Follow me:
Brasserie Beekpark

Brasserie Beekpark: Stijlvolle nieuwe hotspot in Apeldoorn

Apeldoorn heeft er weer een nieuwe hotspot bij! Eigenlijk niet helemaal splinternieuw en onbekend, want Brasserie Beekpark opende deze week haar deuren in het eerder gesloten Restaurant Wilde Pieters. In de prachtige oude witte villa in het Beekpark vond er een metamorfose plaats en het resultaat mag er zijn!

Hoewel het voor mij al 20 jaar geleden is dat ik bij de Wilde Pieters kwam, had dit restaurant voor mij een wat stoffig imago. Ik was dan ook erg benieuwd wat ik van Brasserie Beekpark kon verwachten. Vooral de mededeling dat er een rooftop bar zou zijn, maakte mij nieuwsgierig.

Hotspot Apeldoorn

Stijlvolle ‘hotel-chic’ sfeer

Als ik binnenkom blijkt dat de grandeur van de oude villa prachtig resoneert in het interieur van Brasserie Beekpark. Qua stijl is er voor hotel-chic gekozen met veel groene elementen zoals plantenbakken. De tafels zijn heel ruim opgezet en op de muren zit er een opvallend en passend nieuw behang. Leuk!

De eerste verdieping is zo mogelijk nóg statiger, met rode bankstellen en kuipstoelen, waar je ontspannen bij kunt praten en een drankje kunt doen.

Bovenzaal
Gezellige rode banken en kuipstoelen op de eerste verdieping.

Waar veel nieuw geopende restaurants tegenwoordig al snel in een hippe, trendy stijl vervallen, past deze wat klassiekere, maar toch hedendaagse inrichting veel beter bij het pand waar Brasserie Beekpark in gevestigd is, dus wat mij betreft is er een juiste keuze gemaakt.

Brasserie Beekpark
Veel groen in het interieur van Brasserie Beekpark, met leuke dessins op de muren.

Lekker buiten lunchen of loungen

Aan de achterzijde van de villa vind je een heel fijn, besloten terras waar je al snel uit de wind zit. Het terras is helemaal afgezet met glazen windschermen, met daarvoor grote planten en bloemen. Ook hier staan de tafels niet zo dicht op elkaar en dat zorgt voor een prettige, ruime opzet.

Aan de voorkant van Brasserie Beekpark vind je hele leuke Ibiza-stijl-achtige zitjes, die meer bedoeld zijn om te loungen met een wijntje of cocktail.

Brasserie Beekpark
Leuke lounge-zitjes aan de voorzijde van de villa

Menukaart

Net als de inrichting, is ook de menukaart niet superhip en trendy. Geen poké bowl of avocado bagels, maar gerechten als carpaccio, uitsmijter en hamburger staan er op de lunchkaart. Op de dinerkaart staan o.a. varkensfilet, zeebaars en ravioli. Geen enorm spannende gerechten, maar, ook hier weer, passend bij een brasserie als deze.

Ik kwam alleen voor de lunch bij Brasserie Beekpark en probeerde een broodje carpaccio uit. Hoewel wat aan de prijs (€ 13,95 vind ik redelijk hooggeprijsd voor een relatief eenvoudig lunchgerecht) smaakte het uitstekend.

Carpaccio Beekpark
Lunchen bij Brasserie Beekpark

Brasserie Beekpark: aanrader of niet?

Ik vind Brasserie Beekpark zeker een leuke plek om te lunchen; dineren heb ik nog niet uitgeprobeerd maar daar gaat deze winter ongetwijfeld verandering in komen! Het lijkt me namelijk ook een heel fijn restaurant voor een donkere winteravond, met fijn gezelschap, heerlijke gerechten en een goed glas wijn.

Hoewel Brasserie Beekpark toch wel een wat statige uitstraling heeft, zou ik hier prima met vriendinnen naar toe kunnen, er een zakelijke afspraak hebben, maar ook met mijn ouders die in de 70 zijn. Kortom, de brasserie spreekt niet één bepaalde doelgroep aan en dat is met deze tijdloze inrichting een goede zet.

Brasserie Beekpark

En nog een pluspuntje voor de brasserie: bij de villa liggen parkeerplaatsen op eigen terrein dus ideaal voor als je van buiten Apeldoorn naar deze hotspot komt. Wel jammer natuurlijk dat je dan niet teveel van de wijnen kunt drinken, maar wel handig om te kunnen parkeren.

Het dakterras van de brasserie is helaas (nog) niet open en nog niet helemaal duidelijk is of dat dit najaar nog gaat gebeuren of dat we daar volgend jaar pas terecht kunnen. Omdat Apeldoorn nog niet echt over veel rooftop bars beschikt, hopen we natuurlijk dat we snel op het dak van de villa een cocktail kunnen drinken, met uitzicht over het groene Apeldoorn!

Restaurant & Grand Café Brasserie Beekpark, Hoofdstraat 175, Apeldoorn

Terras Beekpark Apeldoorn
Een ruim opgezet, besloten terras aan de Beekparkzijde.

Geluncht bij Brasserie Beekpark en wil je meer lezen over Apeldoorn? Lees dan mijn blogartikel met 35 tips voor deze leuke stad in het groen!

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Petra Bangma

    Leuk verhaal Anne en fijn dat er een goede bestemming is gekomen voor dit prachtige pand! Ik ga snel eens kijken

    10 december 2022 at 5:20 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge