Follow me:
Panoramaroute augustus Zuid-Afrika

Dit was 2017! Wat zijn mijn plannen voor 2018?

We zijn alweer een paar dagen op weg in 2018! Omdat ik de afgelopen weken even kampte met een ‘blogdip’, is het nu dus hoog tijd om alsnog een terugblik op 2017 te schrijven! Natuurlijk pak ik even het artikel van vorig jaar erbij, met alle goede voornemens en plannen voor 2017. Eens kijken wat daarvan allemaal afgevinkt kan worden!

In mijn blog van vorig jaar noemde ik het feit dat we sinds 5 februari 2016 officieel samenwonen. Niet te geloven dat dit nu alweer bijna twee jaar is! En waar ik vorig jaar noemde dat ik per januari op een nieuwe opdracht binnen HEINEKEN zou starten, zit ik inmiddels al een jaar op dit project. Bizar hoe snel de tijd gaat. Wat gebeurde er in 2017 allemaal?

Reizen

Hoogtepunt van 2017 was natuurlijk onze reis naar Zuid-Afrika. Ik plaatste al een aantal blogs over deze reis maar er komen er nog meer aan! Wat een waanzinnig mooie reis hebben we gehad! Hiken in de Drakensbergen, een nijlpaardensafari in St. Lucia, een Swazimarkt in Swaziland, ons verblijf in het Krugerpark en de Panoramaroute waren echt de highlights van deze vakantie. Met name het Krugerpark was echt fantastisch!

2017 Krugerpark

Leeuwenwelp in het Krugerpark

 

Om inspiratie op te doen voor mijn blog Ditisierland.nl, reisden we in juni een paar dagen door het ruige graafschap Donegal. Omdat het echt een bloggerstrip was deden we zoveel mogelijk in een paar dagen tijd, maar kregen we toch een goede indruk van dit fraaie stukje Ierland. Wist je dat ik zelfs een koning de hand heb geschud? Een maand later bezochten we Toscane waar we door prachtige stadjes slenterden en heerlijk dineerden!

 

2017 Toscane

De fleurige straatjes van Porto Santo Stefano, Toscane

 

Jeroen en ik zijn allebei enthousiaste skiërs dus uiteraard mocht ook een wintersportvakantie niet ontbreken. We gingen een week skiën in het Oostenrijkse St. Anton. Omdat we in maart gingen was het echt superwarm en waren de pistes ‘s middags een beetje drab. Maar toch hebben we heerlijk geskied!

Voor mijn werk ging ik dit jaar drie keer naar Krakau, een stad die mij echt enorm verraste! Krakau is een hele hippe, trendy stad die je echt eens moet bezoeken! Een andere stad die ik in 2017 bezocht is Wenen, waar ik met een groep vriendinnen in november de kerstmarkten bezocht. Waar Kraków positief verraste, vond ik zelf Wenen wat tegenvallen. Misschien moet ik het een tweede kans geven in een ander seizoen, of het is gewoon niet mijn type stad. Gelukkig was het wel heel gezellig met vriendinnen dus het weekend was zeker geslaagd!

 

Krakau Wawel 2017

Bovenop de Wawelheuvel, Krakau

Sporten

De eerste helft van 2017 heb ik echt superfanatiek gesport; de tweede helft van het jaar kwam er een beetje de klad in door tijdgebrek en wat fysieke klachten. Door het sporten was ik een kilo of tien kwijt. Gelukkig is het meeste er nog steeds af, maar ik moet wel weer even de draad oppakken.

Hoewel hardlopen niet echt mijn favoriete sport is, heb ik het toch regelmatig gedaan. Het leukste vind ik om hard te lopen tijdens het reizen, dus zo rende ik door het Planty Park in Kraków, in de Drakensbergen in Zuid-Afrika en langs Lough Eske in Ierland. In Wenen had ik mijn hardloopschoenen wel mee, maar we waren zo gesloopt van het citytrippen dat ze keurig in de koffer bleven liggen! Gelukkig heb ik ook thuis een mooie route gevonden in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 

Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen

 

In 2017 tenniste ik voor het eerst in een competitieteam en dat was superleuk! We hadden geen kampioensambities dus konden lekker vrij spelen. De najaarscompetitie viel wat tegen omdat het vaak ontzettend koud en nat was, maar in het voorjaar hebben we heerlijk in het zonnetje gespeeld. Nu, tijdens de winter, speel ik wat toernooien en een wintercompetitie maar ik tel alweer af tot we straks weer naar buiten kunnen!

Een doel voor 2017 was om 1000 kilometer te fietsen op mijn racefiets, maar dit heb ik opnieuw bij lange na niet gehaald. De weekenden liepen al snel vol met tennis dus dan schiet fietsen er bij in. Ondanks dat staat de 1000 kilometer opnieuw als doel voor 2018. We hebben namelijk een chalet gekocht op de Veluwe, vlak bij de Posbank dus hopelijk kunnen we deze zomer regelmatig op de Veluwe fietsen!

 

2017

Op de Posbank

Bloggen en fotografie

Het was vorig jaar één van mijn goede voornemens om dit jaar meer en met meer structuur te bloggen. Tja, dat is helaas niet gelukt. Ik heb wel regelmatig artikelen geplaatst maar nog steeds zonder vaste regelmaat en ook vele minder dan ik eigenlijk zou willen. Het blijft dus gewoon op het goede-voornemens-lijstje staan. Wie weet gaat het dit jaar lukken! Doel is om in ieder geval twee keer per week te bloggen.

Ook zou ik graag vaker met de camera er op uit willen trekken. We hebben echt een fantastische camera gekocht dus ik wil daar graag veel meer gebruik van maken. Wel leuk om te zien welke negen foto’s op mijn Instagram het best gewaardeerd zijn! Hoewel ik het erg bijzonder vind dat er geen foto’s uit Afrika tussen staan, maar heel veel wintersportfoto’s. Overigens ben ik onlangs ook een nieuw Instagram-account gestart voor zwart-/witfotografie, iets wat ik supergaaf vind om te doen!

 

Best Nine 2017

Waar wil ik in 2018 meer tijd voor vrijmaken?

Kortom, genoeg plannen en ideeën om in 2018 mee aan de slag te gaan!

 • Meer fotografie
 • Meer structuur in het bloggen
 • 1000 kilometer fietsen
 • 40 boeken lezen (zie mijn jammerlijk gefaalde Reading Challenge van 2017! 🙂 )
 • Sporten
 • Reizen natuurlijk!

Reisplannen voor 2018

Als reisblogger ben je altijd aan het kijken naar mooie reizen en bucketlist-bestemmingen! Onze eerste reis zal onze wintersport zijn, opnieuw naar St. Anton. Het gebied is zo groot dat we ons daar zeker niet gaan vervelen!

Ook dit jaar wil ik weer een paar dagen naar Ierland en ben nu gestart met de voorbereidingen. Ik weet nog niet exact welke regio ik wil bezoeken maar waarschijnlijk wordt dat het westen: Connemara, Galway en Mayo.

Ook zijn we natuurlijk al bezig met plannen maken voor de zomer. Dit jaar staat Oost-Europa op de planning! We willen een roadtrip maken van Krakau naar Slowakije (wandelen in de Tatra Mountains!) en dan door naar Hongarije of Tsjechië. Zeker Slowakije lijkt mij echt schitterend, vooral omdat het nog niet door het massatoerisme ontdekt is! Dus als iemand tips en adviezen heeft, graag!

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Daphne | Travelshot.nl

  Leuk om te lezen! Zo te zien een geweldig mooi reisjaar en weer veel mooie plannen in het vooruitzicht!
  Sowieso ga ik binnenkort naar Stockholm en in het voorjaar naar Barcelona, voor de rest een aantal mooie plannen in de maak, maar nog niets concreet 🙂

  4 januari 2018 at 8:41 pm
  • Reply Anne

   Wat leuk! Stockholm schijnt heel hip te zijn dus ben benieuwd wat je er van vindt! Barcelona staat bij mij al jaren op mijn verlanglijstje!

   5 januari 2018 at 4:28 pm
 • Reply Wanda

  Meer structuur in het bloggen… tja, soms lukt het mij wel maar vaak ook niet hoor. Ye druk met andere dingen maar ach, ik maak daar nu niet meer druk om. Leuke plannen voor dit jaar! Wij hebben inmiddels 2x een weekje in Duitsland op de planning staan. We zoeken het waarschijnlijk vooral door omstandigheden wat dichter bij huis dit jaar maar ondanks dat zullen we ons heus wel vermaken!
  Wanda onlangs geplaatst…Op mijn wishlist: Bestemmingen in DuitslandMy Profile

  8 januari 2018 at 8:50 pm
  • Reply Anne

   Nee, ik probeer het ook los te laten, zolang het hobby is moet dat kunnen, toch? 😀

   Duitsland is ook superleuk hoor, heeft zulke mooie regio’s! Wil er ook graag eens heen dit jaar maar weet niet of ik het in de planning krijg…

   10 januari 2018 at 2:07 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge