Follow me:

Theetuin (H)eerlijk: Genieten op een bijzonder plekje!

Tijdens een ritje op de racefiets kwam ik per toeval langs Theetuin (H)eerlijk: een bijzonder mooi plekje! Het theehuis ligt bij de plek waar de Drecht, het Aarkanaal en de Amstel bij elkaar komen. ‘Meeting of the waters’, zouden ze in Ierland zeggen! Juist op die hoek vind je Theetuin (H)eerlijk.

Het is op een zonnige Paasdag dat we neerstrijken op het terras van de theetuin. Het is even zoeken naar een plekje, want de theetuin is een populaire stopplek voor veel fietsers. De tafels in de mooi aangelegde tuin zijn gereserveerd voor high-tea’ers. Wij zoeken dus een tafeltje op het terrasje uit.

Heerlijk De Kwakel
De tafels in de tuin zijn voor high tea’s gereserveerd.

Menukaart

In de menukaart is heel wat lekkers te vinden. Brownies, cheesecake en andere heerlijke zoetigheden. Ook kun je hier lunchen. En de naam van de theetuin zegt het al: alle producten zijn fair trade.

Tot mijn grote blijdschap ontdek ik dat hier bij (H)eerlijk de lekkere ‘french lemonade’ geschonken wordt, die ik in Ierland al zo vaak gedronken heb. In Nederland kon ik dit pastelroze drankje nooit op een menukaart ontdekken, tot vandaag dus!

Theetuin (H)eerlijk
Eindelijk! De roze ‘french lemonade’ die ik in Ierland dronk, kan ik nu ook in Nederland bestellen!

Een mooi detail uit de menukaart: je kunt een glas of karaf kraanwater bestellen. Hier betaal je wel een klein bedrag voor maar dit komt volledig ten goede aan een goed doel!

Ligging

De theetuin ligt echt prachtig! Aan de voorzijde is het sluisje over de Amstel, waar voetgangers en fietsers over kunnen steken naar het Nieuwveens Jaagpad. Aan de achterzijde kijk je vanuit de diepe tuin uit over de groene weilanden en over de Drecht.

Er ligt een mooie kas in de achtertuin; ik weet niet precies waar deze voor gebruikt wordt maar hij ziet er echt prachtig uit. De tuin zelf is ook al een pareltje: zeker in het voorjaar met alle fleurige bloesem die je hier ziet!

Theetuin (H)eerlijk kas
De kas achterin de tuin

Ook voor kinderen is de theetuin (H)eerlijk een ideale plek: er is een speelplaats en er zijn allerlei dieren, zoals kippen, geiten, konijnen en katten.

(H)eerlijk is zo’n fijn plekje dat ik mij direct voorneem om snel eens een high tea hier te plannen!

Theetuin (H)eerlijk

Theetuin (H)eerlijk – Praktisch

Let goed op: de theetuin is maar een paar dagen per week open! Van april tot september kun je hier van vrijdag tot zondag terecht, behalve tijdens het eerste weekend van de maand. Op de feestdagen in het seizoen is (H)eerlijk extra open.

Wil je hier een high tea houden? Reserveer dan wel een paar dagen van tevoren!

Er worden ook allerlei creatieve workshops gegeven dus leuk om je high tea te combineren met een middagje creatief aan de slag!

Het beste bereik je de theetuin per fiets: vanuit Bilderdam gaat er een heel smal fietspaadje naar de theetuin toe. Kom je vanuit De Kwakel of Nieuwveen, dan kun je het sluisje gebruiken. Je kunt ook met de auto komen: houd dan Nieuwveens Jaagpad 17 aan. Hier kun je langs de weg parkeren: als je tenminste geluk hebt dat er nog een plekje vrij is! Te voet steek je dan het sluisje over.

Theetuin (H)eerlijk

Theetuin (H)eerlijk, Jaagpad 33, De Kwakel.

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Darina

  Wat een ontzettend leuk en gezellig plekje!
  Darina onlangs geplaatst…Franse Riviera Stijl | ZomervibesMy Profile

  23 april 2019 at 10:57 am
 • Reply Mei Qi

  Dat ziet er heel leuk uit!
  Mei Qi onlangs geplaatst…heimwee naar chinaMy Profile

  23 april 2019 at 12:10 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge