Follow me:

Foodhall Arnhem: Supertoffe hotspot aan de Rijnkade

Sinds maart 2019 heeft Arnhem er een hele toffe hotspot bij. Of beter gezegd: Arnhem heeft er in één klap een hele serie hotspots er bij! In de nieuw geopende Foodhall Arnhem vind je namelijk allemaal kleine foodstalletjes. En dat in een hele hippe entourage aan de Rijnkade. Ik probeerde de nieuwe Foodhall Arnhem onlangs uit!

Wanneer je over de Rijnkade loopt, heb je geen flauw idee dat er een enorme foodhall schuilgaat achter de voorgevel. Dit is het pand waar ooit de hippe loungeclub Rose’s Lounge gevestigd zat. Rose’s is al een tijdje dicht en daar kwam nu de nieuwe foodhall voor in de plaats.

Foodhall Arnhem

Hoe werkt het?

Het aanbod in de Foodhall Arnhem is echt enorm! De hele rechterkant en achterzijde van de Foodhall bestaat uit kleine foodstalletjes, waar je de meest uiteenlopende producten vindt. Het varieert van een banketbakker, een viswinkel en Mexicaan tot de Roti King, een sushibar en een Italiaanse pizzabakker.

Je bestelt je gerecht en krijgt dan een buzzer mee, die af gaat wanneer je gerecht klaar is. Ideaal want zo kun je rustig rondlopen, een drankje halen bij de bar en alvast een plekje uitzoeken.

Foodhall Arnhem
Foodstands bij de Foodhall Arnhem

Wat kun je hier eten?

We bezoeken met z’n drieën de foodhall en besluiten allemaal iets anders te nemen. Zelf kies ik als eerste voor een heerlijke burger met mijn nieuwste favoriet: zoete aardappelfriet met truffelmayonaise. Wow!
Tegelijk kan ik een beetje mee eten met de andere gerechten die mijn gezelschap besteld heeft: heerlijke roti en superlekkere quesedilla’s.

Roti Foodhall Arnhem
Roti van The Roti King, superlekker!


Omdat de gerechten niet enorm zijn en prima geprijsd, is het ideaal om meerdere dingen te bestellen. Als we na de eerste ronde nog wat trek hebben, besluiten we om nog een Thaise schotel met ons drieën te delen. Daarna kwijlen we ook nog een beetje bij de overheerlijke taarten van de Sweet Honey Bakery maar we weten ons te beheersen!

Bij de Foodhall Arnhem hebben ze niet alleen met eten mooi uitgepakt, er is ook een hele grote bar. Hier worden allerlei speciaalbiertjes getapt en kun je heerlijke cocktails bestellen. Wij hebben de cocktails dit keer overgeslagen maar bij het tafeltje naast ons tikten ze er wel een paar weg. En de cocktails zagen er echt fantastisch uit!

Butcher Arnhem
Bij deze foodstand maken ze mijn favoriet: zoete aardappelfriet met truffelmayonaise!

Foodhall Arnhem: Mijn ervaring

Het nadeel van veel foodhallen is dat het zo hip is, dat het er rond etenstijd razend druk is. Ook betaal je vaak de volle mep voor relatief kleine gerechten. Een van mijn favoriete hotspots op de Amsterdamse Zuidas is ook een foodmarket, maar daar zijn veel gerechten behoorlijk aan de prijs.

Mijn ervaring met de Foodhall Arnhem was heel anders. De prijs van de gerechten vond ik heel erg meevallen als je ziet wat je er voor krijgt.
Ook was het een verademing dat er genoeg zitplekken waren en dat we niet met onze borden warm eten rondjes hoefden te lopen om een plekje te bemachtigen.

Foodhall Arnhem
Op zaterdagavond is het gezellig druk in de Foodhall Arnhem maar zijn er nog genoeg tafeltjes vrij.

Ik realiseer mij dat dit een momentopname is maar we waren er op een zaterdagavond rond half 7: het tijdstip waarop je topdrukte verwacht, toch? Ook bij de foodstalletjes hoefde je niet in de rij te staan. Het was op dat moment gezellig druk maar toch prima te doen.

Bij goed weer kun je ook nog lekker buiten zitten op het terras aan de Rijnkade. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de Rijn.

Kortom, ik ben echt razend enthousiast over deze nieuwe foodhall en vind het echt een aanwinst voor de toch al zo leuke stad Arnhem!

Foodhall Arnhem: Praktische tips

Parkeren bij de Foodhall Arnhem kun je in de avonduren het beste doen bij parkeergarage Rozet. ‘s Avonds betaal je hier namelijk maar een habbekrats voor het parkeren (€ 1,00 per uur) en je loopt in vijf tot tien minuten naar de Rijnkade.

Je kunt ook op de Rijnkade zelf parkeren of op parkeerterrein Trans. Deze parkeerplaatsen liggen vlakbij de Foodhall Arnhem maar de laatste keer dat wij daar parkeerden waren we, ook ‘s avonds, een flink bedrag kwijt. Volgens mijn laatste gegevens betaal je hier, zelfs op zaterdag, tot 11 uur ‘s avonds € 2,90 per uur! Dan is Rozet een stuk betaalbaarder.

Foodhall Arnhem
Vietnamese hapjes

De Foodhall Arnhem is dagelijks geopend, behalve op maandag. Op vrijdag en zaterdag sluiten de deuren pas om 1.00 uur ‘s nachts, op de andere dagen om 23.00 uur. Let op: de keukens gaan al wel iets eerder dicht!

In de zomermaanden is ook het bijbehorende staddstrand Rose’s Beach geopend.

En last but not least deze tip: ga met een lege maag naar de Foodhall Arnhem. Er zijn zoveel lekkere gerechten om uit te proberen dat het jammer is als je niet zoveel trek hebt! 🙂

Foodhall Arnhem, Rijnkade 49, Arnhem
www.foodhallarnhem.nl


Heb je mijn blog over ‘Waarom Arnhem superleuk is voor een weekend weg’ al gelezen?
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Brigith

  Ahh leuk zeg! Deze kende ik nog niet. Ook heel fijn dat de prijzen hier meevallen 😉

  13 september 2019 at 9:27 pm
  • Reply Anne

   Ja, daar was ik wel blij mee, vaak zijn dit soort hippe tentjes ook gelijk heel prijzig. Maar het was hier (vond ik) goed betaalbaar!

   18 september 2019 at 10:33 am
 • Reply Janet

  Oh wat lekker zeg! Ik vind dit concept altijd zo leuk, ik houd ervan.. Ik woon sinds kort in de buurt van Arnhem, dus dat ga ik natuurlijk wel eens uittesten!

  14 september 2019 at 3:03 pm
  • Reply Anne

   Superleuk! Ben heel benieuwd wat jij er van vindt! En wat een mooie omgeving om te wonen, ben jaloers… 😉

   18 september 2019 at 10:33 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge