Follow me:
Avond4Daagse

De Avond4daagse – Home Edition: Wandel je mee?

Vanwege COVID-19 zijn ook dit jaar de vierdaagsen afgelast. Gelukkig is er een leuk alternatief: de ‘Avond4daagse – Home Edition’. Geen grote groepen en schoolklassen die door de bossen sjokken, maar juist lekker in alle rust wandelen. Hoewel ik een kleine dertig jaar geleden mijn laatste avondvierdaagse liep (nostalgie!), doe ik dit jaar weer mee want dit is een leuk initiatief! Wandel je ook mee?

Een van mijn mooiste jeugdherinneringen is toch wel de avondvierdaagse. Met schoolvriendinnen spraken we af (want onze school deed niet mee) en hoe trots waren we op de medaille!

Nu we weer op de Veluwe wonen lijkt het mij leuk om weer eens met een avondvierdaagse mee te doen. Maar vanwege COVID-19 zijn de vierdaagsen ook in 2021 afgelast. Maar gelukkig is er een alternatieve avondvierdaagse! De officiele organisatie achter de avondvierdaagse heeft de ‘Avond4daagse – Home Edition’ opgezet.

Avond4Daagse Home Edition

Alternatieve Avond4daagse: Home Edition: Hoe werkt het?

Je kunt je via hun website aanmelden en aangeven welke afstand je loopt (2,5 km, 5 km of 10 km). Vervolgens download je de app eRoutes en daar kun je inloggen met je account. Als je ingelogd bent met het mailadres waarop je je bij de Avond4daagse geregistreerd hebt, dan vind je in de app een button ‘Start jouw Avond4daagse’. Vanaf de plek waar je bent genereert de app een wandelroute van het gewenste aantal kilometers.

Je kunt er echter ook voor kiezen (wat wij ook doen) om zelf een route uit te zoeken. In de app klik je op ‘start zonder route’ en dan registreert de app je wandeling.

Je loopt vier avonden, maar het hoeft niet, zoals bij de ‘echte’ vierdaagse achter elkaar. Omdat ik met een vriendinnetje uit Zwolle wandel is het voor ons agendatechnisch handiger om twee weken achter elkaar twee dagen te lopen. Ideaal dat dit zo kan! Er kan gewandeld worden tussen 1 april en 30 juni en deelname kost € 6,50 per persoon.

Heb je vier avonden gewandeld, dan krijg je even later de medailles toegestuurd. Uiteraard doen we het daar allemaal voor! 🙂

Avond4Daagse Home Edition
Bekenroute bij Vaassen

Onze ervaring met de ‘Avond4daagse – Home Edition’

We hebben inmiddels twee keer gewandeld dus zijn al mooi halverwege de vierdaagse. We vinden het een heel tof initiatief en het is een mooie stok achter de deur om te wandelen.

Omdat in eerste instantie de app bij mij geen gps registreerde (en dus geen route kon creëren) zochten we op de eerste dag zelf een route uit. Bij het startpunt probeerde ik het nog eens en toen deed hij het wel. Ik kon daar kiezen uit drie verschillende wandelroutes van 10 kilometer. Het wandelen via de app is dus ongetwijfeld ook heel leuk.

Echter, in de omgeving van Apeldoorn zijn er zoveel toffe wandelroutes die ik eens wil proberen dat we eigenlijk nog te kort komen aan vier avonden! Wij zoeken dus zelf een route op internet, maar je kunt je ook door de app laten verrassen met een mooie wandelroute.

Avond4Daagse

Wandelroutes

De ‘Bekenroute‘ die we dinsdag liepen vonden we op de website van VisitVeluwe. De route begint bij Kasteel Cannenburgh en bracht ons naar de bossen van Gortel en Niersen: een schitterende omgeving! Hoewel een groot deel van de route door het bos ging, was het toch een afwisselende route. De wandeling was 11,5 km dus we hebben ons goed uitgesloofd!

Bekenroute Veluwe Vaassen

Woensdagavond hebben we gekozen voor het klompenpad Loenense Enkenpad. Deze route loopt helemaal om het dorp Loenen heen. Je wandelt door een glooiend landschap met oude ‘enken’ (akkers die vroeger omsloten waren door een wildwal). Op een gegeven moment konden we zelfs de kerktoren van Zutphen zien liggen! Het is een hele mooie route die goed gemarkeerd is.

Loenense Enkenpad Klompenpad
Zie je de kerktoren van Zutphen in de verte?

Ben jij op zoek naar mooie routes voor de Avond4Daagse – Home Edition? In Gelderland en Utrecht kun je heel veel toffe Klompenpaden lopen, zoals mijn favoriet: het Dorenweertsepad. Ook het IVN heeft hele mooie routes, vaak met veel uitleg over de flora en fauna die je onderweg tegenkomt.

Heb ik jou al enthousiast gemaakt voor de Avond4Daagse – Home Edition?

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge