Follow me:
Krakau boekhandel

Deze zes boeken wil ik komende zomer lezen!

De zomer is een ideale periode om boeken te lezen. Niet alleen tijdens het reizen maar ook thuis heb ik altijd wat meer tijd in de zomer om te lezen. Op warme, zonnige dagen en avonden zit ik liever niet teveel achter de laptop. Dan vind ik het juist fijn om lekker in de tuin een boek te lezen. Het tempo ligt in de zomermaanden net wat langzamer dan anders dus ideaal om even tot rust te komen!

Ik schreef onlangs in mijn artikel over ‘gadgets die ik altijd meesleep op vakantie’ dat ik vaak via e-books via mijn telefoon of tablet lees. Ik heb heel veel e-books maar het zijn vaak wat oudere boeken. De nieuwste uitgaven moet ik aanschaffen maar dan koop ik toch liever een ‘echt’ boek.

Voor de komende zomer staan deze titels op mijn verlanglijstje om te lezen!

Façade – Esther Verhoef

Esther Verhoef is een van mijn favoriete auteurs. Haar boeken zitten vaak goed in elkaar en lezen heel prettig weg. Façade is het nieuwste boek van Esther Verhoef en staat bovenaan mijn lijstje voor deze zomer!
Het boek gaat ongetwijfeld mee als ik naar Stockholm ga dus lekker leesvoer voor in het vliegtuig.

Overigens heb ik al een klein stukje in het boek gelezen en doet het mij wel erg sterk denken aan het boek ‘Route du Soleil’ van Suzanne Vermeer. Hopelijk is het geen identiek verhaal, ik ben benieuwd!

Boeken zomer

De Zeven Zussen serie – Lucinde Riley

De boekenserie ‘De Zeven Zussen’ zie ik steeds in de boekhandel liggen en het lijkt mij een leuke serie. Sowieso houd ik wel van series; ik lees snel en het is altijd jammer als je een goed boek dichtslaat en het verhaal is klaar… 🙂

Bij deze dikke pillen heb je daar niet zo snel last van. Heeft iemand al wat van deze serie gelezen?

Boeken

Het meisje uit het Verscholen Dorp – Irma Joubert

Irma Joubert is een Zuid-Afrikaanse auteur waar ik alle boeken al van gelezen heb. Behalve haar nieuwste boek, dat zich in Nederland afspeelt! ‘Het meisje uit het Verscholen Dorp’ vertelt over een meisje dat in het Verscholen Dorp bij Vierhouten terechtkomt. Je kunt nog steeds replica’s van hutten uit het Verscholen Dorp bekijken als je in Vierhouten bent, een indrukwekkende plek om te bezoeken!
Dit boek wil ik dan ook graag lezen, hoewel ik het fijne, Zuid-Afrikaanse sfeertje uit Jouberts andere boeken ongetwijfeld ga missen!

Ik schreef eerder al eens een review over een ander boek van Irma Joubert: ‘Pontenilo’
Boeken

Wees Onzichtbaar – Murat Isik

Deze debuutroman ‘Wees Onzichtbaar‘ van Murat Isik lijkt me een bijzonder indrukwekkend boek om te lezen. Ik heb het boek nog niet in handen gehad maar de beschrijving is veelbelovend en de recensies lovend. Het boek heeft al eens een Publieksprijs gewonnen dus dat is ook een goed teken. Het zal geen oppervlakkige zomerroman zijn maar ongetwijfeld een heel mooi boek!

Boeken

Nice girls don’t get the corner office – Louis P. Frankel

Het boek ‘Nice girls don’t get the corner office’ is geen roman of literatuur maar een non-fictie boek. Ik heb het onlangs bij de boekhandel al eens doorgebladerd en wat ik las, was veelbelovend! Herkenbare situaties en handige tips voor op kantoor.

Boeken

Als de sterren zingen – Tonke Dragt

Mijn favoriete jeugdboekenschrijfster was Tonke Dragt (nadat ik jarenlang de kostschoolboeken van Enid Blyton verslonden had…). Boeken als De Brief voor de Koning, Zeeen van Tijd en De Tweelingbroers vond ik geweldig.

Hoewel we al zo’n 25 jaar wachten op ‘De Weg naar de Cel’, het beloofde vervolg op ‘Zeeen van Tijd’ blijft het angstvallig stil rondom dit boek. Wel kwam er vorig jaar ineens een andere uitgave van Tonke Dragt uit: ‘Als de sterren zingen’. Een bundel met losse verhalen en illustraties, ongetwijfeld in de sprookjesachtige stijl van Tonke Dragt.

Boeken

Welk boek staat op jouw lijstje om deze zomer gelezen te worden?

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Darina

  Mooie boeken. Ik lees nu de Olijfboom van Lucinda Riley, een goede schrijfster. Verder heb ik nog geen echt lijstje met boeken die ik wil lezen.
  Darina onlangs geplaatst…De lavendelvelden in de ProvenceMy Profile

  30 juni 2019 at 11:56 am
 • Reply Maaike

  Hahah de corner office wil ik ook zeker lezen. Hoor daar altijd goede reviews over!

  1 juli 2019 at 8:50 am
  • Reply Anne - Ditisanne.nl

   Ja, ik ook! En heb het boek al eens doorgebladerd en ziet er echt superleuk uit!

   3 juli 2019 at 11:49 am
 • Reply Kim

  Esther Verhoef is ook mijn favoriet, wist niet dat ze een nieuw boek had. Aanrader dus, thanks voor de tip. De Zeven Zussen zitten ook al heel lang in mijn winkelmandje van Bol.com, haha, maar ik kies toch altijd weer voor andere, iets diepgaandere boeken. En Nice Girls is volgens mij ook echt een ‘raak’ boek. Goeie keuzes! Ga je ook recensies geven?

  2 juli 2019 at 5:31 pm
 • Reply Tilly

  Alle boeken die tot nu toe uit zin van de 7 zussen gelezen. Lezen makkelijk, zijn pakkend je wil naar het eind toe. En als je uit heb…..begin je vast met een paar bladzijde van het volgende boek. De lavendeltuin ligt klaar voor de vakantie. Dit is een ander boek van dezelfde schrijfster.

  4 augustus 2019 at 9:57 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge