Follow me:

Filmrecensie: Bridge of Spies

“We have to have the conversations our governments can’t.”

Afgelopen weekend ontvluchtten we ons huis, waar hevig geklust werd en daarom even niet zo gezellig was. Zaterdagavond draaide de film ‘Bridge of Spies’, een film waar de bekende acteur Tom Hanks de hoofdrol in speelt. Een van mijn favoriete acteurs dus eigenlijk kon de avond al niet meer stuk!

Bridge of SpiesDe film is geregisseerd door Steven Spielberg en de prachtige soundtrack is van de bekende filmmuziek-componist Thomas Newman, die ook de muziek voor o.a. The Horsewhisperer, The Shawshank Redemption, American Beauty en The Green Mile schreef. Niet de eerste de beste dus en dat verloochent zich niet!

Wat vonden we van deze film?

Het verhaal
De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

De Amerikanen hebben zelf ook een Russische spion in handen, waar Donovan tijdens het proces een goede band mee opbouwt. Naarmate de film vordert, loopt de spanning op. Lukt het Donovan om de deal te sluiten?

Wat vond ik?
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben erg enthousiast over deze film! Nu is Tom Hanks ook wel een klasse apart: met een enkele blik of uitdrukking weet hij non-verbaal zoveel over te brengen, fantastisch! Alleen zijn acteerwerk zorgt er al voor dat deze film de moeite waard is! Ook Mark Rylance als Russische spion Rudolf Abel zet een heel sterke rol neer!

 

Tom Hanks

Maar dat is niet het enige. Het verhaal wordt nergens langdradig of ongeloofwaardig. Als de film begint, is het even goed kijken wie nu wie is en is de start een tikje rommelig, maar al snel zit je er echt in en wordt de verhaallijn duidelijker. Als het werkterrein van Donovan zich verplaatst van de Verenigde Staten naar het verscheurde Berlijn van de jaren ’60, in een periode dat de Berlijnse Muur gebouwd wordt, is er een treffend stukje geschiedenis te zien.

Het einde van de film is misschien een tikje te zoetsappig maar het blijft Hollywood! Desondanks is deze film absoluut een aanrader! Al was het maar om Tom Hanks!

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge