Follow me:
E-chopper huren Apeldoorn Veluwe

Tour met een e-chopper door de prachtige omgeving van Apeldoorn!

Op zoek naar een leuk uitje om de prachtige natuur van de Veluwe te verkennen? Dan is een e-chopper echt een aanrader! Lang niet zo vermoeiend als fietsen en je kunt er wel een grote afstand mee afleggen en dus veel moois zien onderweg! Wij maakten op uitnodiging van Rayci.nl een tocht door de prachtige omgeving van Apeldoorn en genoten enorm van deze rit!

De weersvoorspellingen leken nog even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk rijden we toch met een waterig zonnetje weg bij Rayci. Voor mij de tweede keer op een e-chopper, voor mijn zus de eerste keer. Gelukkig legde de medewerker rustig uit hoe het allemaal werkte en ligt de e-chopperverhuur aan een rustige weg zodat we op laag tempo even konden wennen aan deze brede-banden-scooter.

E-chopper huren Apeldoorn Veluwe
Met mijn zus een e-chopper huren in Apeldoorn!

Met de e-chopper naar Hoog Soeren

Vanaf Rayci ben je in een mum van tijd de stad uit, dus dat is zeker in het begin heel fijn. Eigenlijk draaien we aan het einde van de Henri Dunantlaan al direct het fietspad op dat ons langs de Apenheul richting Hoog Soeren brengt. Het fietspad slingert tussen de bomen door en ik herinner me hoe pittig dit stukje op de fiets is: met een e-chopper gaat het een stuk makkelijker! In het prachtige dorpje Hoog Soeren maken we even een korte tussenstop bij de oude kapel, die prachtig aan de rand van het dorp ligt.

E-chopper huren Apeldoorn Veluwe
Hoog Soeren

Vanaf daar krijgen we een schitterend stukje natuur! De Pomphulweg leidt van Hoog Soeren over de Asselsche Heide naar Halte Assel. Halverwege is er een prachtig uitzichtpunt waar we natuurlijk even een tussenstop maken voor een fotomomentje en om van het uitzicht over de heide te genieten.

Halte Assel is een voormalige treinhalte waar de koninklijke familie vroeger vanaf Paleis Het Loo opstapte. Tegenwoordig is er een grappig eettentje waar je leuk kunt eten. Wij steken bij Halte Assel het spoor over en slaan direct rechtsaf, richting Radio Kootwijk.

Kroondomein Het Loo
Herten op de Asselsche Heide

Radio Kootwijk en Hoog Buurlo

Halverwege dit prachtige fietspad stoppen we weer even om de bloeiende krentenbomen te fotograferen. Wat is het hier mooi! De route is heel afwisselend, eerst rijden we langs de Asselsche Heide, daarna duiken we het bos weer in. Als we bij de Hoog Buurlose Heide uit het bos komen, zien we verderop het indrukwekkende zendgebouw van Radio Kootwijk al liggen. Een bizarre verschijning; deze ‘kathedraal’ midden op de heide!

E-chopper huren Apeldoorn Veluwe
Radio Kootwijk

Uiteraard draaien we even een rondje over de binnenplaats, en tuffen daarna weer door richting de schaapskooi van Hoog Buurlo. Ook al zo’n idyllisch plekje in de omgeving van Apeldoorn. Alleen het fietspad er naartoe is al prachtig, tussen de hoge beukenbomen door. Helaas staan ze nog net niet in bloei maar in de zomermaanden is het hier nog veel mooier.

E-chopper huren Apeldoorn Veluwe
Bij Radio Kootwijk

Lunchen bij Bospaviljoen ‘t Leesten

Vanaf de schaapskooi nemen we het fantastisch mooie fietspad dat helemaal naar Hoenderloo leidt. Ik fiets hier regelmatig met de racefiets en elke keer geniet ik weer intens van deze mooie route. Vanaf de schaapskooi ga je een klein stukje door het bos en dan doemt ineens de uitgestrekte heide op. Het fietspad leidt dwars over de heide, waar je het opgewonden gefluit van de veldleeuweriken hoort. Zo mooi!

Even later passeren we een kleine zandverstuiving en daarna rijden we weer kilometers door het bos. Bij Hoenderloo komen we op de N304 uit, die we een stukje volgen richting Apeldoorn. Net voor Ugchelen komen we bij Bospaviljoen ‘t Leesten, wat een erg leuke plek is voor een lunch. We eten hier een broodje en tuffen dan het laatste stukje terug naar Apeldoorn.

E-chopper huren Apeldoorn Veluwe

Een e-chopper huren in Apeldoorn: praktische tips

Ik kan niet anders dan met stip Rayci aanbevelen. Inmiddels heb ik al twee keer met hun e-choppers gereden en beide keren was ik meer dan tevreden met de prettige service en de goede kwaliteit e-chopper. Vooral hun locatie is erg fijn omdat je in een mum van tijd uit de drukte van Apeldoorn bent. Bovendien zitten zij aan de westkant van Apeldoorn waar je de mooiste natuur vindt.

Hoog Soerense Heide
Aan de westkant van Apeldoorn vind je de mooiste natuur.

Een paar praktische tips:

 • De eerste keer boekte ik een rit van 2 uur, de tweede keer een rit van 3 uur. Dat laatste kan ik echt aanraden omdat je dan tijd hebt om tussendoor ergens te stoppen.
 • Ben je niet zo bekend in de omgeving, dan heeft Rayci routekaarten voor je die je mee kunt nemen. Je vindt hun diverse routes op deze pagina. Ook kun je routes inscannen met je telefoon zodat ze direct in Google Maps komen te staan.
 • Kleed je warm aan, ook als het zonnig zomerweer is. De e-chopper rijdt zo’n 30 km per uur dus door de rijwind én omdat je stil zit, kan het best fris zijn.
 • Je mag alleen op een e-chopper rijden als je een rijbewijs AM (brommer) of B hebt. Hier wordt door Rayci (terecht) ook op gecontroleerd dus vergeet niet om je rijbewijs mee te nemen.
 • Kinderen kunnen ook achterop op de e-chopper. Twee volwassenen is niet mogelijk.
 • Bij het ophalen betaal je een borg van € 100,- per e-chopper. Deze krijg je echter direct na het (in goede staat) terugbrengen weer op je rekening gestort.
 • Op de e-chopper draag je een helm; deze krijg je ook bij Rayci.
 • Blijf tijdens het rijden op de fietspaden; je loopt het risico op een boete als je het fietspad negeert en op de weg rijdt.
E-chopper huren Apeldoorn Veluwe

Over Rayci

Rayci is een bedrijf dat in Apeldoorn gevestigd is aan de Henri Dunantlaan. Ideaal, want vanaf daar ben je in een mum van tijd de stad uit.

Zij zijn gespecialiseerd in elektrische scooters en ik heb echt een tijdje in hun showroom staan kwijlen bij alle toffe e-scooters die er staan. Wat een geweldige vervoersmiddelen zijn het! Je kunt bij Rayci terecht voor de elektrische scooter zelf, maar ook voor onderdelen, accessoires en onderhoud.

Waarom een e-chopper rit over de Veluwe zo leuk is

Zoals je uit bovenstaand verhaal wel begrijpt, ben ik erg enthousiast over het maken van een e-chopper rit over de Veluwe. Hoewel ik het ook heerlijk vind om met de racefiets deze route te rijden, is het soms ook wel zo relaxt om lekker op een e-chopper door de prachtige natuur te tuffen. Je bent dan veel minder bezig met hartslag, ademhaling en snelheid, maar veel meer met de omgeving en hoe prachtig het om je heen is. Bovendien zijn deze scooters met megadikke banden gewoon hilarisch om te zien!

Vooral als je een slot van drie uur boekt heb je ook tussendoor nog tijd om ergens een tussenstop te maken, wat ook wel heel relaxt is. De e-chopper kan gewoon op slot dus ergens parkeren is makkelijk.

Het is een superleuk uitje om met vrienden of familie te doen en zeker een aanrader!

En het allerleukste is: ik mag jullie een kortingscode aanbieden voor de e-chopperhuur. Vermeld bij je reservering (tot 20 mei a.s.) ‘Ditisanne’ en je krijgt een leuke korting van 25%!

E-chopper huren Apeldoorn Veluwe

We maakten deze e-choppertour in Apeldoorn in samenwerking met Rayci.nl. Desondanks lees je in dit blogartikel mijn eerlijke mening over deze tour. Ook samenwerken met DitisAnne.nl? Klik dan hier.

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Gerdie

  Súperleuk artikel!
  Absolute aanrader!
  Kan niet wáchten om wéér een keer te gaan!

  Gr. Gerdie
  http://www.no34.nl

  28 april 2023 at 12:45 pm
 • Reply Heidi

  Wat leuk is dat.

  1 mei 2023 at 9:59 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge