Follow me:
Camera

Welke gadgets gaan er mee op reis (en welke niet)?

Al snel komt onze eerste reis van deze zomer in aantocht. Dat betekent dat er weer bagagelijstjes gemaakt en koffers gepakt worden. Hoewel een vakantie een fijn moment is om even afstand te doen van alle technologie van thuis, gaan er toch altijd wel wat handige elektronische gadgets, zoals een iPhone of camera, mee op vakantie!

Het is best wel een confronterend lijstje, al deze techniek in mijn koffer. Waar is de tijd gebleven dat we tevreden waren met een boek en een gezelschapsspel? Maar als ik kritisch door mijn bagagelijst loop, wil ik deze gadgets toch wel heel graag mee op reis.

Mijn telefoon

Mijn telefoon is echt onmisbaar op reis. En dan niet alleen om te bellen, maar om nog veel meer redenen.

Ik luister al mijn muziek via mijn telefoon. Even een uurtje genieten van mijn favoriete nummers. Verder gebruik ik de app Aldiko, waarmee ik e-books op mijn telefoon kan lezen. Daardoor hoef ik geen speciale e-reader te hebben, hoewel je er wel tegen moet kunnen om boeken op je telefoon te lezen.

De camera van mobiele telefoons wordt gelukkig steeds beter, dus het komt ook wel vaak voor dat ik mijn camera in de tas laat zitten en snel even een fotootje met de camera op mijn telefoon schiet. Foto’s die ik tijdens het reizen ook weer met de Lightroom-app op mijn telefoon bewerk.

Andere dingen die ik tijdens het reizen met mijn telefoon doe, zijn het updaten van mijn social media-accounts, het sporadisch gebruiken van Google Maps en natuurlijk WhatsApp om het thuisfront op de hoogte te houden!

Momenteel heb ik de iPhone 7 maar eigenlijk zou ik graag de iPhone XR willen hebben. Deze telefoon heeft namelijk een prachtig groot scherm voor het bekijken en editen van foto’s. Toch mijn werkgever maar eens lief aankijken!

Deze foto op Tory Island (Ierland) maakte ik met mijn telefoon.

Polar M430

Twee jaar geleden schreef ik een artikel over mijn vorige sporthorloge, de Polar M400. Inmiddels is de M400 opgevolgd door de M430. Een ontzettend fijn sporthorloge met heel veel opties.

Het voordeel is dat de M430 een ingebouwde hartslagmeter heeft. Geen gedoe dus meer met een hartslagmeterband. Ook is de batterijcapaciteit veel groter. Ik ben ontzettend blij met het horloge en draag het altijd tijdens het sporten.

Op mijn iPhone heb ik een app die snel synchroniseert met de Polar M430, zodat ik mijn data makkelijk uit kan lezen. Na een rondje hardlopen kan ik in mijn app kijken hoe hard ik liep en of mijn conditie al verbeterd is.

Fotocamera

De fotocamera gaat altijd mee op reis! We hebben een prachtige Olympus E-M10 Mark III toestel, dat wel handzaam is maar toch van goede kwaliteit. Tijdens onze reis naar Zuid-Afrika hebben we veel gemak gehad van de zoomlens. De dieren, die we tijdens onze safari zagen, konden we nu moeiteloos fotograferen.

2017 Krugerpark
Dankzij onze goede cameralens maakten we deze toffe foto in Zuid-Afrika!

Ik neem mij vaak voor om vaker met de camera er op uit te trekken maar vaak komt er niet van. Maar een van de leukste dingen van het reizen vind ik het schieten van mooie plaatjes!

We hebben een geheugenkaartje met wifi, dus de gemaakte foto’s kunnen we in no-time naar onze telefoons kopiëren. Ideaal!

Bose over-ear koptelefoon

Met kerst verraste Jeroen mij met een waanzinnig mooie koptelefoon. De witte Bose SoundLink AroundEar heeft echt een supermooi geluid en is ook heel fijn in het gebruik. Zo kan ik er prima mee hardlopen en ook in het vliegtuig is het ideaal om zo je eigen muziek te luisteren.

De batterij van de SoundLink gaat heel lang mee en de bluetooth-verbinding met mijn iPhone is uitstekend.

Tablet

Van alle genoemde gadgets blijft de tablet het vaakst thuis. Ik gebruik hem niet zo vaak omdat ik heel veel op mijn iPhone doe. Alleen als ik tijdens een lange vlucht Netflix wil kijken, neem ik hem mee. En ook op mijn tablet staat de e-readerapp Aldiko.

Ik neem mij steeds voor om veel meer met de tablet te doen. Het editen van foto’s zou bijvoorbeeld veel makkelijker op het grote scherm van de tablet kunnen. Maar toch schrap ik de tablet heel makkelijk van mijn bagagelijstje als het nodig is!

gadgets tablet
Mijn tablet gebruik ik vaak als e-reader.

Powerbank

Met al deze apparatuur heb je heel wat stroom nodig! Het komt nog wel eens voor dat mijn telefoon of sporthorloge halverwege de dag leeg is. Dankzij een goede powerbank is dat tegenwoordig geen probleem meer. Mijn Polar M400 legde ik tijdens een skidag steevast tijdens de lunchpauze aan een powerbank, anders haalde hij het einde van de dag niet.

Ik heb een relatief kleine uitvoering van de bekende XStorm powerbanks, maar ik merk dat hij de laatste tijd steeds sneller leeg is. Hoog tijd voor een nieuwe (lees: grotere) dus!

Welke gadgets laat ik vaak thuis?

Niet alle gadgets hoeven mee op vakantie…
Deze gadgets vind ik thuis handig in het gebruik maar neem ik niet mee op reis.

 • Laptop: Soms lijkt het mij wel handig om met een laptop te reizen maar het is zo’n zwaar ding. Het meeste kan ik gewoon via mijn iPhone regelen. Bovendien zit ik buiten de vakanties om al veel te veel uren achter een laptop!
 • Speakers: We hebben twee handige muziekspeakers maar deze gaan nooit mee op vakantie. Het zijn handige toestelletjes maar we vinden het allebei wat overbodige luxe om ze mee te nemen.
 • Navigatiesysteem: Als we een roadtrip met onze eigen auto maken, dan zit er automatisch een navigatiesysteem in. Maar huren we een auto, dan bestel ik er nooit een navigatiesysteem bij. Het is toch veel leuker om lekker ouderwets op een kaart de route te zoeken! En als we er echt niet uitkomen, dan pakken we gewoon Google Maps er bij!
 • Harde schijf: Als we echt een héééle lange reis zouden maken, zou ik vast wel een losse harde schijf meenemen. Maar nu laat ik hem gewoon thuis want waarom zo’n groot ding meeslepen?

Missen we nog gadgets die volgens jou echt in onze koffer horen?

Dit artikel bevat gesponsorde links.
Previous Post Next Post

You may also like

25 Comments

 • Reply Audrey

  Oe, wat een prachtige foto van Tory Island! Ik neem op reis eigenlijk qua gadgets niet veel meer mee dan mijn (compact) camera, mobiele telefoon en een powerbank.
  Audrey onlangs geplaatst…Sloffen-love: waarom sloffengebak zo lekker is (+ recept voor karamelslof!)My Profile

  6 juni 2019 at 11:06 am
  • Reply Anne

   Dank je wel, en dat met mijn mobiele telefoon! 🙂
   Camera en mobiel zijn inderdaad voor mij ook de belangrijkste dingen.

   7 juni 2019 at 10:03 pm
 • Reply Aniek

  Ik neem vaak mijn fietsnavigatie mee, omdat ik altijd wel ergens op de fiets stap. En ik neem toch vaak mijn laptop mee.
  Aniek onlangs geplaatst…Tenerife, meer dan alleen een strandbestemmingMy Profile

  6 juni 2019 at 7:00 pm
  • Reply Anne

   Ja, voor een fiets is navigatie inderdaad wel handig. Ik kan makkelijk routes uit mijn hoofd onthouden dus dat maakt het makkelijk maar een navigatie is wel erg handig!

   7 juni 2019 at 10:03 pm
 • Reply Darina

  Het hangt een beetje van de bestemming af, maar ik neem altijd mijn telefoon mee, mijn fotocamera en soms mijn e-reader. En heel soms mijn laptop.
  Darina onlangs geplaatst…La Vie Parisienne | Weekend Outfit #2My Profile

  7 juni 2019 at 9:14 am
  • Reply Anne

   Ja, het verschilt inderdaad wel naar welke bestemming ik ga en vooral hoe ik reis. Als we met de auto gaan, neem ik meer echte boeken mee; vliegen we met weinig bagage, dan gaan er vooral e-books mee.

   7 juni 2019 at 10:04 pm
 • Reply Kelly

  Ik neem steeds minder mee op reis. Uiteraard gaat mijn telefoon en fotocamera mee. De tablet gebruik ik steeds minder, maar de e-reader gaat wel mee.

  7 juni 2019 at 7:45 pm
  • Reply Anne

   Telefoon en camera zijn wel het belangrijkste inderdaad, de tablet staat bij mij ongeveer onderaan… 🙂

   7 juni 2019 at 10:06 pm
 • Reply Janet

  Wat neem je veel dingen mee zeg. Ik kom vaak niet verder dan mijn telefoon en Gopro. Ik heb pas geleden een spiegelreflex aangeschaft dus die zal ik voortaan ook mee moeten zeulen.

  7 juni 2019 at 9:47 pm
  • Reply Anne

   Haha ja, ik sleep behoorlijk wat mee. Maar ik houd enorm van muziek luisteren tijdens het reizen dus die koptelefoon is een must voor mij… 🙂

   7 juni 2019 at 10:06 pm
 • Reply Jenny

  Ik neem vaak wél een laptop mee, vaak om een backup van de foto’s te maken.

  De camera en telefoon gaan sowieso mee. Voor navigatie gebruik ik vaak Maps.me, al is Google Maps echt beter.

  7 juni 2019 at 10:03 pm
  • Reply Anne

   Als ik langer op reis ga, neem ik mijn tablet mee waar een grote geheugenkaart in zit, daar kan ik dan mijn foto’s backuppen. Maps.me ken ik eerlijk gezegd niet, ik pak altijd Maps.

   7 juni 2019 at 10:08 pm
 • Reply Sanne

  Ik neem inderdaad ongeveer hetzelfde mee en soms gaat de Go Pro nog mee. Bij wateractiviteiten of om een timelapse te maken!

  8 juni 2019 at 11:48 am
  • Reply Anne

   Leuk! Een GoPro lijkt me ook nog wel eens tof. Maar krijg je daar wel leuke filmbeelden van?

   12 juni 2019 at 1:59 pm
 • Reply Ech Wel

  Telefoon, tablet, fototoestel en navigatie.

  Eigenlijk kan alles op je telefoon natuurlijk maar persoonlijk heb ik echt een t****hekel aan dat ding. Het schermpje is gewoon te klein en als ik daar te lang mee bezig ben krijg ik alleen maar rsi. Geef mij daarom maar gewoon de tablet voor het internet. Hetzelfde geldt wat mij betreft ook voor het fototoestel en de navigatie. Het kan wel op de tel. maar is bij mij eerder een bron van irritatie dan een uitkomst. Ach ja, zo is iedereen anders zullen we maar zeggen

  9 juni 2019 at 10:19 am
  • Reply Anne

   Ja, een tablet is eigenlijk veel prettiger in het gebruik maar om een of andere reden ben ik steeds te lui om een tablet te pakken en doe ik alsnog alles op mijn telefoon. 🙂

   12 juni 2019 at 1:59 pm
 • Reply Maaike

  Ahhh zo’n sporthorloge en koptelefoon wil ik ook! Lijkt me heerlijk. Zelf neem ik juist wel m’n laptop en harde schijf mee, kan ik altijd lekker werken!

  9 juni 2019 at 12:02 pm
  • Reply Anne

   Ja, als je wilt werken is een laptop wel fijner, ik vind het typen op een tablet altijd erg behelpen. Maar meestal werk ik niet tijdens het reizen dus dan is het makkelijk om een laptop thuis te laten!

   12 juni 2019 at 2:00 pm
 • Reply Linda

  Een harde schijf en laptop nemen wij juist wel mee op reis, voor een back up van de foto’s. Hoewel, op kortere trips doen we dat lang niet altijd, maar nu we op wereldreis zijn wel. Ik ben als de dood dat mijn foto’s ineens weg zijn. Verder vind ik telefoon en camera ook onmisbaar. Een navigatiesysteem laten wij ook altijd thuis (daar heb je je telefoon eventueel voor)
  Linda onlangs geplaatst…Wat te doen in Rotorua, Nieuw-Zeeland? De handigste en leukste tips!My Profile

  10 juni 2019 at 6:09 am
  • Reply Anne

   Op een langere reis zou ik denk ik ook een harde schijf meenemen. Nu laad ik de foto’s van mijn Olympus dagelijks naar mijn telefoon dus heb sowieso altijd wel een soort van kopie van de beste foto’s. En verder is het een beetje geluk hebben met de camera niet verliezen. 🙂

   12 juni 2019 at 2:02 pm
 • Reply Manon Ruitenberg

  Ik neem vaak, zeker als we langer dan 2 weken weggaan, een WD my passport mee, puur voor een 2e backup van mijn foto’s. Ik moet er niet aan denken als er iets gebeurd met mijn foto’s…..

  11 juni 2019 at 6:16 pm
  • Reply Anne

   Onze camera heeft een geheugenkaart met wifi, dus ik kopieer elke dag de mooiste foto’s naar mijn telefoon en/of tablet. Dus als er iets gebeurt heb ik inderdaad altijd wel een reservekopie! Zou toch jammer zijn als je het perfecte fotootje verliest! 😉

   12 juni 2019 at 2:04 pm
 • Reply Ann | reisblog wANNderful

  Toch ook een hele investering, al die gadgets samen!

  13 juni 2019 at 10:53 pm
 • Reply Marcella Molenaar

  Ik maak veel foto’s met mijn iPhone 7. Ik aas zelf ook op de XR, ik kan mijn abonnement al een tijdje verlengen dus maar eens doen. Verder neem ik veel hetzelfde mee als jij. De Bose Quiet Comfort is een recente aanwinst en nu al onmisbaar. Wat een fijn ding!
  Marcella Molenaar onlangs geplaatst…5x Mijn favoriete National Parken #2My Profile

  15 juni 2019 at 2:55 pm
 • Reply Jorge

  Super coole tips, kei handig !
  Ik zelf kijk vaak voor dat ik op reis ga op https://www.kimbino.nl/lidl/ hier vind ik altijd handige en chille tools om mee te nemen op vakanti, tot mijn verbazing werkt het goed 🙂

  17 juni 2019 at 12:44 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge