Follow me:

Capture the Color-tag: Reisfoto’s met een kleurtje!

Op het leuke reisblog van Marcella Molenaar (en inmiddels ook al op andere reisblogs) kwam ik de tag Capture the Color tegen. Eigenlijk doe ik maar zelden aan tags (behalve dan de 52 blog challenge waar ik aan mee doe), maar deze is te leuk om te laten lopen. Het was even spitten door mijn vakantiefoto’s maar hier zijn ze dan! 

Rood Frankrijk

Rood

Deze schitterende rode bloemen vind je volop in het Franse toeristenstadje Castellane. Strategisch gelegen aan de beroemde Gorges du Verdon, komen er jaarlijks heel wat toeristen door Castellane rijden en treffen daar deze fleurige bloemen aan op de brug over de Verdon. Bovenop de rots, die je linksboven omhoog ziet rijzen, staat een oud kerkje. De wandeling er naar toe is behoorlijk inspannend maar het uitzicht is fenomenaal! Je kunt ontzettend ver kijken en ziet de Verdon door het dal slingeren.
Ondanks alle toeristen is Castellane een erg leuk stadje; je kunt hier ‘s avonds heerlijk op één van de vele terrassen eten of langs de gezellige winkeltjes slenteren.

Blauw Schotland

Blauw

Deze foto is genomen in Schotland, tijdens een fantastische boottrip naar Loch Coruisk, bij het eiland Skye. Dit schitterende meer is enkel per boot te bereiken (tenzij je een echte klimgeit bent en de tocht door de puntige Cuillins waagt!) en we hadden er die dag gelukkig heerlijk zonnig weer bij! Het meer zelf is vanaf de aanlegsteiger nog een minuutje of vijf lopen en is zeker de moeite waard!

Zoals je ziet levert alleen al de tocht er naar toe prachtige beelden op en we hebben die dag zelfs nog veel zeehonden gespot!

Groen Florence

Groen

Bij ‘groen’ koos ik voor deze foto, waar het groene water van de rivier Arno goed zichtbaar is. Deze rivier loopt door Toscane en deelt onder andere de stad Florence in tweeën. De Ponto Vecchio, die je hier op de foto ziet, is een oude, middeleeuwse brug, waar je heel veel winkeltjes (vooral juweliers) vindt. Boven vind je nog een doorgang, waar vroeger de adel gebruik van maakte, zodat zij zich niet met het gepeupel hoefden te vermengen!
Een tip: als je een lekker, Italiaans ijsje wilt eten, loop dan liever even een stukje weg bij de brug. Ooit was mijn broer hier zo’n € 60,00 kwijt voor zes ijsjes!! De Italiaanse commercie op z’n best!

In juni ga ik met Jeroen weer naar Toscane; ons tweede B&B bevindt zich in de Chiantistreek, net onder Florence, dus we zullen ongetwijfeld deze stad nog wel een keer bezoeken!

Geel_Ierland

Geel

Dit creatieve verkeersbord kwamen we tegen in Ierland, tijdens het wandelen van de Sky Road. Dit is een klein schiereilandje in het graafschap Connemara, aan de ruige westkust van Ierland. Deze route is natuurlijk prachtig om per auto te doen, maar omdat wij ons met openbaar vervoer moesten redden, kozen we voor een lange wandeling naar het einde van het schiereiland. En daar troffen we dit bord aan, Ierse humor ten top!

Wit Rome

Wit

Natuurlijk had ik bij ‘wit’ voor een wintersportfoto kunnen kiezen, die heb ik in overvloed! Maar waarom niet eens iets heel anders? Tussen mijn foto’s van Rome 2014 vond ik deze foto van ‘De Stervende Galliër’. Dit beeld staat in één van de Capitolijnse musea en staat bij mij onbetwist op nummer 1! Ik vind het zó knap gemaakt, de hele uitdrukking van deze stervende man is zó levensecht in beeld gebracht! Ondanks de hitte (het ging al snel richting de 30-35 graden) heb ik hier toch een hele tijd staan kijken, prachtig! Overigens is het hele museum wel een bezoek waard, zoveel mooie kunst verzameld. Wist je dat je vanuit dit museum het allerbeste zicht hebt op het Forum Romanum?

Capture the Color

Dit was mijn Capture the Color-tag, dus dankzij Marcella! Wil je ook meedoen met deze tag? Vergeet dan niet om Marcella in je blog te vermelden: ere wie ere toekomt!

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Marcella

  Wat onwijs leuk dat je ook je kleurrijke foto’s bij elkaar hebt gezocht! En wat een mooie verzameling! De Gorges du Verdon wil ik graag nog eens bezoeken. Wat een schattig stadje heb je op de foto gezet! En Florence staat ook erg hoog op mijn wishlist. De brug lijkt me erg bijzonder! Tot slot is dat verkeersbord natuurlijk hilarisch!

  28 april 2016 at 8:33 am
 • Reply Wanda

  Leuk dat je deze Tag ook hebt ingevuld! En ja, Castellane… erg toeristisch maar ook erg leuk. Moet je gewoon gezien hebben als je in die omgeving bent! En dat verkeersbord… echt humor joh! Dat beeld vind ik trouwens ook erg goed gekozen bij de kleur wit!

  28 april 2016 at 7:26 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge