Follow me:
Polar Vantage M2

De Polar Vantage M2: Robuust en stijlvol sporthorloge

Zoek je een nieuw sporthorloge, dan kun je makkelijk verzanden in de talloze opties die er zijn. Welk merk kies je, welke opties zijn belangrijk, is het uiterlijk van het klokje belangrijker dan de inhoud, wat wil je er precies mee doen….het zorgt allemaal voor keuzestress! Sinds een paar weken sport ik met de Polar Vantage M2 en ik deel graag mijn ervaringen met je!

De afgelopen jaren sportte ik met de Polar M430 (de opvolger van de Polar M400), wat echt een sporthorloge is. Qua uiterlijk is het horloge wat te sportief om ‘gewoon’ te dragen dus ik gebruikte het horloge alleen met sporten. De afgelopen maanden merkte ik echter dat het horloge wat verouderde: de batterij was zo snel leeg dat ik er niet meer een volle dag mee kon wandelen, dan moest ik hem halverwege aan een powerbank leggen. Ook was ik niet zo tevreden over de hoogtemeter die het regelmatig liet afweten. En ik zwem regelmatig maar de Polar M430 registreert geen afstanden in een overdekt zwembad, terwijl er horloges zijn die dat wel kunnen.

Kortom, tijd om eens rond te kijken naar wat nieuws.


Polar Vantage M2
Tijdens een triatlon is een goed sporthorloge ideaal!

Polar sporthorloges

De beslissing om opnieuw voor een Polar-horloge te gaan was al snel genomen. Ik heb al jaren een Polar-account dus het liefste wilde ik daarmee doorgaan zodat ik makkelijk in mijn trainingsgeschiedenis kan duiken, trainingen vergelijken etc. Bovendien werken bepaalde groepslessen op mijn sportschool met hartslagregistratie, die Polar-connected is.

Polar heeft misschien niet de meest fancy horloges; ik vind persoonlijk de Garmin-klokjes er wat mooier uitzien. Maar gelukkig zijn nu de Polar Ignite en de Polar Vantage op de markt gekomen, die al een stuk mooier zijn dan de M430.


Falzsteig Watzmann 2021
Bij het wandelen in de bergen is een goed werkende hoogtemeter wel fijn.

Polar Vantage, Polar Ignite of Polar Grit X

Uiteindelijk moest ik een keuze maken tussen de Polar Vantage (M2 of V2), de Polar Ignite 2 of de Polar Grit X. De Polar Ignite 2 is wat eleganter dan de Polar Vantage, maar qua batterijduur en het bijhouden van sportprestaties scoort de Polar Vantage weer hoger. Bovendien bedien je de Ignite 2 met een touchscreen. Dat maakt weliswaar het uiterlijk van het klokje mooier maar ik las vrij veel negatieve reviews over het bedienen van het horloge tijdens het sporten. Zeker in het zwembad lijkt het mij lastig om met een touchscreen te werken.

De Polar Grit X scoort qua prestaties nóg weer beter en kan zelfs met mijn Komoot-app gekoppeld worden zodat je via je horloge kunt navigeren. Dat laatste lokte mij wel erg aan, maar het uiterlijk van de Polar Grit X vond ik wel weer een beetje té stoer. Ik zou dit horloge dan weer puur als sporthorloge gebruiken terwijl ik juist liever een klokje heb dat ik vaker als smartwatch gebruik.

Uiteindelijk ben ik voor de Polar Vantage M2 gegaan; je hebt ook de V2 versie maar die is vooral voor topsporters. En hoewel ik veel en graag sport, is dat nu ook weer niet nodig (plus dat deze gelijk een flink stukje duurder is)!


Polar Vantage M2

Uiterlijk van de Polar Vantage M2

Ik heb de Polar Vantage M2 nu een paar weken en ik ben rázend enthousiast! Ik koos voor de champagnekleur; het alternatief was namelijk koper of zwart. Omdat mijn M430 al zwart was, vond ik het wel tijd voor een nieuw kleurtje. Overigens zou ik via de Polarwebsite nog andere kleuren bandjes kunnen bestellen.

Het horloge is weliswaar net ietsjes te dik waardoor het nog wel de uitstraling van een sporthorloge heeft, maar hij ziet er al stukken eleganter uit dan de M430. Ik heb het horloge dus regelmatig om, ook als ik niet sport.


Polar Vantage m2


Toffe opties van de Polar Vantage M2

De prestaties van het horloge vind ik echt fenomenaal! Na een hele dag skiën gebruikte ik maar zo’n 25% van de batterij! Echt heel fijn om niet elke lunchpauze met powerbanks in de weer te hoeven zijn.

Verder zitten er veel leuke programmaatjes op de Polar Vantage M2. Zo geeft het ingebouwde programmaatje FitSpark elke dag aan welke workout je zou kunnen doen. Heb je al veel gesport, dan krijg je wat rek- en strekoefeningen aangereikt. En na een paar dagen weinig sporten kun je een pittige cardiotraining doen. Leuk!

Net als de M430 houdt de Polar Vantage M2 ‘s nachts je slaap bij en krijg je ‘s ochtends een enorm uitgebreide grafiek en data aangeleverd over je slaap. Geen idee of het echt klopt maar het is wel leuk om te zien.

Verder zit er een ‘serene-optie’ op: een paar minuten ademhalingsoefeningen om te ontspannen. Je kunt ook op de Polar Vantage M2 een fitnesstest doen (zat overigens ook op de M430).

Waar ik echt blij mee ben, in het zwembad houdt hij netjes mijn afstand en snelheid bij! En wat ik prettig vind aan de Polar-horloges is dat je zelf je schermen in kunt stellen. Zo maakte ik voor tijdens het skiën handmatig een scherm waarop de huidige tijd, de afstand, mijn maximum snelheid en actuele snelheid te zien waren.


Polar vantage M2

Polar Vantage M2: aanrader of niet?

Ja, wat mij betreft is de Polar Vantage M2 een enorme aanrader! Zoek je een iets minder sportief horloge en iets meer een fraai uiterlijk, dan zou je misschien beter voor de Polar Ignite 2 kunnen kiezen (al lijkt een touchscreen mij persoonlijk niet fijn werken). En wil je echt een sporthorloge dat alles kan, dan is misschien de Grit X een betere optie.

Maar wil je een fijn sporthorloge met ontzettend veel opties (je kunt bij Polar zo’n 130 sporten kiezen!)? En wil je leuke extra’s en een klokje dat je ook nog wel naast het sporten kunt dragen? Dan is de Polar Vantage M2 echt een krachtig en fijn horloge. Mij motiveert het horloge ook echt om meer te sporten en beter te presteren!

Ik kocht het horloge hier en had het al razendsnel binnen. Momenteel kost de Polar Vantage M2 rond de € 250,00. Wil je een nóg nauwkeuriger hartslagmeting, dan kun je je horloge ook combineren met een hartslagband. Ik vind zelf echter de hartslagsensoren in de pols prima werken.


Mooiste pistes van Les Sybelles
Tijdens het skiën hield de Polar Vantage M2 alle data netjes bij!

Let op: dit artikel is niet gesponsord of in samenwerking met Polar of een andere winkel geschreven. Ik heb het horloge zelf aangeschaft, het volledige bedrag betaald en schrijf deze review omdat ik er zo enthousiast over ben. Wil je ook de Polar Vantage M2 aanschaffen? Dan help je mij wel door via de bovenstaande links te bestellen. Ik ontvang dan namelijk een klein percentage van het aankoopbedrag (jij betaalt daar niets extra’s voor).

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Aniek

    Wat een mooi horloge! Ik heb nu ook een sporthorloge, dat ik vooral gebruik tijdens het hardlopen en zwemmen. Maar dat is inderdaad ook zo’n groot en nogal sportief horloge. De Polar Vantage M2 is ook nog echt mooi genoeg om de hele dag door te dragen.
    Aniek onlangs geplaatst…Review Revolution Race Cyclone Rescue Jacket 2.0My Profile

    26 februari 2022 at 11:41 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge