Follow me:

Dit was mijn zomer! Veel reizen en genieten van de zon!

Hoewel de zomer er nog net een paar laatste zonnige en warme dagen uitperst, is het toch alweer bijna herfst. Sterker nog, vorige week waren we in Zweeds Lapland waar de bomen al helemaal verkleurd waren. Het was daar al volop herfst of, beter gezegd, een echte indian summer: blauwe lucht en schitterende herfstkleuren. De zomer dit jaar was wel echt fantastisch met zoveel mooi weer en zonnige dagen! Tijd om even terug te kijken in ‘dit was mijn zomer’!

Het hoogtepunt van deze zomer waren natuurlijk de drie prachtige reizen die ik maakte. In juni begon het al met een hele mooie roadtrip door Duitsland, Polen, Slowakije en Tsjechië.  We bezochten steden als Dresden, Krakau en Mariënbad en maakten de mooiste wandeltochten in de Hoge Tatra’s en het Slowaaks Paradijs. Veel te snel waren we alweer thuis maar gelukkig ging ik een paar weken later al naar Barcelona.

Hoge Tatra Slowakije zomer

We maakten een prachtige wandeltocht in het Hoge Tatragebergte

Ondanks dat het hoogseizoen was en daarom erg druk en heet was in deze Spaanse stad, heb ik toch wel veel kunnen zien en doen. Daarnaast ook genoeg tijd genomen om te relaxen dus dit was echt een fijne citytrip! En als kers op de taart reisden we begin september door Zweeds Lapland op uitnodiging van Voigt Travel.

Zweeds Lapland zomer Voigt

Een mooie reis door Zweeds Lapland!

Triathlon

Tussen het reizen door probeerde ik af en toe nog te sporten. Op 18 augustus deed ik namelijk mee met de Ouderkerkerplastriatlon! Het was mijn eerste triatlon ooit dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het trainen schoot er ook wel vaak bij in door de drukte, vooral het onderdeel hardlopen en de bekende koppeltrainingen. Ik was dus best wel nerveus voor de start of ik de finish überhaupt wel zou halen!

Gelukkig ging het ontzettend goed! Zwemmen was het eerste onderdeel en al na een paar slagen ontdekte ik dat ik zeker niet de laatste was, waar ik van tevoren wel wat bezorgd om was. Fietsen ging ook lekker, ik haalde zelfs mensen in en eigenlijk viel het hardlopen ook wel mee. Door de adrenaline van de wedstrijd ging het allemaal net wat harder dan anders en finishte ik zowaar tien minuten sneller dan mijn verwachte tijd.

Ik ben nu enorm enthousiast over de triatlonsport en heb voor volgend jaar alweer een paar mooie triatlons uitgezocht!

Ouderkerkerplas triathlon 2018

Na de finish!

Zomers weer

Het mooiste aan deze zomer is misschien wel het heerlijk zomerse weer! Helaas moest ik, afgezien van onze reizen, fulltime werken dus ik kon er alleen in de weekenden van genieten. Maar ook dat was al superfijn! We hebben regelmatig de barbecue aangestoken en lekker op terrasjes gezeten. Ook konden we regelmatig met de cabrio op pad.

Cabrio zomer

Mooi ritje met de cabrio!

Door de droogte is wel onze achtertuin een beetje verdord dus we hebben nu plannen om die dit najaar eens aan te pakken.

Andere leuke dingen deze zomer:

 • Ik ging gezellig een nachtje weg met mijn nichtje. Deze zomer kwam ze van de basisschool dus dat is een mooi moment om samen op pad te gaan. We gingen een dagje naar de Efteling, sliepen in een hotel in de buurt en gingen de volgende morgen Den Bosch nog even in.
 • Er waren diverse tennistoernooien waar ik aan meedeed. De één was wat succesvoller dan de andere, maar wel was het heerlijk om in het zonnetje op de tennisbaan te staan!
 • Mamma Mia 2 kwam uit! Wat een fijne film is dat toch! Hij kan nog niet helemaal tippen aan deel 1 maar toch zorgt de film wel voor een heerlijk zomers sfeertje!
 • En over fijne films gesproken: recent was ‘Dirty Dancing’ weer eens in de bioscoop. Zo mooi!
 • Ik ontdekte een prachtig fietsrondje in de buurt van mijn huis. Erg blij mee want het fietsen hier in de Randstad kan niet tippen aan de Veluwe!
Mamma Mia zomer

Mamma Mia 2: Wat een fijn sfeertje in deze film!

Najaarsplannen

Wat een fantastische zomer was het! En het is nog niet klaar met de leuke dingen…
Op dit moment is de najaarscompetitie in tennis weer begonnen en ik won zaterdag alweer mijn eerste wedstrijden. Een supergoed begin!

In oktober ga ik nog een lang weekend met vriendinnen naar Dubrovnik in Kroatië. Erg veel zin in want het lijkt een prachtige stad te zijn! Iemand nog goede tips voor Dubrovnik of omgeving?

En nu maar hopen dat het net zo’n mooi zonnig najaar wordt als deze zomer was!

Hoe was jouw zomer?

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Sabine

  Wat een geweldige zomer moet jij gehad hebben, veel gereisd zeg! Wij hebben eens een trip gedaan met een cabrio,super leuk! En wat ben jij sportief zeg, knap zo’n triatlon. Ik wens je een heel goed najaar toe, mag dat moet wel lukken met al die leuke vooruitzichten.

  20 september 2018 at 11:42 pm
  • Reply Anne

   Thanks!! Leuk is een cabrio-trip hè! We hopen idd op een mooi najaar! 😀

   22 september 2018 at 10:06 am
 • Reply Darina

  Je hebt een prachtige zomer gehad met prachtige reizen. Dubrovnik lijkt mij heel mooi, ben benieuwd!
  Darina onlangs geplaatst…7 Herfsttrends uit ParijsMy Profile

  21 september 2018 at 3:32 pm
  • Reply Anne

   Ja ben ook erg benieuwd naar Dubrovnik! Hopelijk mooi weer! 😀

   22 september 2018 at 10:07 am
 • Reply Shirley

  Klinkt als een heerlijke zomer, maar gelukkig heb je in de herfst ook al leuke plannen. Ik ben mentaal nog niet helemaal klaar voor kouder weer, maar uiteindelijk zal dat vanzelf wel gaan. Ik ben in juni een week naar Lyon geweest om Frans te leren en volgende maand ga ik naar Tenerife, dus als het goed is, krijg ik nog wat zon.
  Shirley onlangs geplaatst…De leukste wijken van AntwerpenMy Profile

  23 september 2018 at 9:23 am
  • Reply Anne

   Wat leuk dat je naar Lyon ging voor het leren van de taal. Het leert vast veel makkelijker wanneer je ter plaatse bent?

   1 oktober 2018 at 11:26 am
 • Reply Ingrid

  Wat een mooie maanden om op terug te blikken! Ook bij ons vrij druk geweest met tripjes kortbij en ietsje verder en dat heerlijke zonnetje maakte dat het zelfs in eigen tuin iedere dag vakantie leek (alleen vandaag even niet💦😉) Wij deden een citytrip naar Valletta, héérlijke stad! Verder nog weekendjes weg naar Utrecht en de Vlaamse Westhoek en eind oktober trekken we onze wandelschoenen aan voor een herfstbreak in Luxemburg

  23 september 2018 at 4:12 pm
  • Reply Anne

   Klinkt ook supergoed allemaal! Ik twijfel nog over een paar dagen weg in oktober en Luxemburg staat ook op het optie-lijstje dus wie weet!

   1 oktober 2018 at 11:27 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge