Follow me:

Filmrecensie: ‘Celle Que Vous Croyez’

If I’d told the truth, put my real photo on Facebook,
Alex wouldn’t have friended me…”
(Claire)

In de Nederlandse filmhuizen draait sinds kort de film ‘Celle Que Vous Croyez’, waar Juliette Binoche schittert in de hoofdrol. Een psychologisch drama, dat gedurende de film zelfs bijna een thrillerachtig tintje krijgt. Juliette is voor mij vooral bekend vanuit de film Chocolat, en ik was dan ook erg benieuwd om haar in deze nieuwe film te zien!

In ‘Celle Que Vous Croyez’ ontmoeten we de 50-jarige Claire. Ze is gescheiden en wordt gelijk aan het begin van de film door de veel jongere Ludo gedumpt. Vlak daarvoor vertelt Ludo tussen neus en lippen door over zijn nieuwe huisgenoot, Alex.

In een poging om van het reilen en zeilen van Ludo op de hoogte te blijven, maakt Claire een profiel aan op Facebook. Niet onder eigen naam, maar ze doet zich voor als de ruim 25 jaar jongere Clara, die ‘iets in de mode’ doet. Ze maakt connectie met Alex, die uiteindelijk veel leuker en interessanter blijkt te zijn dan Ludo zelf. Voor Claire het door heeft, loopt de zaak een beetje uit de hand en is ze hevig verliefd op Alex (en hij op haar). Maar dan wil Alex haar graag ontmoeten…

There’s no greater rival then the one who doesn’t exist.

Aan de hand van Claires gesprekken met haar psychotherapeut worden we meegenomen door de gebeurtenissen. Dit is een interessante aanvliegroute, want daarmee kunnen we veel beter Claires beweegredenen en emoties begrijpen dan wanneer we als toeschouwer toekijken.

Celle Que Vous Croyez

Wat vond ik van ‘Celle Que Vous Croyez’?

Ik was erg benieuwd naar Juliette Binoche en werd niet teleurgesteld! Ik vind de acteurs stuk voor stuk erg goed en uiterst geloofwaardig spelen. Zeker tijdens de gesprekken met de therapeut kan Juliette soms met slechts een klein trekje met haar gezicht ontzettend veel zeggen.

Het verhaal sleept je al snel mee en zit goed in elkaar. Aan het einde wordt het een tikkeltje verwarrend en vraag je je continu af wat nu waarheid is en wat leugen. Eigenlijk het kernthema van de film… Pas helemaal aan het eind valt alles op zijn plek en wordt duidelijk wat er gebeurd is.

Er zitten verschillende lagen in de film en juist dat maakt hem zo interessant. Het is een typische filmhuisfilm, waar je wel van moet houden. Maar ik kan hem absoluut aanraden, al was het maar vanwege de schitterende muziek van Ibrahim Maalouf.

I do use social media, dr. Bormans. For people like me it’s both, a shipwreck and a life raft.

Filmtheater Hilversum
Het Filmtheater in Hilversum

‘Celle Que Vous Croyez’ – Praktisch

Ik bekeek de film ‘Celle Que Vous Croyez’ in het Filmtheater in Hilversum. Een mooi, kleinschalig theater, waar je vooraf nog wat kunt drinken.

De film duurt ca. 100 minuten en is Frans gesproken. Hoofdrolspelers zijn Juliette Binoche, François Civil en Nicole Garcia. De regisseur is Safy Nebbou.

In het NRC staat een uitgebreid interview met Juliette Binoche over deze film, een aanrader om te lezen.


Meer filmrecensies lezen op DitisAnne.nl? Klik dan hier!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge