Follow me:

Dit was 2022: Een terugblik op weer een mooi (reis)jaar!

Het einde van het jaar staat weer voor de deur dus tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar! Hoe ging het in 2022? Wat deden we aan leuke dingen, welke reizen maakten we, welke boeken werden gelezen… 2022 was het jaar waarin alles weer wat normaler werd na twee jaar COVID, dus dat was alvast veelbelovend! Dit was 2022!

Waar 2021 voor ons een heel druk en rommelig jaar was met onze verhuizing, kwamen we in 2022 weer een beetje in het gewone ritme. Ik startte vorig jaar november met een nieuwe job en was weer lekker veel op kantoor in plaats van steeds maar thuiswerken. We gingen weer op wintersport en maakten andere mooie reizen. We hebben dit jaar ontzettend veel leuke leden ontmoet bij onze nieuwe tennisclub en zijn helemaal ‘geïntegreerd’. Kortom, we mogen zeker niet klagen over dit jaar!

Zelf vind ik het heerlijk om weer op de Veluwe te wonen. De omgeving is zo schitterend mooi en elke keer weer heel anders. Nu dit jaar de horeca in Apeldoorn weer gewoon open is, hebben we op heel wat leuke terrasjes gezeten en regelmatig buiten de deur gegeten. Gek dat je de beperkingen van de COVID-periode zo snel weer vergeten bent!

Wandelroute bij Hoog Soeren
Heerlijk om op de Veluwe te wonen!

Reizen in 2022: Wintersport, Italië en Marrakesh

Een van de fijnste dingen van 2022 was dat reizen weer een stuk normaler werd. We hebben dus weer een paar hele fijne reizen gemaakt.

Januari: Skivakantie Les Sybelles, Franse Alpen

Al direct in januari gingen we op wintersport. Eind januari stonden we een week op de latten in het Franse Les Sybelles. Het was een droomweek, met uitstekende pistes (ondanks het gebrek aan verse sneeuw) en fantastisch zonnig weer.

Ik schreef ooit al eens een blogartikel over Les Sybelles en na onze wintersport maakte ik nog een blogartikel met een overzichtje van de mooiste pistes in Les Sybelles. Wist je dat dit gebied echt enorm budgetvriendelijk is: veel waar voor je geld! Zo verbleven wij voor nog geen € 500,- p.p. een week in een uitstekend appartement (met sauna/zwembad) aan de piste, inclusief skipas voor het grote skigebied Les Sybelles!

Mooiste pistes van Les Sybelles Op Wintersport
Wintersport in Les Sybelles!

Maart: Kopenhagen

In maart ging ik een lang weekend naar Kopenhagen om wat inspiratie op te doen voor mijn blog. Eigenlijk verwachtte ik niet zoveel van deze stad (niet iedereen die ik er van tevoren over sprak was even enthousiast) maar wat heb ik een leuke dagen gehad!

Natuurlijk trof ik het ook met het weer: ijskoud maar zonnig, maar ook de stad zelf verraste mij zo positief! Er zijn zoveel leuke adresjes in Kopenhagen, mooie bezienswaardigheden, fotogenieke plekken en bijzondere wijken te ontdekken! Ik kwam eigenlijk nog een beetje tijd tekort dus wie weet ga ik ooit nog eens terug! Vooral het Glyptoteket vond ik echt een waanzinnig mooi museum!

En een leuk feitje: mijn blog met tips voor Kopenhagen en mijn blog met tips voor leuke en betaalbare adresjes in Kopenhagen staan al maandenlang bovenaan mijn meest gelezen blogs dus mijn blogtrip was niet voor niets!

Stedentrip Kopenhagen
Nyhavn

Juni / Juli: Rondreis Italië (Dolomieten, Venetië, Toscane)

Eind juni pakten we de auto voor een prachtige rondreis naar Italië. We braken de lange rit naar Italië in twee door een overnachting in Heidelberg te plannen. Wat een leuke stad is dit! Daarna gingen we een paar dagen hiken in de Dolomieten; o.a. naar Santa Croce en een hike naar de Franz Kostner Hütte. Ook brachten we een bezoek aan gletschermassief Marmolada: enorm indrukwekkend!

Wandelroute Piz la Lech Franz Kostner Hütte 2022
Hiken naar de Franz Kostner Hütte

Vanuit de Dolomieten reden we naar Venetië waar we anderhalve dag door de stad zwierven, eindeloos veel grachtjes en bruggetjes zagen én waar we ons verloofden! 🙂 We besloten onze rondreis door Italië met een aantal relaxte dagen in San Gimignano, een prachtig stadje in Toscane. Vanuit ons fijne agriturismo keken we uit over de wijngaarden en olijfbomen, bezochten we mooie steden zoals Siena, Certaldo Alto en Volterra en deden we natuurlijk een wijnproeverij!

San Gimignano
Uitzicht vanuit onze kamer in het agriturismo

De terugweg splitsten we opnieuw op in twee delen en we hebben twee nachten in het Zwarte Woud overnacht. Een gouden keuze want we hebben daar nog heerlijk gewandeld! In dit blogartikel vertel ik je waarom het Zwarte Woud ideaal is als tussenstop.

Zwarte Woud Wandelen
Onze wandelroute in het Zwarte Woud

Marrakesh

In de late nazomer dompelden we ons onder in een hele andere wereld: Marrakesh! We wilden eigenlijk naar een Spaanse stad, maar ineens bleek Marrakesh ook een leuke en betaalbare optie te zijn. En het was fantastisch!

Marrakesh is niet te vergelijken met Europese steden. Als je door de uitgestrekte medina dwaalt, langs talloze souks slentert, op een dakterras pauzeert…het is een hele bijzondere stad. Er worden veel kruiden verkocht dus overal hangt de typische geur van specerijen. Je kunt er uitstekend eten (daarover schreef ik zelfs een blog met topadresjes in Marrakesh) en hoewel er niet enorm veel bezienswaardigheden zijn, kun je je toch prima een paar dagen vermaken.

Marrakesh 2022
Specerijen te koop in Marrakesh

Wij hebben ook vanuit Marrakesh nog een dagtour naar de Agafay-woestijn gemaakt en dat was fantastisch. Een blog daarover volgt binnenkort, maar wat was het bijzonder!

Agafay woestijn 2022
In de Agafay woestijn

Sporten in 2022

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten. Mijn favoriete zaterdagochtendprogramma bij sportclub Pellikaan is dan ook om 9.30 uur de bootcamp, gevolgd door een half uurtje banen zwemmen en daarna lekker de sauna in om te eindigen met een lunch. Daarnaast heb ik afgelopen jaar af en toe meegedaan met Pilateslessen, zwom ik regelmatig baantjes en doen we mee met de padel-laddercompetitie.

Sporten Club Pellikaan

Tennis bij A.L.T.V. Daisy

Zoals ik al schreef zijn we aardig geïntegreerd in onze nieuwe tennisvereniging. Voor Jeroen ging dit wel heel makkelijk want er is elke week een ‘herenavond’ (hallo 1986!) dus daar leerde hij al snel heel veel leuke mensen kennen. Voor dames is het iets lastiger maar uiteindelijk kan ik heel tevreden terugkijken op 2022 want ik heb echt superleuke mensen leren kennen. De eerste helft van het tennisseizoen verliep erg stroef, met een flinke ‘vormcrisis’, maar gelukkig sloeg dat in de zomer helemaal om. Ik heb veel leuke toernooien gespeeld en een hele leuke najaarscompetitie gehad. En zelfs deze week samen met een vriendinnetje nog kampioen geworden bij de Dames Dubbel 7 in een kersttoernooi!

2022 tennis ATK
Apeldoorns Kampioen in de Dames Enkel 8!

Wandelen en fietsen

Ik blijf stug elk jaar mijn fietsdoel op 1000 kilometer zetten maar helaas ben ik dit jaar ook weer op de 625 kilometer gestrand… Wie weet gaat het volgend jaar lukken! Omdat ik veel toernooien speelde, bleef er in de zomer weinig tijd over voor fietsen en wandelen. Omdat ik in het voorjaar op vrijdagavond tenniste, had ik gelukkig de zaterdagen wel tijd om lekker te fietsen. Ik ben een aantal keer op de racefiets gestapt en prachtige ritten gereden. Met name het naar de Posbank fietsen blijft toch wel één van de mooiste dingen van het wonen in Apeldoorn!

2022 Racefiets Elspeet
In de buurt van Elspeet op de racefiets.

Wandelend ging het al niet veel beter met de goede voornemens: doel was 500 kilometer, maar ik heb de 200 nog niet eens gehaald! Volgend jaar dus maar vaker de wandelschoenen aan!

De natuur in

Sowieso ben ik in 2022 weinig de natuur in geweest en dat vind ik oprecht jammer! Het is heerlijk om ‘s ochtends vroeg met een camera de bossen in te gaan, in de hoop een edelhert of wild zwijn voor de lens te krijgen. Of ‘s avonds nog even een rondje wandelen of fietsen door het Kroondomein. Om de een of andere reden kwam er dit jaar niet zoveel van dus dat moet komend jaar echt anders!

Wel ben ik dit jaar voor het eerst naar het Kootwijkerzand geweest om te wandelen. Ik kende het gebied wel een beetje maar heb er nooit echt gewandeld dus hoog tijd om dat te veranderen. In november maakte ik er een prachtige wandelroute waar ik dit blogartikel over schreef.

Kootwijkerzand wandelen
Het Kootwijkerzand

Ook in de periode dat de heide bloeide ben ik lekker naar buiten gegaan. Eerst rondom Radio Kootwijk, waar het natuurlijk prachtig was met al dat paars. De volgende dag wandelde ik vlak na zonsopgang over de Noorderheide bij Elspeet, waar het ook erg mooi was.

2022 Heide

Werk in 2022

Zoals ik schreef startte ik eind 2021 met een nieuwe baan. Naast mijn hobby als blogger werk ik namelijk ook als Executive Assistant voor de directie van Alliance Automotive Group Benelux in Ede, een bedrijf in de automotive branche.
Elke nieuwe job is natuurlijk even wennen aan het begin maar inmiddels voelt het alsof ik al aardig ‘gesetteld’ ben. Ik leer steeds meer collega’s kennen en weet steeds beter mijn weg te vinden en heb het erg naar mijn zin!

Superleuk dat in november 2022 mijn jaarcontract (met een heleboel mooie woorden!) werd omgezet in een vast contract dus hopelijk kan ik nog heel wat jaren het bloggen combineren met deze leuke baan!

AAG Drive De Blogger is de Baas 2022
Interview in het personeelsmagazine van mijn werkgever!

Boeken lezen in 2022

Zoals ieder jaar staat mijn doel voor het lezen van boeken ook in 2022 weer op 40 boeken. Op moment van schrijven staat de teller op 39 dus die 40 gaat vast lukken met nog twee dagen te gaan!

Dit is een greep uit de titels die ik dit jaar las en die ik zeker aan kan raden:

 • Het huis tussen de appelbomen (Heidi Chiavaroli)
 • Mrs. Degas (Arthur Japin) – Een interessant verhaal over de schilder Edgar Degas en zijn grote liefde.
 • Over Bergen Heen (Charles Martin) – Een mooi boek over een neergestort vliegtuig ergens in de Rocky Mountains. Hoe komen de overlevenden weer terug in de bewoonde wereld?
 • Niets ontgaat ons (Janke Reitsma) – Een pakkend boek, goed geschreven, aanrader!
 • Fiela’s Kind (Dalene Matthee) – Schitterend pareltje, zeker als je wat met Afrika hebt!
 • Olifantenmeisje (Ellen Marie Wiseman)
 • Reisgenoten (Sharon Garlough Brown) – Een goed geschreven boek dat je tot nadenken zet
 • En verlos ons van het stof (Susie Finkbeiner) – Deel 1 van een prachtige, ontroerende boekenserie; dit deel gaat over de Dust Bowl in de jaren ’30
 • Het spoor naar huis (Susie Finkbeiner) – Deel 2 van de serie
 • A Song of Home (Susie Finkbeiner) – Deel 3 van de serie, helaas nog niet vertaald; onbegrijpelijk want het is een prachtig boek!
 • Het lied van zussen (Louise Allan)
 • Rode Papaver (Els Florijn) – Misschien wel mijn favoriete boek dit jaar!

Hebben jullie nog aanraders om in 2023 te lezen?

Boekentips 2022

Bloggen in 2022

Met mijn blog ging het eigenlijk ook wel prima in 2022. Geen enorme uitschieters of bijzonderheden maar gewoon stabiele bezoekersaantallen.

In 2022 was ik om de week op vrijdag vrij en in 2023 zal dat zelfs elke vrijdag zijn. Deze vrije dag is echt bedoeld om aan mijn blog te werken (of op inspiratietrips voor mijn blog te gaan). Afgelopen jaar lukte dat nog niet helemaal en vloog de vrijdag vaak voorbij met andere dingen. Maar komend jaar hoop ik dat ik op de vrijdagen op pad kan naar toffe plekken om over te bloggen of om lekker een hele vrijdag aan mijn blog te werken!

Top Nine 2022
Veel Veluwe in mijn Top Nine van 2022. V.l.n.r. 1. Nieuwjaarsdag op de Asselsche Heide, 2. Iguazu Falls, gezien vanaf de Braziliaanse kant, 3. Asselsche Heide, 4. Altiplano Trek op 4500 m hoogte tussen de vulkaantoppen in de Atacama Desert, 5. Glendalough, Ierland 6. Uitzicht over het Kootwijkerzand, 7. Opnieuw de Asselsche Heide, een zonsondergang gezien tijdens een rit van kantoor naar huis, 8. Kopenhagen 9. Kroondomein Het Loo

Vooruitblik naar 2023

Tja, 2023 lijkt wel een bijzonder jaar te worden! Allereerst gaan we in juni op een prachtige plek in Hoog Soeren (vlakbij Apeldoorn) trouwen! Afgelopen zomer verloofden we ons op een knus terrasje in Venetië en zijn we daarna druk geweest met de voorbereidingen. Nu liggen die eventjes stil omdat er momenteel nog even niets geregeld hoeft te worden maar over een paar weken gaan we alweer aan de slag.

Hotel Hoog Soeren
Hoog Soeren

Daarna gaan we op huwelijksreis naar Vietnam en Cambodja! Ik ben enorm benieuwd naar deze bestemmingen omdat ik nog niet eerder in Zuidoost-Azië geweest ben. Als ik heel eerlijk ben heeft deze regio bij mij nooit echt bovenaan mijn wishlist gestaan, maar ik moet het toch maar eens een kans geven! En Vietnam en Cambodja lijken mij dan wel twee mooie bestemmingen, ook gelet op de bijzondere geschiedenis van deze landen.

Ook in 2023 maken we nog tijd voor een weekje skiën in maart, in het fantastische skigebied Dolomiti Superski. 1200 kilometer piste tot onze beschikking en een fantastische accommodatie in Corvara…wat wil je nog meer!

Arabba 2021
Skiën in de Dolomieten: een heerlijk vooruitzicht!

Qua bloggen wil ik wat meer structuur krijgen; socials beter plannen en wat actiever aan de gang met het verhogen van mijn vindbaarheid in Google (waar ik overigens al niet over mag klagen). Omdat bijna al mijn vakantiedagen aan onze huwelijksreis op zullen gaan, zal ik waarschijnlijk dit jaar geen mogelijkheid meer hebben voor persreizen dus hopelijk zorgen Vietnam en Cambodja voor genoeg schrijf-inspiratie!

Heb jij goede voornemens voor 2023?

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Marcella Molenaar

  Leuk om te lezen Anne! Mooi jaar had je, toffe trips en lekker actief geweest. Dit jaar gaat je dus ook onwijs veel moois bieden, ik kijk al uit naar je avonturen!
  Marcella Molenaar onlangs geplaatst…2023 – Reizen met de camper, Engeland en Zuid EuropaMy Profile

  27 januari 2023 at 8:12 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge