

  9 april 2019 at 10:41 am
 • Reply Kelly

  Wat leuk dat je de tag hebt overgenomen! Leuk om te lezen 🙂 Wat een prachtige accommodatie hadden jullie in Drakensbergen zeg. Is ook één van mijn vele favorieten…wat een prachtige omgeving daar.

  11 april 2019 at 8:10 pm
  • Reply Anne

   Haha, bedankt dat ik hem mocht ‘lenen’! De Drakensbergen vond ik echt zo mooi, wil heel graag nog eens terug!

   7 mei 2019 at 10:55 pm
 • Reply Marcella

  Leuk om je beter te leren kennen! Supertof dat je met vriendinnen naar NY gaat, en fietsen in Limburg is ook erg leuk. Je maakt me nieuwsgierig naar (het zuiden van) Afrika, daar wil ik zeker meer van zien. Ook ik ben niet zo Azië-minded 😉
  Marcella onlangs geplaatst…La Roche en Ardenne, het actieve hart van de ArdennenMy Profile

  7 mei 2019 at 7:38 pm
  • Reply Anne

   Afrika vond ik echt geweldig! Zo’n compleet ander land, heel bijzonder. NY is ook supertof!

   7 mei 2019 at 10:54 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge