Follow me:

Nieuwe hardloopschoenen: een dilemma!

Drie maanden geleden deed ik mee aan mijn eerste triatlon ooit. Een fantastische dag en ik wist gelijk dat ik dit vaker wilde doen! Wat een verslavende sport is de triatlon! Zeker de Ouderkerkerplas Triatlon wil ik nogmaals doen omdat ik het parcours ontzettend mooi vind. Bovendien is deze in augustus en is de kans klein dat je een wetsuit nodig hebt. Wel zo makkelijk… 

Het lastigste onderdeel van de triatlon is voor mij het laatste onderdeel: hardlopen. Op dat onderdeel heb ik in augustus ook het meeste tijd verloren: waar ik bij het zwemmen en fietsen respectievelijk 89e en 79e van de 106 gefinishte dames was, had ik bij het hardlopen een teleurstellende 103e tijd.

Het positieve daar aan is dat ik wel iets heb waar ik aan kan trainen. Ik had namelijk amper hardgelopen in aanloop naar de triatlon dus daar is zeker ruimte voor verbetering. Hardlopen is zeker niet mijn favoriete sport maar het is wel makkelijk te trainen. Een mooi doel voor de komende maanden dus!

Nieuwe hardloopschoenen nodig

De afgelopen twee jaar heb ik op deze Adidas hardloopschoenen gelopen. Prima schoenen, maar na twee jaar gebruik is de demping er wel een beetje uit. Ik moest dus op zoek naar iets nieuws. En dat is best lastig want er is zóveel keus!

Adidas hardloopschoenen

Mijn oude Adidas hardloopschoenen

Ik ben ontzettend fan van het sportmerk Nike. Niet alleen zien hun sportspullen er gewoon prachtig uit, ook is de kwaliteit uitstekend en het materiaal prettiger dan van andere merken. Mijn collectie tenniskleding bestaat voor een groot deel uit Nike-spullen waaronder mijn indoor- en outdoorschoenen. Met een schuin oog keek ik dus al snel naar de hardloopschoenen van Nike…

Nike Epic React hardloopschoenen

De mooiste lijn die Nike momenteel heeft vind ik de Nike Epic React hardloopschoenen. Ik vind het model echt waanzinnig mooi, zeker de blauwe flyknit-variant. Het ‘sokje’ als enkelrand is al een paar seizoenen heel populair en het ziet er erg fancy uit.

Nike Epic React hardloopschoenen

Deze blauwe Nike Epic React hardloopschoenen vind ik ontzettend mooi! (Foto: Sportshowroom.nl)

Het enige nadeel aan het ‘sokje’ vind ik dat het minder mooi staat als je hardloopsokken draagt. En daar zit voor mij de reden dat ik deze schoenen niet gekocht heb. Ik draag namelijk altijd enkelsokjes, die bij de Nike Epic React dan zichtbaar zijn waardoor het effect van de mooie rand gelijk weg is.

Uiteindelijke aankoop

Bij een gespecialiseerde sportwinkel heb ik een aantal schoenen gepast. Onder andere de Adidasschoen die de opvolger van mijn eigen hardloopschoen is, maar deze zat heel ongemakkelijk. Veel te stug en met vervelende drukpunten. Hetzelfde gold voor schoenen van New Balance, die er ook mooi uitzien maar niet comfortabel zaten.

Uiteindelijk ben ik voor deze mooie Nike Odyssey React hardloopschoenen gegaan. Dit unisex-model is iets breder dan de doorsnee hardloopschoen voor dames, wat voor mij extra comfortabel zit. Bovendien is deze schoen ultralicht en toch met de hippe flyknit-uitvoering die ook de Nike Epic React-serie heeft.

Nike Odyssey React hardloopschoenen

Nike Odyssey React hardloopschoenen

De demping van de Nike Odyssey React is supergoed. Hiermee kan ik de komende maanden volop gaan trainen voor een nieuw triatlonseizoen!

Nike Odyssey React

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sportshowroom.nl, een website die gespecialiseerd is in talloze sportartikelen waaronder hardloopschoenen. Het artikel is echter voor 100% mijn eigen mening en is niet beïnvloed door deze samenwerking.
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Darina

  Klinkt als hele fijne hardloopschoenen. Heel veel sportplezier ermee!
  Darina onlangs geplaatst…Op mijn wensenlijstje | November 2018My Profile

  26 november 2018 at 8:36 am
  • Reply Anne

   Ja ze lopen lekker!! Moet ze nog wat vaker gebruiken maar dat komt nog wel!

   3 december 2018 at 6:04 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge