Follow me:
'You' serie review

‘You’ (serie): Perfect vriendje blijkt een psychopaat te zijn!

Stel je voor dat je een nieuwe lover hebt, die eigenlijk in alles perfect is. Hij begrijpt je zo goed, hij weet precies wat je nodig hebt! Hij is zorgzaam en lief en het lijkt soms alsof hij zelfs je gedachten kan lezen. Na een paar keer gekwetst te zijn geweest door andere mannen, is het een verademing om zo’n goede jongen te treffen. Toch?

De nieuwe Netflixserie ‘You’ begint uiterst romantisch, met de ontmoeting tussen hoofdrolspelers Joe (Penn Badgley, bekend van Gossip Girl!) en Beck (Elizabeth Lail). Ze ontmoeten elkaar in de boekwinkel waar Joe manager is. Als kijker zie je echter dat de ontluikende liefde helemaal niet zo onschuldig en toevallig is als het voor de verliefde en wat naïeve Beck lijkt.

Joe is volledig geobsedeerd door Beck en laat niets aan het toeval over. Wie de relatie tussen hem en Beck in de weg staat, wordt vakkundig door Joe uit de weg geruimd. Joe weet immers wat goed is voor haar? Maar is Beck wel net zo toegewijd aan Joe als hij aan haar? En wie is de geheimzinnige Candace waarover Beck af en toe wat hoort?

'You' You

Gossip Girl-achtig

De serie ‘You’ heeft wel wat weg van de populaire serie Gossip Girl. Allereerst komt de manier van filmen erg overeen met deze populaire serie. Ook daar is Penn Badgley een jongen die wel erg geobsedeerd is door de blonde Serena Van der Woodsen. Net als Gossip Girl speelt ‘You’ zich af in New York en ook de onderlinge relaties tussen Beck en haar vriendinnen zijn van vergelijkbaar niveau. Hippe koffietentjes, leuke feestjes, hardlopen in Central Park…het komt allemaal voorbij.

Dat maakt deze thriller soms tot een leuke en romantische serie om te kijken en soms vergeet je bijna dat Joe echt enorm creapy is. Sterker nog, je gaat hem eigenlijk zelfs sympathiek vinden!

New York 'You'
Net als ‘Gossip Girl’ speelt ‘You’ zich af in New York

Onrealistisch…

Het enige minpuntje aan de serie is dat het allemaal wel erg gesmeerd loopt voor Joe. Dat maakt het verhaal af en toe wat onrealistisch en ongeloofwaardig. Zo zwerft Joe halverwege de serie in een groot huis rond zonder gezien te worden door de bewoners die rondlopen. Aan rondsnuffelende agenten en detectives weet hij exact het juiste antwoord om de aandacht van zichzelf af te leiden. Kortom, het zit Joe allemaal wel heel erg mee en dat doet wel wat afbreuk aan het verder sterke verhaal.

…maar ook spannend!

Desondanks is ‘You’ een spannende en verslavende serie. Je wilt toch weten hoe het afloopt met Joe en Beck? De eerste serie bestaat uit tien afleveringen, met een spannend en toch wel verrassend einde.

‘You’ is een romantische komedie maar dan wel eentje met wat meer spanning en actie dan in vergelijkbare series. Het is jammer dat de serie maar tien afleveringen heeft maar het open einde duidt zeker op een vervolg.

Het feit dat wij de tien afleveringen in vijf dagen zagen, zegt ongetwijfeld genoeg!

Bekijk hier de trailer van ‘You’:

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Darina

  Dit lijkt me ook wel een leuke serie, bedankt voor de tip!
  Darina onlangs geplaatst…One Little Word 2019My Profile

  3 januari 2019 at 7:58 am
 • Reply hippiemeisje

  die ga ik ook eens proberen!

  4 januari 2019 at 3:14 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge