Follow me:
Barcelona reisblogger

Een fietstour langs de highlights van Barcelona!

De leukste manier om in één middag de highlights van Barcelona te zien? Boek een fietstour! Je krijgt niet alleen in een paar uur tijd de bekende bezienswaardigheden te zien maar je krijgt ook nog eens uitleg èn tips voor de leukste restaurants en cafés. 

Op uitnodiging van Baja Bikes maakte ik onlangs een fietstour door Barcelona. Ik was net die ochtend in de Spaanse stad gearriveerd. Het was mijn eerste keer in Barcelona dus ik was heel benieuwd naar de bekende bezienswaardigheden.

We verzamelden om half 3 op een heel idyllisch pleintje, midden in het Barri Gòtic, het oude centrum van Barcelona. In totaal bestond de groep uit 14 deelnemers (allemaal Nederlanders) en onze Nederlandse gids Frank. We kregen een fiets toegewezen en daar gingen we!

Baja Bikes fietstour Barcelona

Startpunt van de fietstour is dit idyllische pleintje!

Langs alle highlights van Barcelona

De fietstour duurde maar liefst drie uur. Ik was even bang dat we drie uur lang bijna non-stop op de fiets zouden zitten. Met een temperatuur van ruim 30 graden en de brandende zon zou dat een aanslag op mijn gezondheid zijn! Gelukkig hoefden we steeds niet zo ver te fietsen. Bij elke bezienswaardigheid kregen we een uitgebreide uitleg, vaak in de schaduw!

Fietstour Barcelona Baja Bikes

Een van de eerste stops was op het mooie Placa Reial in Barri Gòtic

De tour was ook heel afwisselend. Het ene moment liepen we met de fiets aan de hand nog over de megadrukke Ramblas (niet mijn favoriete stukje Barcelona!), even later stonden we op een verstild binnenplaatsje bij een oud ziekenhuis in de wijk Raval.

Barcelona blijkt een ontzettend geschikte stad te zijn om te fietsen. Nagenoeg overal fietsten we via uitstekende fietspaden. Bij het oversteken blijft het natuurlijk opletten want het is en blijft een drukke en chaotische stad.

Barcelona fietstour Baja Bikes

Het is waanzinnig leuk om met een fiets door Barcelona te racen!

Onze Nederlandse gids

In één woord ‘geweldig’! Meestal krijg ik een beetje de kriebels van een ‘guided tour’. Het heeft bij mij een imago van een stoffige en saaie rondleiding vol feitjes en weetjes, die je twee minuten later alweer kwijt bent. Maar niets was minder waar bij deze fietstour!

Misschien heb ik gewoon heel erg geluk gehad, maar Frank was echt een fantastische gids! ‘Storytelling’ is een hip woord tegenwoordig, maar hij beheerst dat tot in zijn vingertoppen. In plaats van een opgedreund verhaal vertelde Frank de geschiedenis van de stad op zo’n leuke manier, dat je het een maand later nog steeds weet. Bovendien kreeg ik van hem De Gouden Tip voor de allermooiste rooftopbar van Barcelona! Sowieso kregen we enorm veel tips voor hippe cocktailbars en goede tapasrestaurants maar om niet het gras voor zijn voeten weg te maaien ga ik die hier natuurlijk niet herhalen! Ga gewoon met de tour mee voor deze ultieme insider-tips!

Dankzij de goede fotografieskills van Frank heb ik ook nog eens deze superleuke foto als aandenken!

Gericht plannen maken dankzij de fietstour

Voor mij was de fietstour ideaal omdat ik niet de behoefte had om vier dagen lang door de stad te rennen om maar alle highlights te zien. Na een drukke periode wilde ik ook wat relaxen in de stad èn ik had een hele ochtend zwemtraining voor mijn triathlon gepland. Er bleef dus niet zo gek veel tijd over voor sightseeing. Dankzij de fietstour kon ik daarna heel gericht plannen maken want ik wist nu precies wat ik de moeite waard vond om uitgebreider te bekijken.

Zo fietsten we door het prachtige Parc de la Ciutadella, wat ik direct al een heerlijk plekje in Barcelona vond. Twee dagen later ben ik teruggegaan naar het park, met mijn goede camera en een mooi boek. Eerst uitgebreid foto’s gemaakt en daarna lekker op een terrasje in de schaduw zitten lezen.

Parc de la Ciutadella Barcelona

Het prachtige Parc de la Ciutadella, mijn favoriete park in Barcelona!

Kortom, ik ben zó blij dat ik deze fietstour gemaakt heb want daardoor was mijn bezoek aan Barcelona echt een groot succes! En zeg nu zelf, hoe cool is het om gewoon met een fiets onder de Arc de Triomf te rijden, door het park en zo over de boulevard van Barcelona te crossen? Een fantastische ervaring!

Fietstour Barcelona highlights Baja Bikes

Hoe cool is het om over de brede boulevard van Barcelona te fietsen?

Wil je ook met Baja Bikes fietsen in Barcelona? Naast de fietstour langs de highlights van Barcelona hebben ze nog veel meer leuke fietstours. Bijvoorbeeld eentje langs de wijngaarden rondom Barcelona, inclusief wijnproeverij. Die bewaar ik voor de volgende keer!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Baja Bikes. Ik geef in deze review echter mijn eerlijke mening over de fietstour. Zou ik minder enthousiast zijn geweest, dan had ik dat zeker vermeld! Lees hier meer over een samenwerking met Ditisanne.nl.
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Darina

  Een leuke manier om Barcelona te ontdekken.Ik heb vorig jaar alles te voet gedaan in 4 dagen, dat dan weer wel. Mooie stad, wil best nog een keer terug.
  Darina onlangs geplaatst…Zo kom je erachter wat je woonstijl isMy Profile

  24 augustus 2018 at 3:14 pm
  • Reply Anne

   Ja, te voet is natuurlijk ook prima in Barcelona, zeker als je een paar dagen hebt. Maar ik werd echt positief verrast door deze fietstour! Het is inderdaad een hele toffe stad!

   26 augustus 2018 at 3:27 pm
 • Reply citytrip

  Wij hebben enkele jaren terug een fiets gehuurd in Barcelona. Vond het een vreemde manier van fietsen. Sommige wegen hadden een fietspad en andere dan weer niet.

  29 augustus 2018 at 5:07 pm
  • Reply Anne

   Oke! De route die wij namen ging grotendeels over prima fietspaden maar dat zal dan waarschijnlijk dankzij de gids zijn dat we een ideale route hadden!

   1 september 2018 at 1:07 pm
 • Reply Katrien

  Wij gaan elk jaar naar Barcelona. Fietsen is inderdaad een fantastische manier om de stad te leren kennen!

  1 september 2018 at 12:26 am
  • Reply Anne

   Ja vond ik ook! Is echt een aanrader!

   1 september 2018 at 1:06 pm
 • Reply Vincent

  Fietsen door barcelona is top! Helemaal met een gids van Baja Bikes. Ben echt fan. Al in Valencia, Palma, Sevilla, Rotterdam en Berlijn gefietst en je ziet zo veel meer van de stad! Binnenkort maar een tripje naar barcelona plannen dan!

  22 november 2018 at 11:31 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge