Follow me:

Vakantie Toscane, mooie plannen en aftellen naar NYC!

Het is een heel bizar idee dat we nauwelijks anderhalve week geleden nog onder het genot van een overheerlijk diner een prachtige zonsondergang bewonderden! We zaten op een terras in de heuvels van de Chiantistreek, met uiteraard een uitstekende Chianti-wijn erbij, en zagen de zon steeds roder kleuren, tot hij achter de heuvels wegzakte. Wat een fijn einde van onze vakantie!

De volgende dag vertrokken we met 37 graden, om in een 17 graden koud Nederland aan te komen! Wat een overgang zeg! Gelukkig konden we terugkijken op een heerlijke vakantie, waarbij we veel gezien hebben maar ook genoeg rust genomen hebben.

vakantie

Anderhalve week geleden genoten we nog heerlijk op een Italiaans terrasje van de zonsondergang!

Een relaxte vakantie

Tijdens onze reis hebben we de Italiaanse stadjes Riomaggiore (CinqueTerre), Florence, Lucca, Siena, Montefioralle, Monteriggioni en Arezzo bezocht. De één nog mooier dan de ander, zeker met de heerlijke temperatuur er bij! De Chiantistreek is natuurlijk vooral bekend vanwege haar wijn en daar hebben we dan ook behoorlijk wat flesjes van op! Mijn ideale vakantiedag was: ‘s ochtends een mooi stadje bezoeken, lunchen met een ijsje of een bruschetta op een terrasje, ‘s middags zwemmen en dan ‘s avonds uitgebreid uit eten op een terras met zonsondergang!
Al met al was het een ontzettende relaxte, ontspannen vakantie, waardoor we heerlijk uitgerust zijn!

Riomaggiore, CinqueTerre

Riomaggiore, CinqueTerre

New York, New York!!

Jaja, de ene vakantie hebben we nog niet gehad of ik ben al aan het aftellen naar de volgende! Dat zal het reisbloggers-virus wel zijn! In het najaar gaan we namelijk naar New York!! Voor mij de eerste keer dat ik voet op Amerikaanse bodem zet dus ik heb er echt enorm veel zin in! We hebben een leuk hotelletje gevonden, vlakbij Manhattan, echt fantastisch leuk!

Een bezoek aan het Statue of Liberty staat bij mij behoorlijk hoog op mijn verlanglijstje, dus dat gaan we dit najaar natuurlijk realiseren!

b63b6ce92c8ae8a7ddb72d0b01129f81.jpg

Veel mooie plannen!

Na een heel druk en hectisch voorjaar was ik enorm toe aan vakantie, maar gaandeweg de dagen in Toscane vergleden, kreeg ik weer steeds meer zin om nieuwe dingen op te pakken! Zo ben ik de afgelopen weken begonnen met een cursus Frans via de geweldige app DuoLingo! Vanwege het miserabele bavo-schoolsysteem, waar ik in de jaren ’90 in belandde, werden de lessen Frans op mijn middelbare school geëlimineerd, zodat ik nooit Frans heb gehad op school. Toch wel jammer, dus met goede moed ben ik nu aan het Frans leren en het gaat heel goed! Volgens de app kan ik al 23% vloeiend Frans…. 🙂

vakantie

Verder ga ik in het najaar, als het tennisseizoen afgelopen is (en er dus een groot zwart gat valt, want we staan heel wat uren per week op de baan!) weer een studie volgen! Een opleiding HBO Social Media, ontzettend leuk! Het is alweer even geleden dat ik een opleiding of studie gevolgd heb, dus heb er echt veel zin in om dit te gaan doen. Het onderwerp Social Media vind ik ook boeiend: niet alleen om er zelf mee bezig te zijn maar ook om de strategie en de ontwikkelingen er van te volgen. Het gaat ongetwijfeld een leuke en leerzame studie worden!

Goede voornemens in de vakantie

Tja, tijdens de vakantie heb ik me ook voorgenomen om ná mijn vakantie wat rustiger aan te doen. De afgelopen maanden waren leuk maar erg druk, en zelfs een gezellig avondje samen op de bank moest zo ongeveer gepland worden. Maar we zijn inmiddels een week verder en ik merk dat ik bijna net zoveel aan het werk ben en afspraken in plan als vóór de vakantie! Niet alle goede voornemens gaan dus gelijk goed van start maar een stukje bewustwording is ook belangrijk, toch?! En gelukkig ben ik vooral druk met hele leuke dingen dus dat geeft ook veel energie!

Hebben jullie al bijna vakantie? 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Marcella

  Lekker enthousiaste update, fijn! Je vakantie klinkt heerlijk. Veel gezien & gedaan, maar ook relaxt dus. Top! Mooie plannen heb je ook weer. Om te leren én wat betreft New York. Gaaf!
  Marcella onlangs geplaatst…De 1.000 van 2016 – update #3My Profile

  5 juli 2016 at 11:14 am
 • Reply Leonieke

  Wij gaan ook naar NYC, maar pas in januari. Dus het duurt nog even. Maar ik ben ook al mega enthousiast 😀 Daarna vliegen we door naar Bonaire, lekker opwarmen enzo. En dat voornemen om rustig aan te doen na de vakantie… is zooo herkenbaar. Maar ook mij mislukt het meestal.

  6 juli 2016 at 11:34 am
  • Reply Anne

   Wat gaaf om NY te combineren met Bonaire!! Lekker vooruitzicht dus!

   6 juli 2016 at 11:36 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge