Follow me:

Acht prachtige bestemmingen voor de herfst!

Nu de zomer weer op haar einde loopt, maken veel mensen plannen om in de herfst nog even een paar dagen op pad te gaan. In een groot deel van Europa is de natuur misschien wel op haar mooist tijdens de maanden september en oktober. Een mooie gelegenheid om er nog even tussen uit te gaan!

Deze herfst reizen wij naar Argentinië en Chili, dus onze reisbestemming ligt al vast. Overigens hebben we bewust voor de herfst gekozen om naar Zuid-Amerika te gaan, omdat het daar dan lente is en het naar verwachting droog en zonnig is. Maar zouden we niet naar Argentinië gaan, dan zou ik voor komende herfst kiezen uit een van deze acht bestemmingen!

1. Zweeds Lapland

Vorig jaar reisden we begin september een week door het noorden van Zweden, wat wel Zweeds Lapland genoemd wordt. En zelden ben ik zo positief verrast door een bestemming! We hebben echt een schitterende reis gemaakt en ik zou heel graag nog eens terug gaan naar dit deel van Zweden. Deze bestemming is waarschijnlijk op haar mooist wanneer je half september gaat. De verkleuring van de bomen begint in Zweden namelijk iets vroeger dan in Nederland dus wij reden half september al door de prachtig goudgekleurde bossen!

Lees hier meer over Zweeds Lapland in de herfst!

Zweeds Lapland herfst
De eerste bomen in Zweeds Lapland verkleuren al begin september.

2. Luxemburg

Dit jaar bezochten we Luxemburg in het voorjaar, wat ook een prima keuze was. Maar wie in september of oktober nog een weekendje weg wil, kan ik absoluut Luxemburg aanraden. Vanuit Clervaux ben je zo in de prachtige bossen van de Luxemburgse Ardennen en kun je heerlijke herfstwandelingen maken!

Zoek je nog een mooie en betaalbare accommodatie in Luxemburg? Ik kan je met stip het Hotel International in Clervaux aanraden: midden in het gezellige stadje, met mooie kamers, een fijne wellness en een prima restaurant er bij!

Lees hier meer over hoe leuk Luxemburg eigenlijk is!

Clervaux Luxemburg
Clervaux in Luxemburg

3. Londen

Zelf bezoek ik Londen het liefst in herfst. In de zomermaanden vind ik de stad uit haar voegen barsten en kan het ook erg warm worden in de stad. Maar in de herfst verkleuren de bomen in het Hyde Park in de prachtige herfsttinten en kun je heerlijk wandelen! Als je een lange wandeling gemaakt hebt, of een eind door de stad gestruind hebt, kun je daarna genieten in één van de vele toffe café’s in de stad.

Als je laat in de herfst bent, pak je zelfs al de voorbereidingen voor Kerst mee, wat in Londen een heel spektakel is. Natuurlijk heb je in de herfst kans op een flinke bui regen in Londen maar dan zoek je toch gewoon één van de gratis musea op?

Lees in dit blog over mijn 30 favorieten tijdens een stedentrip naar Londen!

Londen herfst
De St. Pauls Cathedral in Londen

4. Ierland

Ierland is een hele toffe bestemming voor de septembermaand. Sla dan vooral de Wicklow Mountains niet over, want hier staat de heide prachtig in bloei. Wist je dat je de Wicklow Mountains heel handig kunt combineren met een stedentrip naar Dublin? Je bent namelijk in een half uurtje vanuit Dublin in de Wicklow Mountains.

Ook de westkust van Ierland is prachtig in de herfst, als de bomen mooi verkleuren. Natuurlijk kan het weer behoorlijk onstuimig zijn in de herfstmaanden maar met een regenjas en warme kleding kan er niet zoveel mis gaan toch?

Lees hier meer over een stedentrip naar Dublin in combinatie met de Wicklow Mountains!

Ierland herfst
Wicklow Mountains in Ierland

5. New York

Ook New York is een hele toffe plek in de herfst! In oktober 2016 bezocht ik deze wereldstad al en we hadden echt fantastisch zonnig en warm weer! De ‘fall foliage’ begon net in te zetten dus de eerste bomen in Central Park hadden al een mooi kleurtje.

Dit jaar ga ik met vriendinnen naar New York, eind november. Ik ben heel benieuwd hoe de stad er dan uitziet! Ik verwacht dat ook in New York de voorbereidingen voor de Kerstperiode al vroeg start dus hopelijk is New York al in een gezellig advent-sfeertje!

The Lake Central Park
The Lake, Central Park

6. Krakau

Voor Krakau geldt misschien wel hetzelfde als voor Londen: in de zomer is de stad erg vol en overspoeld met toeristen. In de herfstmaanden is het wat rustiger. Het Planty-park, dat rondom de stad ligt, kleurt prachtig in de herfsttinten en leent zich uitstekend voor een wandeling of een rondje hardlopen.

Omdat de meeste terrassen op het oude marktplein terrasheaters hebben, kun je zelfs in de herfstmaanden nog gewoon buiten eten. Dat is dan wel weer leuk!

Lees in dit artikel wat mijn 7 tips voor een bezoek aan Krakau zijn!

Planty Krakau
Het Planty park is prachtig in de herfst!

7. Dubrovnik en Mostar

Vorig jaar oktober ging ik met vriendinnen een lang weekend naar Dubrovnik in Kroatië. Vanuit Dubrovnik reden we ook een dagje met een huurauto naar Mostar, in Bosnië en Herzegovina.

Waar Dubrovnik in de zomermaanden veel te warm en te druk is, is de stad een ideale bestemming voor eind september of begin oktober. Het is een stuk minder druk en toch kun je nog prima weer hebben. Hoewel het tijdens onze stedentrip af en toe wat bewolkt was, en we zelfs nog een buitje regen hebben gehad, was de temperatuur prima. We hebben zelfs nog gezwommen in de Dead Sea Pool op Lokrum Island! Ook was het warm genoeg om ‘s avonds op één van de vele terrasjes van Dubrovnik te eten.

Lees in dit artikel meer over Dubrovnik en Mostar.

Kathedraal Dubrovnik herfst
Dubrovnik is een prima bestemming voor september of oktober.

8. Het Salzburgerland

Of eigenlijk kan ik beter het hele Alpengebied noemen. Oostenrijk en Zwitserland verkleuren prachtig in de herfstmaanden en zijn dan ook heel geschikt voor een weekje vakantie in september of oktober. Eind september vind je in veel dorpen de gezellige feesten rond de Bauernherbst.

Natuurlijk moet je het ook in de Alpen een beetje treffen met het weer want regen maken de Alpen wel een tikkeltje troosteloos. Maar als het zonnetje schijnt, is dit echt een fantastische plek om te zijn!

Lees in dit artikel meer over de hoogtepunten van het Salzburgerland!

Berchtesgadener Land
Het Berchtesgadener Land in de herfst.

Wat is jouw favoriete bestemming in de herfst?

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Darina

  Mooie bestemmingen. Krakau zou ik echt willen bezoeken, alsook Ierland. Dit keer gaan we op vakantie naar Gran Canaria en een paar dagen naar Parijs.
  Darina onlangs geplaatst…Fotodagboek augustus 2019My Profile

  28 augustus 2019 at 8:03 am
  • Reply Anne

   Ah, Gran Canaria klinkt als superrelaxt! En Parijs blijft natuurlijk mooi!

   3 september 2019 at 9:13 am
 • Reply Evelyn

  Mooie bestemmingen, denk dat New York qua stad me wek trekt in de herfst. Vond de winter ook al heel mooi in NYC

  28 augustus 2019 at 9:15 pm
  • Reply Anne

   Leuk! Ik ben ook heel benieuwd hoe NYC eind november is en of het veel verschilt met oktober.

   3 september 2019 at 9:12 am
 • Reply Jenny

  Lapland in de herfst lijkt me echt geweldig! Ik was er in de winter, dat was ook betoverend mooi. Maar zo anders.

  Krakau heb ik toevallig ook in de herfstvakantie bezocht.

  30 augustus 2019 at 7:01 pm
  • Reply Anne

   Lapland in de winter staat ook heel hoog op mijn lijstje! Lijkt me waanzinnig mooi! Heb je het noorderlicht gespot?

   3 september 2019 at 9:10 am
 • Reply Ilona Wielinga

  Aah ik heb dus het plan om in de herfstvakantie naar Dublin te gaan, en dit soort artikelen wakkeren mijn enthousiasme alleen maar aan, haha.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Kleine blijmakers uit AugustusMy Profile

  1 september 2019 at 8:05 am
  • Reply Anne

   Leuk! Dublin is echt een gezellige bestemming voor de herfstvakantie. Aftellen dus! 🙂

   3 september 2019 at 9:03 am
 • Reply Yvonne van der Laan

  Wat een gave reis hebben jullie in het vooruitzicht zeg! Heerlijk, lijkt me zo’n mooi land. In de herfst waren wij ook al eens in Luxemburg, inderdaad de perfecte herfstbestemming!

  27 september 2019 at 8:23 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge