Follow me:
Grand Massif

Dit was mijn winter: Veel leuke dingen gedaan!

Officieel is het vandaag de laatste dag van de winter. Helaas voelt het nog niet helemaal zo, het is nog behoorlijk koud. Dit weekend tennis ik voor het eerst weer buiten maar moet nog even aan het idee wennen! Gelukkig kan ik wel terugkijken op een leuke winter.

In mijn laatste terugblik keek ik terug op de herfst en vooral de leuke reizen die ik in de herfst nog maakte. Inmiddels zijn we alweer bijna vier maanden verder. Eerst maar eens kijken naar gemaakte en geplande reizen!

Reizen deze winter

Of beter gezegd, ‘de reis die ik deze winter maakte’. We zijn namelijk niet zo veel weg geweest. Ik startte in november met een nieuwe baan dus heb nog niet zoveel vakantiedagen opgebouwd.
In januari gingen we met vrienden een weekje skiën in het Franse gebied Le Grand Massif. Een leuk gebied, waarbij we in het gezellige dorp Les Carroz verbleven. Een ideale plek, veel gezelliger als het hoogbouwdorp Flaine dat elders in het Grand Massif ligt.

Winter Grand Massif
Een mooie skiweek in het Grand Massif!

Hoogtepunt van de skivakantie was de tocht naar het toffe hutje Refuge du Lac de Gers, waarvoor we eerst een van de langste skipistes van Europa moesten afdalen en vervolgens met een sneeuwscooter gesleept werden! Bij het hutje hadden we fantastisch uitzicht over een bevroren meer en aten op het terras de lekkerste cheesecake ooit!

Refuge du Lac de Gers
De lekkerste cheesecake eet je bij Refuge du Lac de Gers, op een zonnig terras!

Reisplannen gemaakt!

Hoewel ik dus niet zoveel gereisd heb deze winter, werden er natuurlijk wel plannen gemaakt! In juni gaan we een lang weekend naar Clerveaux in Luxemburg, wat mij erg leuk lijkt! We nemen onze racefietsen mee, willen het oorlogsmuseum van Bastogne bezoeken en gaan ongetwijfeld veel andere leuke dingen doen!

In oktober gaan we een waanzinnig mooie reis maken! We gaan 2,5 week rondreizen door Argentinië en Chili, met zelfs nog een dagje Brazilië er bij. We bezoeken het authentieke noordwesten van Argentinië, gaan een paar dagen naar de Atacamawoestijn in Chili (de droogste plek op aarde!), gaan een paar dagen naar de indrukwekkende Iguazu-watervallen op de grens van Argentinië en Brazilië en sluiten dan af in Buenos Aires. Het duurt nog lang maar ik heb er wel zin in!

Reisplannen winter
Geweldige reisplannen voor oktober!

Tenslotte ga ik in november weer met vriendinnen op pad, ditmaal naar New York! Ik ben nog lang niet uitgekeken in deze mooie stad dus heb nu al zin om nog meer toffe plekken te ontdekken!
Je kunt hier lezen hoe ik mijn stedentrip naar New York voorbereid!

New York kabelbaan
In november weer naar New York!

Sport deze winter

Veel mensen hebben moeite met sporten in de winter en kijken reikhalzend uit naar het voorjaar. Hoewel dat voor mij qua tennis zeker geldt, heb ik deze winter ook niet stilgezeten. Zoals ik in mijn herfst-terugblik al noemde, ben ik lid geworden van een super-de-luxe sportschool en dat motiveert!

Waar ik in de terugblik nog klaagde over verschrikkelijke spierpijn, sport ik inmiddels nagenoeg spierpijn-vrij! Naast de HIIT-training, die ik twee keer per week doe, ben ik nu ook begonnen met Pilates-lessen. Ik vind ze niet zo leuk maar het is wel heel goed dus ik ga gewoon volhouden!

Ook ben ik weer begonnen met hardlopen. Het is niet echt mijn ding maar ik bouw het daarom heel langzaam op, in de hoop dat ik het leuk vind. Het lekkerst vind ik hardlopen op een hele koude ochtend! Zeker met dit mooie uitzicht!

Hardlopen winter Toolenburgerplas
Hardlopen rond de Toolenburgerplas in Hoofddorp

Op zaterdagochtend heb ik inmiddels een heerlijk ritueel opgebouwd: ‘s ochtends vroeg al naar de sportschool (de Zuidas is namelijk maar 20 minuutjes rijden vanuit Hoofddorp), dan 80 tot 100 baantjes zwemmen. Naast het zwembad zit de sauna dus na het zwemmen lekker even ontspannen in de warmte van de sauna, douchen en dan ergens op de Zuidas een laat ontbijtje scoren. Tegenover de sportschool zit de Breakfast Club, waar ze echt een overheerlijk broodje steak of superlekkere pannenkoeken hebben. Maar de laatste tijd eet ik ook af en toe een acai bowl, en heb zelfs geleerd hoe ik deze makkelijk zelf kan maken!

Acai Bowl winter
Deze lekkere acai bowl kan ik inmiddels zelf maken!

Vanaf komend weekend gaan de tennisbanen buiten weer open, dus dan zal ik wel weer de nodige tijd op de baan te vinden zijn. Heb er al veel zin in, zeker nadat ik onlangs een nieuw racket gekocht heb. Ik heb er al twee keer mee gespeeld en het voelt ontzettend goed!

En dan is het natuurlijk nog even hard trainen voor de triatlons die ik deze zomer ga doen. Hopelijk krijgen we een zonnig voorjaar, zodat ik veel buiten kan sporten!

Andere leuke dingen deze winter

En natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit reizen en sport… Ik deed veel leuke dingen deze winter!

 • De feestdagen waren heel gezellig en relaxt!
 • Tijdens de kerstdagen waren we verslaafd aan de serie You, zo spannend! Komt er al een deel 2 aan?
 • We gingen naar de musical Cats in het RAI Theater. Erg leuk om dit eens in het echt te zien!
 • We aten heerlijke biefstuk bij Loetje Zuidas!
 • We brachten een bezoek aan Kasteel Het Nijenhuis in Heino, mooi om te zien!
 • Ik ging een dagje shoppen in Amsterdam. Lees hier meer over mijn favoriete adresjes in onze hoofdstad!
Amsterdam!
 • Met vriendinnen (waarmee ik ook naar NY ga!) at ik begin februari bij ‘t Zusje in Apeldoorn. De bediening was niet zo vlot maar we hebben wel erg lekker gegeten!
 • Met diezelfde vriendinnen ging ik vorige week naar de ‘horrorfilm’ Escape Room (het ‘horrorgehalte’ viel wel mee, maar hij was wel spannend!) en at daarvoor superlekkere sate bij Finnegans in Apeldoorn.
 • Op een hele zonnige zondag fietste ik naar Parnassia aan Zee en terug. Genieten van de krokusjes en het voorjaarsachtige weer!
 • Ik won de award ‘Vrijwilliger van het Jaar’ op onze tennisclub! Trots!
krokus winter Parnassia
Deze prachtige krokusjes zag ik tijdens mijn fietstocht naar Parnassia!

Films deze winter

Ik noemde het net al, we bezochten de film Escape Room. Een film, die als horror vermeld staat, maar die meer op een spannende thriller lijkt. Om eerlijk te zijn waren de voorstukjes, die we in de bioscoop zagen, het gruwelijkste wat we die avond zagen! De film gaat over een groep mensen, die elkaar niet kent, die in een kamer opgesloten wordt. Met behulp van puzzels en raadsels moeten ze de uitgang vinden, net als in de populaire escape rooms die je tegenwoordig overal speelt. Maar is dit nog wel een spel?

Met mijn zus ging ik naar de film Green Book. Ook een erg mooie film, hoewel het mijns inziens wel een beetje a la de film Intouchables gebracht werd. Desondanks wel een goed verhaal en mooie beelden.

Verder zijn we niet zo vaak naar de film geweest, hoewel dit weekend nog The Mule op het programma staat.

Bloggen deze winter

Ook met het bloggen heb ik er momenteel lekker de vaart in! Afgelopen maand had ik twee superleuke samenwerkingen en ik moest helaas, ook weer vanwege mijn vrije dagen, een aanbod voor een leuke persreis afslaan.

Ik heb een lange (en groeiende) lijst blogonderwerpen voor de komende tijd dus er komt nog genoeg aan binnenkort!

Westkust Zweeds Lapland
Er komt binnenkort een blog online over het fraaie schiereiland Bjuroklubb in Zweden!

Ook ben ik deze maand actief met Pinterest aan de slag gegaan. Het aantal volgers steeg in een paar weken tijd van 70 naar ruim 200 dus ik zit blijkbaar op de goede weg! Ook het aantal bezoekers dat via Pinterest binnenkomt stijgt meer en meer.
Maart en april besteed ik veel tijd aan Pinterest, mei en juni zal de focus meer op Instagram liggen.

Ook ben ik veel oude blogs aan het updaten; leuk om oude berichten van twee jaar geleden weer terug te lezen!

Aken winter
Ik paste onlangs mijn blog over Aken aan, wat een leuke stad is dat!
Volg jij Ditisanne al op Pinterest?

Vooruitblik naar het voorjaar

Het belooft ook weer een mooi voorjaar te worden! Ik heb veel zin in de tenniscompetitie en we hebben gelukkig een leuke indeling.

Ik heb nog een uitnodiging liggen om eens bij de Keukenhof te komen kijken, dus daar kunnen we hopelijk dit voorjaar ook eens gebruik van maken! We moeten wel even kijken wanneer, want in de weekenden schijnt het verschrikkelijk druk te zijn.

Omdat ik dit jaar serieus wil trainen voor de triatlons, ga ik hopelijk veel kilometers op de racefiets maken. Het is even passen en meten om fietstochten naast de tenniscompetitie in te plannen maar hopelijk gaat het lukken.

En verder gaan we ongetwijfeld weer veel leuke dingen doen!

Hoe was jouw winter?

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Darina

  Wat heb je leuke dingen gedaan deze winter! Mooie uitstapjes en lekker sportief!
  Darina onlangs geplaatst…5 favorieten van de week #10My Profile

  22 maart 2019 at 1:17 pm
 • Reply Jenny

  Grappig, ik ben ook net weer begonnen met pilates. En het voelt gewoon goed.

  Mooie reisplannen heb je voor dit jaar. Ik vond het noordwesten van Argentinië best bijzonder. Ga je ook naar Iguazu?

  22 maart 2019 at 11:07 pm
 • Reply Kelly

  Mooie reisplannen dit jaar! Argentinië en Chili lijken me geweldig! Zou ik ook graag een keer naar toe willen. De Keukenhof kan ik aanbevelen trouwens. Ik was er vorig jaar voor het eerst en was echt positief verrast…wat een kleurenexplosie.

  23 maart 2019 at 10:59 am
 • Reply Eva

  Voor een seizoen waar de meesten niet echt op zitten te wachten, had jij topmaanden zo te zien. Heerlijk!

  8 april 2019 at 12:53 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge