Follow me:
Triathlon Haarlemmermeerse Bos Sporten

Dare2Tri trisuit: Juiste kleding voor mijn eerste triathlon!

Een tijdje geleden schreef ik al over de nieuwe uitdaging die ik aan ga: mijn eerste triathlon! Nu de datum van de wedstrijd angstig dichtbij komt, moet ik echt nog wel het nodige trainen voor ik met een goed gevoel aan de start sta. 

Een van de grootste dilemma’s waar ik tijdens de voorbereiding mee zat, was de kleding. Als ik ga hardlopen, draag ik een tight (zonder zeem uiteraard!). Ga ik zwemmen, dan doe ik zwemkleding aan. En op de fiets heb ik juist een fietsbroek met een zeem aan. Bij een triathlon worden echter drie sporten gecombineerd die allemaal hele andere sportkleding vereisen. Want om nu in badpak rond de Ouderkerkerplas te rennen…nou nee! Mijn idee was dus om maar gewoon in badpak te zwemmen en dan na het zwemmen een tight en sportshirt aan te schieten. Alleen betekent dat fietsen zonder zeem (niet comfortabel!) plus nog eens extra tijdverlies. Tijdens de wissels tussen de sporten telt de tijd namelijk gewoon door dus elke minuut sneller is dan weer mooi meegenomen.

Dare2Tri via Bikester.nl

Gelukkig schoot Bikester.nl mij bij dit dilemma te hulp! Ik mocht hun prachtige Dare2Tri trisuit uitproberen! Ontzettend fijn want met een trisuit kun je zwemmen, fietsen en hardlopen. Uiteraard koos ik voor de zwart met roze variant maar hij is er ook in het blauw en volledig zwart.

Bikester Dare2Tri trisuit

Ik koos deze Dare2Tri trisuit uit om te proberen.

Het bestellen van de trisuit ging eenvoudig via de website en een paar dagen later rolde het pakketje al door de bus! Het trisuit viel keurig volgens de aangegeven maat uit en zat echt als gegoten! Het zeem in de trisuit is iets dunner als een gewoon wielrenzeem en daardoor kun je er probleemloos mee zwemmen en hardlopen.

Koppeltraining

Zwemmen en fietsen heb ik inmiddels al in de Dare2Tri trisuit gedaan; hardlopen nog niet. Vandaag deed ik voor het eerst een koppeltraining (zwemmen en fietsen) dus een mooi moment om te zien hoe de trisuit het dan doet.

Niets over te klagen want de trisuit bleek echt perfect te zijn. Dankzij het prettige dunne materiaal (beetje tussen een wielrenpak en een badpak in) droogt de trisuit supersnel op de fiets en heb je totaal niet het gevoel dat je met een nat pak op de fiets zit!

Ik heb sowieso altijd snel last van zadelpijn maar over het zeem van de Dare2Tri trisuit heb ik ook niets te klagen. Hoewel het dus wat dunner is, zit het comfortabel en biedt het voldoende steun.

Dare2Tri trisuit Bikester.nl

De Dare2Tri trisuit is ook te koop met een blauwe streep of in egaal zwart. Ik vond zelf de roze het mooist!

Heel tevreden

Kortom, nu ik een paar keer met de trisuit getraind heb, zou ik niet weten hoe ik mijn eerste triathlon zónder trisuit had moeten doen! Het zou sowieso veel meer stress en extra tijd opleveren waar we natuurlijk, naast alle gezonde wedstrijdspanning, niet op zitten te wachten. Ik ben dan ook superblij dat Bikester.nl mij hierin wilde helpen!

Ik kan triathletes dus absoluut de Dare2Tri trisuit aanbevelen! Bij Bikester.nl is deze in drie kleuren te koop voor € 70,00.
Een trisuit gaat je triathlon zoveel leuker maken dat het de investering zeker waard is!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bikester.nl. Ik geef in deze review echter mijn eerlijke mening over het product. 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Marije

  Even een vraag. Ik ga in juli mijn eerste triathlon proberen. Maar ik zie dat je geen wetsuit draagt voor het onderdeel zwemmen. Is dat niet perse nodig? Ik ga een 1/8 doen, dus 1 km. En ik hoor graag of dat voldoende is wat jij aan hebt getrokken. Qua warmte van het water.

  27 februari 2021 at 9:21 pm
  • Reply Anne

   Hi Marije, in juli is over het algemeen een wetsuit niet nodig. Alleen als het water echt heel koud is heb je een wetsuit nodig, maar in juli is het water meestal lekker warm. Ik kan wel een trisuit echt aanraden omdat je dan niet meer na hoeft te denken over verkleden tijdens je triatlon.
   Supertof dat je mee gaat doen, ben erg benieuwd wat je er van vindt!

   27 februari 2021 at 10:35 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge