Follow me:
Argentinie

Reisplannen 2019: Waar gaan we naar toe?

Langzaam maar zeker krijgen mijn reisplannen voor 2019 meer en meer vorm. De eerste vakantie zit er zelfs al op en er komen een paar hele mooie reizen aan! Hoogtepunt is onze verre reis naar een heel ander continent. Deze hebben we net vastgelegd en ik kan niet wachten tot oktober!

Omdat ik eind vorig jaar in een nieuwe baan gestart ben, heb ik nog niet zoveel vakantiedagen opgebouwd. Gelukkig heb ik een werkgever waar je dagen bij kunt kopen, maar met wat passen en meten hoef ik dat hopelijk niet te doen. Het betekent wel dat ik dit jaar iets rustiger aan doe met reizen om zo wat dagen te sparen.

Januari: wintersport

De eerste reis voor dit jaar zit er zelfs al op. We gingen in januari een weekje skiën in het Franse Grand Massif. Wat een leuk skigebied is dit! Vooral de 14 kilometer lange afdaling Les Cascades was erg leuk om te doen.

We verbleven in een prachtig appartement met uitgebreide wellness in het dorpje Les Carroz, vlak naast de skilift. Samen met vrienden hebben we er een hele leuke en gezellige week van gemaakt!

Grand Massif Aigle Noir
Een mooie skiweek in het Grand Massif!

Juni: Luxemburg

In juni gaan we een lang weekend naar Luxemburg. We hebben lang zitten dubben over onze bestemming want eigenlijk wilden we naar Sevilla of Lissabon. De vliegtickets waren echter vrij prijzig dus keken we wat er nog meer te doen was.

Uiteindelijk besloten we om lekker met de auto op pad te gaan. Eerst overwogen we de Duitse Eifel maar uiteindelijk hebben we een heel fijn hotel in Luxemburg geboekt. Een land waar ik als 13-jarig meisje voor het laatst op vakantie was dus hoog tijd om Luxemburg te herontdekken! We nemen onze racefietsen mee en ook een bezoek aan het oorlogsmuseum van Bastogne staat op de planning.

Juli: Stockholm

(Update 01/05/2019)

Twee maanden na het schrijven van deze blogpost komt er weer een reis bij: in juli ga ik een lang weekend naar Stockholm! Ik heb een waanzinnig leuk hotel gevonden: ik slaap in een voormalige gevangenis! In het Langholmen Hotel zijn cellen omgebouwd tot hotel- en hostelkamers en het ziet er ontzettend leuk uit! Ook staat dit hotel op een relaxt eilandje aan de rand van het centrum van Stockholm dus het klinkt als een perfect cityhotel!

Dingen die zeker op mijn lijstje staan om te bezoeken zijn het Royal Palace, het ABBA Museum, het Drottningholm Palace, het Fotografiska, de oude stad en het Fjaderholmarna-eiland. Er is genoeg te zien en te doen in deze Zweedse stad.

Oktober: Argentinië en Chili

Deze week hebben we onze tickets geboekt voor onze ‘grote vakantie’. Echt een waanzinnige bestemming want we gaan naar Zuid-Amerika! In oktober vliegen we naar Buenos Aires, vanaf waar we een binnenlandse vlucht nemen naar het koloniale stadje Salta. Salta ligt in het noordwesten van Argentinie, tegen het Andesgebergte aan. In de buurt van Salta, waar we met een auto gaan roadtrippen, gaan we wijnboerderijen bezoeken, zoutvlaktes bewonderen en de bizar mooie natuur ontdekken.

Reisplannen
De omgeving van Salta (Foto: Mariano Colombotto, via Unsplash.com)

Daarna reizen we per bus naar Chili waar we nog meer van het Andesgebergte gaan zien. We verblijven in het dorpje San Pedro de Atacama, dat al op bijna 2.500 meter hoogte ligt. De bergtoppen reiken hier tot bijna 8.000 meter hoog! Voor ons staat er een hele vroege tour gepland, zodat we de zon zien opgaan over spuitende geisers. Ook maken we een dagtocht naar hele hooggelegen bergmeren.

Vanaf Chili reizen we via Salta naar het noordoosten van Argentinië, waar op de grens met Brazilië de imposante Iguazu watervallen liggen. Dit is het grootste watervallencomplex ter wereld en het moet echt spectaculair zijn. We bekijken de watervallen zowel van de Argentijnse als van de Braziliaanse kant. Tenslotte gaan we terug naar Buenos Aires om daar nog wat rond te kijken voordat we weer terugvliegen naar Nederland.

Kortom, het ziet er uit als een fantastische bestemming en ik tel de dagen al af!

Geisers op 4320 meter hoogte in Chili (Foto: Kurt Cotoaga via Unsplash.com)

November: New York

Alsof dat nog niet genoeg is, ga ik in november nog een keer op reis. Met onze vriendinnengroep bezochten we afgelopen jaren Wenen en Dubrovnik en dit jaar staat New York op het programma!
Ik ben in 2016 al met Jeroen in New York geweest, maar sindsdien wilde ik altijd nog eens terug naar deze toffe stad. Jeroen heeft dat wat minder dan ik, dus dit is een mooie kans om toch nog een keer terug te gaan!

Ik vond New York echt een superleuke stad, waar zoveel te zien en te doen is. Vooral Upper Side West vond ik een hele fijne wijk. Natuurlijk zullen we dezelfde highlights bezoeken als tijdens mijn vorige bezoek maar eerlijk gezegd vind ik dat juist wel leuk. Bovendien belooft het een hele gezellige week te worden!

Reisplannen New York
In november ga ik weer naar New York!

Mooi vooruitzicht met deze reisplannen

Al met al zorgen deze reisplannen voor een mooi vooruitzicht voor 2019. De periode tussen nu en juni is wel wat lang, maar misschien gaan we tussendoor nog een weekend naar ons chalet in Arnhem. Bovendien start in april de tenniscompetitie weer dus zijn onze vrije weekenden ook wat beperkt.

Ik heb nog een paar vakantiedagen over dus grote kans dat er nog ergens een spontane trip tussen komt. Maar vooralsnog is er genoeg om mij op te verheugen!

Heb jij al mooie reisplannen voor 2019?

Previous Post Next Post

You may also like

18 Comments

 • Reply Darina

  Prachtige reisplannen heb je in het verschiet! Zelf heb ik nog niets op de planning staan.
  Darina onlangs geplaatst…Een unieke Longchamp tasMy Profile

  7 februari 2019 at 8:03 am
  • Reply Anne

   Er komt vast nog wel een weekendje Parijs voorbij dit jaar??😀

   7 februari 2019 at 11:52 pm
 • Reply Jesper

  Echt mooie reisplannen!! Zuid-Amerika lijkt mij echt zo bijzonder! Ik ben benieuwd naar je reisverhalen Anne 🙂

  7 februari 2019 at 9:23 am
  • Reply Anne

   Thanks! Heb er ook superveel zin in! Volgens mij lijkt het wel een beetje op de outback van Australie dus dat moet jou dan weer aanspreken! 🙂

   7 februari 2019 at 6:28 pm
 • Reply Simone

  Wat een mooie reisplannen heb je voor dit jaar! Wij gaan binnenkort een weekendje weg, in de buurt van Emmen. In verband met ons huis, wat nu gebouwd wordt, zit er geen grote vakantie in dit jaar. Wel hopen we nog een (mid)weekje weg te kunnen.
  Simone onlangs geplaatst…Geluksmomentjes #1My Profile

  7 februari 2019 at 10:46 am
  • Reply Anne

   Oh, dat zijn prioriteiten inderdaad, heel begrijpelijk! Omgeving Emmen is volgens mij ook prachtig!

   7 februari 2019 at 6:29 pm
 • Reply Simone

  Oh wat een heerlijke plannen. Zuid-Amerika lijkt me waanzinnig gaaf. Maar New York mis ik ook nog elke dag. Ik was er in januari 2017 en wil er sindsdien nog steeds graag terug!

  7 februari 2019 at 11:58 am
  • Reply Anne

   Ja, vind het nog een heel bizar idee dat we naar Zuid-Amerika gaan. Ik heb hetzelfde als jij met New York: het is zo’n fantastische stad!

   7 februari 2019 at 6:30 pm
 • Reply Evelyne

  WoW New York, daar wil ik ook ooit naartoe. Fijne reisplannen heb je. Geniet er van en breng vooral hier verslag uit. Ik ben alvast benieuwd 😉

  7 februari 2019 at 6:22 pm
  • Reply Anne

   Gewoon boeken! 🙂 We konden gelukkig relatief goedkope tickets krijgen voor New York dus dat maakt het wel leuk. Er gaat zeker over geblogd worden! 🙂

   7 februari 2019 at 6:32 pm
 • Reply Sanne

  Ik vind ook weinig leuker dan reisplannetjes smeden! Voor mij staan er dit jaar voor nu twee reisjes gepland: Lissabon in maart en Zakynthos in mei. Verder ben ik er nog niet over uit. Misschien eindelijk een keer naar Rome? Argentinië en Chili lijkt mij ontzettend mooie reis, maar je hebt genoeg om naar uit te kijken dit jaar zie ik.
  Sanne onlangs geplaatst…Reis door Cuba: welke route & wat móet je weten?My Profile

  7 februari 2019 at 9:04 pm
  • Reply Anne

   Gaaf! Zowel Lissabon als Zakynthos staat bij mij hoog op mijn bucketlist! Klinkt goed!

   7 februari 2019 at 11:53 pm
 • Reply Melanie | travelwithmel.nl

  Wat een mooie reisplannen! Luxemburg vind ik een prachtig land en het voordeel is dat het lekker dichtbij is. Je kunt er ook heerlijk wandelen. Ik heb er zelf een blog over geschreven. Misschien heb je hier wat aan? In augustus gaan wij naar Mauritius. Heel veel zin in! Verder nog niets gepland i.v.m. herstel van een heupoperatie.

  5 maart 2019 at 11:31 am
  • Reply Anne

   Leuk, ik ga snel eens een kijkje nemen bij jouw wandelingen in Luxemburg, ben benieuwd. Mauritius klinkt ook heel gaaf! Hopelijk herstel je snel van de operatie!

   8 maart 2019 at 11:26 am
 • Reply Janet

  Wat een heerlijke reisplannen zeg. Vooral Argentinië lijkt me fantastisch. Ik spaar trouwens al een aantal jaren, samen met mijn vriendinnen, voor een reis naar New York! Ben benieuwd…

  14 maart 2019 at 8:48 pm
  • Reply Anne

   Ja, ik mag niet klagen! 🙂 Leuk dat jullie aan het sparen zijn voor New York! Ik vind het echt een fantastische stad!

   15 maart 2019 at 1:37 pm
 • Reply Marcella

  Jeej, wat een gave plannen! Reizen door Argentinië en Chili is iets wat ik nog erg graag eens wil doen! Hoe lang gaan jullie op reis? NY en Stockholm staan ook op mijn lijstje, ik was in 2010 voor ‘t eerst en laatst in NY, Stockholm heb ik nog niet bezocht. Ik was laatst trouwens bij het war memorial in Bastogne, maar heb het museum niet bezocht. De memorial is indrukwekkend joh!
  Marcella onlangs geplaatst…La Roche en Ardenne, het actieve hart van de ArdennenMy Profile

  7 mei 2019 at 7:43 pm
  • Reply Anne

   Thanks! Zuid-Amerika staat bij mij ook al heel lang hoog op de lijst dus supertof om het nu daadwerkelijk te gaan doen! Wel al tegen de eerste ‘Zuid-Amerikaanse toestanden’ aangelopen: het regelen van binnenlandse vluchten was nogal een dingetje dus fingers crossed dat alles goed gaat! 🙂 We gaan 2,5 week dus niet superlang.

   De memorial van Bastogne kan ik mij nog heel vaag herinneren maar het is al zolang geleden dat ik daar was. Ben erg benieuwd! Jullie reis naar de Ardennen was volgens mij ook erg mooi!

   7 mei 2019 at 10:53 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge