Follow me:

Filmrecensie: James Bond – Spectre!

Madeleine Swann: “You shouldn’t stare.”
James Bond: “You shouldn’t look like this.”

Na Skyfall (2012) was het weer een paar jaar stil aan het Bond-front, maar nu is met veel tamtam de nieuwe film ‘Spectre’ in de bioscopen verschenen! Om ons geheugen op te frissen en ons in de mood te brengen, werden de afgelopen weken diverse oudere Bond-films op tv vertoond; zou dat er toe geleid hebben dat de bioscoopzalen ongewoon vol zitten? Ook wij waren er bij!

Spectre

‘Spectre’ is de 24e film in de officiële filmreeks van EON Producties. Een cryptisch bericht vanuit het verleden stuurt James Bond op een missie naar Mexico-Stad. Diverse gebeurtenissen later belandt hij (inclusief een prachtige auto!) in Rome, waar hij Lucia Sciarra ontmoet. Zij is de mooie weduwe van een beruchte crimineel. Bond infiltreert bij een geheime ontmoeting en komt op het spoor van de duistere organisatie SPECTRE. In Londen zet Max Denbigh, het nieuwe hoofd van het Centre for National Security, vraagtekens bij Bonds acties en vraagt zich af wat nog het doel is van de MI6, geleid door M. Max streeft een nieuw systeem na: Nine Eyes, waarmee negen landen aan verregaande informatiedeling doen. In het geheim weet Bond Miss Moneypenny en Q. achter zich te krijgen en zij helpen in een onderzoek naar Madeleine Swann, de dochter van Bonds oude aartsvijand Mr. White, die mogelijk de sleutel is voor het ontrafelen van het web rond SPECTRE. Als een dochter van een huurmoordenaar snapt zij Bond als geen ander. Als Bond naar het hart van SPECTRE kruipt, leert hij de ijzingwekkende connectie kennen tussen zichzelf en de vijand die hij zoekt.

“You are a kite dancing in a hurricane, Mr Bond.”

Spectre

 

Dit vind ik van de film 

Was ik bij Skyfall nog niet zo enthousiast over Daniel Craig als Bond, in ‘Spectre’ maakt hij dat helemaal goed! Waar ik hem in Skyfall nog een tikje tam en slapjes vond, pakt Bond in deze film weer goed door en heeft hij (meestal dan!) alle touwtjes in handen. En die zelfverzekerde rol staat hem heel erg goed!

Ik ben enorm enthousiast over deze film! Het verhaal zit relatief goed in elkaar, er zitten hele spannende achtervolgingen in en de film is bij tijd en wijle érg hilarisch! Hoewel James in deze film weer meer het macho-mannetje is, is er ook ruimte voor een softe toon. Familie en relaties laten de stoere Bond blijkbaar niet onberoerd en zelfs de woorden ‘a license nót to kill’ komen in deze film over zijn lippen!

De wendingen in de film zijn verrassend en soms wat onverwachts maar dat maakt de film extra goed. Wat ik zelf ook bijzonder vind, is hoe de film enerzijds met haar tijd meegaat door gebruik van de moderne technologie van deze eeuw, maar tegelijk nog wel het ietwat oubollige sfeertje uit de eerdere films vast weet te houden. ‘Spectre’ is een film waarin voortdurend geknipoogd wordt naar het verleden: diverse personages uit de eerdere films passeren de revue.
Hoewel we ‘Jaws’ nog niet zijn vergeten, is Dave Bautista als ‘Hinx’ eveneens een angstaanjagend exemplaar. Gelukkig weet onze stoere James ook hem af te schudden. Hij is zelfs zijn grote vijand Ernst Stavro Blofeld, geniaal gespeeld door Christoph Waltz) te slim af!

Kortom, deze film is leuk en is het zeker waard om bekeken te worden! De lange zit (148 minuten, de langste James Bondfilm ooit!) stoorde mij zeker niet. Voor ik het wist, gingen de lampen alweer aan!

Rome
Dat Spectre zich in Rome afspeelt is natuurlijk een pluspunt!

Lees hier de andere filmrecensies op mijn blog!

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Leoni

  Jaa ik heb hem ook gezien! Gelijk op de dag dat hij uitkwam natuurlijk haha. Ik vond hem ook erg goed!!!

  10 november 2015 at 11:31 am
  • Reply Anne

   Leuk! We moesten wat agenda’s afstemmen dus daarom zijn we een weekje later gegaan. Maar hij was leuk!

   10 november 2015 at 12:15 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge