Follow me:
reisjaar Barcelona

Dit was 2018! Hallo 2019!

Vandaag is het alweer de laatste dag van 2018. Ook dit jaar is echt voorbij gevlogen, vooral de laatste paar maanden. Maar wat was het een supertof jaar! We maakten prachtige reizen, ik startte in november met een nieuwe baan, we bezochten mooie concerten en films…kortom, een topjaar!

Natuurlijk heb ik even gespiekt wat ik vorig jaar als goede voornemens en als plannen had. Op dat moment was ik nog van plan om in 2018 weer naar Ierland te gaan, maar dat is helaas niet gelukt.

2018 Ouderkerkerplas
2018 was een supermooi jaar voor mij!

Reizen in 2018

Onlangs plaatste ik al een blog met een terugblik op de reizen die we in 2018 maakten. Geen Ierland dus, maar wel heel veel andere mooie bestemmingen.
Het reisjaar startte met een wintersportweek in Sankt Anton in Oostenrijk. Onze zomervakantie bracht ons in Oost-Europa, waar we Krakau, Slowakije en Tsjechië bezochten. Zelf ging ik in augustus nog naar Barcelona en in oktober met vriendinnen naar Dubrovnik. Met Jeroen samen reisden we in september een week door het prachtige Zweeds Lapland.

Stuk voor stuk hele mooie reizen waar ik enorm positief op terugkijk! Overigens zijn ook de reisplannen voor 2019 veelbelovend! Over een paar dagen vertrekken we al op wintersport naar Frankrijk. In november ga ik met vriendinnen een lang weekend naar New York. En verder staan er nog veel meer mooie dingen op de planning, maar die moeten nog even concreet worden voor ik ze deel!

Barcelona Barri Gotic brug 2018
Barcelona was een van de bestemmingen deze zomer!

#Lovemyjob

Ook qua werk was 2018 een heel succesvol jaar. De eerste paar maanden van het jaar zat ik nog op een opdracht bij HEINEKEN. Omdat ik daar steeds minder energie uit haalde, besloot ik om per eind april te wisselen van opdracht. Ik kon op een superleuke communicatieopdracht bij een grote multinational geplaatst worden! Heel veel geleerd en een mooie aanvulling op mijn CV!

Hoewel het interimmen erg leuk was, stapte ik per november toch over naar een vaste baan. Ik werd namelijk benaderd voor de functie waar ik nu zit en werd heel enthousiast door de gesprekken die ik hier voor had. En de baan blijkt minstens zo leuk te zijn als hij van tevoren al leek!

Ik werk bij een ontzettend mooi bedrijf, op een hele toffe functie en op een fantastische locatie. Mijn werkplek bevindt zich op de 18e verdieping van een kantorenpand aan de Zuidas en ik geniet enorm van het werken op de Zuidas. Je hebt hier de leukste lunchtentjes, ik ben lid geworden van een geweldige sportschool (met zwembad en sauna en uitdagende lessen!) en de hele vibe is hier gewoon ontzettend tof. Een hele mooie stap gemaakt dus!

Het uitzicht vanaf mijn werkplek!

Sport

2018 is het jaar van mijn allereerste triathlon! Ik heb ontzettend genoten van de Ouderkerkerplas Triathlon en ben nu alweer aan het kijken naar de triathlons in 2019.

Dankzij mijn nieuwe sportschool zwem ik op het moment ontzettend veel en doe ik twee keer per week een HIIT-sessie (High Intensity Interval Training). In het begin kon ik de dagen na de training nauwelijks lopen van de enorme spierpijn! Het verbaast me hoe snel deze training effect heeft want ik heb nu nauwelijks meer last van spierpijn.

Ouderkerkerplas 2018 triathlon
Aankomst bij de Ouderkerkerplas Triathlon

In de zomermaanden heb ik veel getennist: sowieso in voor- en najaar de reguliere KNLTB-competitie en daarnaast ook wat toernooien. En deze zomer won ik voor het eerst een toernooi: wat een fantastisch moment was dat! In de wintermaanden tennis ik niet zoveel maar vanaf april gaat het seizoen weer beginnen!

Boeken, films, TV

Ook dit jaar heb ik lang niet zoveel gelezen als ik van plan was. Druk, druk druk…je kent het wel! Ik heb niet echt bijgehouden hoeveel boeken ik gelezen heb maar het waren er in ieder geval geen 40… Voor 2019 houd ik dus gewoon weer mijn goede voornemen om toch aan de 40 boeken te komen en hopelijk gaat het lukken!

We zijn dit jaar regelmatig naar de bioscoop geweest. Hoogtepunt was natuurlijk de vervolgfilm van Mamma Mia! Wat zorgt deze film toch voor een heerlijk zomers sfeertje!

Mamma Mia zomer 2018
Mamma Mia 2: Wat een fijn sfeertje in deze film!

Ik kijk eigenlijk niet zoveel TV, alleen af en toe Netflix. Jeroen en ik hebben samen het nieuwe seizoen van Homeland op Netflix bekeken. Zelf heb ik de hele serie Gossip Girl gezien (superleuk en heimwee naar New York!). Inmiddels ben ik begonnen met de Britse serie ‘Call the Midwife’, over het wel en wee van vroedvrouwen in een achterstandswijk in Londen in de jaren ’50.

Bloggen

Ook met mijn blog gaat het echt supergoed! Hoogtepunt van mijn bloggersbestaan was natuurlijk de prachtige persreis naar Zweeds Lapland! Hoewel het een hele hectische week was (een persreis is dus geen gratis vakantie maar keihard werken!), hebben we hier echt elke minuut intens van genoten!

Zweden 2018
Zweeds Lapland was een fantastische persreis!

Daarnaast zorgt mijn blog er toch voor dat ik wat vaker er op uit ga om plaatsen of musea te ontdekken, waar ik dan weer over kan schrijven. Zo heb ik in oktober het superleuke stadje Alkmaar bezocht: wat een leuke plaats is dat!

Alkmaar 2018
Alkmaar

Omdat het bloggen gewoon hobby is naast mijn (fulltime) baan, maak ik mij niet zo druk om bezoekersaantallen. Maar toch was het wel leuk om te zien hoe in de zomermaanden het aantal bezoekers enorm piekte! Een mooie motivatie om nog betere content te schrijven en op zoek te gaan naar originele onderwerpen om over te schrijven. Ook wil ik mij komend jaar wat vaker bezig houden met het maken van reisfilms.

Op de social media-accounts van mijn blog probeer ik regelmatig iets te posten. Onlangs maakte ik de bekende ‘best nine of 2018’ van mijn Instagramfoto’s. Bizar om te zien dat zeven van de negen foto’s wintersportplaatjes zijn!

2018 Instagram

Hallo 2019!

En dan staat 2019 weer voor de deur. De eerste plannen voor het nieuwe jaar zijn al gemaakt en ik heb er zin in! De dagen rondom de jaarwisseling brengen we door in ons chaletje op de Veluwe: lekker cocoonen met een mooi boek en de Top 2000!

Ik wens jullie alvast een fijne jaarwisseling en een heel mooi 2019 toe!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Darina

  Een prachtig jaaroverzicht! Fijn dat je helemaal op je plek zit bij je nieuwe baan! Een hele fijne jaarwisseling en mooi 2019 gewenst!
  Darina onlangs geplaatst…Mijn 10 best gelezen artikelen van 2018My Profile

  31 december 2018 at 4:52 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel Darina! Jij ook een goede jaarwisseling gewenst! Hoe was Parijs??

   31 december 2018 at 6:32 pm
 • Reply Laine

  Bedankt voor je leuke blogs afgelopen jaar. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar en wens je al het goeds toe 😘

  31 december 2018 at 5:35 pm
  • Reply Anne

   Wat lief, dank je wel!! Jij ook een mooi 2019 en laten we snel een keertje bijpraten! 😉

   31 december 2018 at 6:31 pm
 • Reply Mevrouw Marloes

  Jouw blogs vind ik altijd zo leuk om te lezen! Die werkplek klinkt echt fijn. Wat zul je mooi uitzicht hebben. En als ik lid zou zijn bij die sportschool, zou ik waarschijnlijk het grootste gedeelte van de tijd in de sauna zitten, hahah. Mamma Mia 2 heb ik helaas nog niet gezien 🙁

  Ik wens jou een mooi 2019 toe!

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Instagram tag 2018My Profile

  2 januari 2019 at 12:22 pm
  • Reply Anne

   Ah superlief, dank je wel! Is wederzijds hoor, vind jouw blog zo leuk!

   2 januari 2019 at 2:03 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge