Follow me:

Filmrecensie: The Choice (Nicholas Sparks)

“Every breath you take, leads to another choice.”

‘The Choice’ is, na ‘The Notebook’ en ‘Dear John’, de derde Nicholas Sparks-film die ik zag. ‘The Notebook’ is één van mijn favoriete films dus daarom gaf ik ‘The Choice’ graag een kans! De trailer zag er al goed uit, met de bekende natuurbeelden die Sparksfilms gewoonlijk bevatten, en mooie filmmuziek. Een verslag!

Het verhaal van ‘The Choice’

Travis Parker, de vrijbuiterachtige dierenarts, geniet van het leven dat hij leidt. Een prachtig huis aan het water, een leuke hond, een mooie boot en een zekere Monica die regelmatig opduikt. Tot er een nieuwe buurvrouw verschijnt, Gabby, die de confrontatie met Travis niet schuwt. Desondanks raken de twee toch in een relatie verstrengeld, die, ondanks wat hindernissen, toch tot een happy end lijkt te leiden. Totdat een auto-ongeluk hun levens ruw verstoort en Travis een onmogelijke keuze moet maken, die hij als maar uitstelt.

“Come back to me. Come, bother me, darling.”

the choice

Dit vind ik van ‘The Choice’

De film is een tikje zoetsappig en komt erg overeen met Sparks eerdere films. Dit is ook het grootste kritiekpunt dat er over deze film geuit wordt: twee tegenpolen die elkaar niet uit kunnen staan krijgen een relatie, er is meestal een reden waarom de relatie niet eenvoudig is, de reden wordt uiteraard overwonnen…stuk voor stuk ingrediënten voor zijn films. Persoonlijk vond ik deze film veel weg hebben van ‘The Notebook’, hoewel deze laatstgenoemde film stukken beter uit de verf komt.

Toch is ook ‘The Choice’ geen vervelende film om naar te kijken, hoewel het verhaal de eerste helft van de film een beetje voortkabbelt. Iedereen weet dat Travis en Gabby elkaar krijgen dus is het wachten tot het moment daar is. Intussen kun je genieten van de heerlijk zomerse beelden van knappe jongelui op een toffe boot in een fantastische omgeving!

Tweede helft beter

De tweede helft gaat het echter wat vlotter, je wordt meegezogen in het verdriet van Travis en de onmogelijke keuze die hij moet maken. En dan ineens, een afschuwelijk slechte wending in het verhaal die wel dusdanig ongeloofwaardig is, dat het eigenlijk de hele film volledig afbrandt! Ik wil hier geen spoilers vertellen dus kan niet zeggen wat er zo dramatisch is, maar als je de film kijkt, weet je gegarandeerd wat ik bedoel!

De acteurs zijn prima, al kreeg ik zo heel af en toe een beetje de kriebels van het voortdurende half-kreunend-dichtgeknepen stemmetje van Gabby.

Een tikje teveel Hollywood dus, maar als je dat stukje gewoon even wegdenkt, blijft er toch een mooie  romantische film over die best een avondje prettig vermaak biedt!

The Choice is te zien op Netflix en is voor slechts 10,00 euro te koop bij Bol.com.

Bedankt dat je dit artikel wilde lezen! Hopelijk vond je het leuk!
Wil je nog meer (reis)inspiratie opdoen, meepraten over reisonderwerpen of op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? 
Volg dan DitisAnne.nl op Facebook!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge